Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Kompositör, pianist. Född Bengt Karl Viktor Rodhe i Gnarp, Hälsingland, död i Växjö, Småland. Studerade vid Musikaliska Akademien i Stockholm och i Berlin. Komponerade och arrangerade filmmusik på 1930-talet. Blev senare kapellmästare i Boden och musikchef vid radion i Luleå. Därefter flyttade han till Växjö och blev pianolärare vid musikskolan där. Skrev två symfonier, en violinkonsert, sånger och en operett.


Relaterat

Beskrivning

Kompositör, pianist. Född Bengt Karl Viktor Rodhe i Gnarp, Hälsingland, död i Växjö, Småland. 

Studerade vid Musikaliska Akademien i Stockholm och i Berlin. Komponerade och arrangerade filmmusik på 1930-talet. Blev senare kapellmästare i Boden och musikchef vid radion i Luleå. Därefter flyttade han till Växjö och blev pianolärare vid musikskolan där. Skrev två symfonier, en violinkonsert, sånger och en operett.

Insatser

Musik
Musikarrangör
Orkesterledare

Musikstycken

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?