Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk fotograf och stillbildsfotograf (filmer ca 1930-1946). Född Ernst John Westerberg i Hedvig Eleonora församling, Stockholm, död i Sigtuna. Var verksam inom filmbranschen, bl.a. som inspicient och stillbildsfotograf redan på 1920-talet.-Ernst Westerberg var en av de tre som startade Fotoklubben 1918 och under de följande årtionden var han flitigt utnyttjad som stillbildsfotograf. Weyler Hildebrand lät honom debutera som A-fotograf 1932 med Söderkåkar och med honom, Schamyl Bauman, Ivar...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf och stillbildsfotograf (filmer ca 1930-1946). Född Ernst John Westerberg i Hedvig Eleonora församling, Stockholm, död i Sigtuna. Var verksam inom filmbranschen, bl.a. som inspicient och stillbildsfotograf redan på 1920-talet.

-

Ernst Westerberg var en av de tre som startade Fotoklubben 1918 och under de följande årtionden var han flitigt utnyttjad som stillbildsfotograf. Weyler Hildebrand lät honom debutera som A-fotograf 1932 med Söderkåkar och med honom, Schamyl Bauman, Ivar Johansson m. fl. signerade han ett par dussin mer lättviktiga filmer de följande tio åren. Han tycks aldrig ha varit fast anställd på något bolag utan tog jobben där tillfälle bjöds. Den sista mer minnesvärda filmen var Rune Carlstens Anna Lans, 1943. Sedan drog han sig tillbaka.

Bengt Forslund (2018)

Insatser

Foto
Klippning
Inspicient
B-foto
Stillbildsfoto

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?