Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Skådespelare (filmroller 1920-1940), sångare. Född i Fornby, Siljansnäs, Kopparbergs län, död i Gustav Vasa församling, Stockholm.Efter studentexamen 1911 studerade Landberg vid Elin Svenssons dramatiska elevskola samt för Maria Schildknecht. Dessutom bedrev han sångstudier i Italien för Mattia Battistini, i Stockholm vid Musikkonservatoriet samt i Berlin. Landberg hade sin huvudsakliga sceniska verksamhet förlagd till Göteborg, där han var knuten till Ranfts dramatiska avdelning vid Stora Teatern, till Nya Teatern och till Lorensbergsteatern. Men han framträdde...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelare (filmroller 1920-1940), sångare. Född i Fornby, Siljansnäs, Kopparbergs län, död i Gustav Vasa församling, Stockholm.

Efter studentexamen 1911 studerade Landberg vid Elin Svenssons dramatiska elevskola samt för Maria Schildknecht. Dessutom bedrev han sångstudier i Italien för Mattia Battistini, i Stockholm vid Musikkonservatoriet samt i Berlin. Landberg hade sin huvudsakliga sceniska verksamhet förlagd till Göteborg, där han var knuten till Ranfts dramatiska avdelning vid Stora Teatern, till Nya Teatern och till Lorensbergsteatern. Men han framträdde även på åtskilliga Stockholmsscener som Intima Teatern, Dramatiska Teatern, Konserthusteatern, Oscarsteatern och Vasateatern.

Insatser

Musikstycken

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Se filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?