Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Koreograf
Dansare
Visa alla filmer

Beskrivning

Balettdansös, koreograf. Egentligt namn: Carin Jansson. Född i Stockholm. Avled i Buenos Aires, Argentina. Utbildad vid  Operans balettskola, privatelev till Fokin i Köpenhamn, premiärdansös vid Rolf de Marés Svenska baletten 1920-1925. Skapat egen koreografi för l'Opéra Comique och Stora Operan i Paris. 1928 dansade hon själv Blå bergens dotter i sin balett Månstrålen på Parisoperan. Det var första gången som en svenska dansös framträdde på denna anrika scen efter Marie Taglioni.Fran 1961 delar Carina Ari-stiftelsen ut ett stipendium varje...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Balettdansös, koreograf. Egentligt namn: Carin Jansson. Född i Stockholm. Avled i Buenos Aires, Argentina. Utbildad vid  Operans balettskola, privatelev till Fokin i Köpenhamn, premiärdansös vid Rolf de Marés Svenska baletten 1920-1925. Skapat egen koreografi för l'Opéra Comique och Stora Operan i Paris. 1928 dansade hon själv Blå bergens dotter i sin balett Månstrålen på Parisoperan. Det var första gången som en svenska dansös framträdde på denna anrika scen efter Marie Taglioni.

Fran 1961 delar Carina Ari-stiftelsen ut ett stipendium varje år till en lovande ung dansare. Parallellt delas en Carina Ari-medalj ut.

Insatser

Koreograf
Roll
Dansare

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?