Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Sångare och skådespelare (film- och tv-roller 1944-1987). Född Josef Vincent André Jonasson i Hamneda, Kronobergs län, död i Adolf Fredriks församling, Stockholm. Efter sångutbildning i Stockholm debut på Svenska Teatern i Vasa 1938. Tillbaka i Sverige följde engagemang vid Skansen-Teatern, Oscars och folkparkerna. Han var även engagerad hos Karl Gerhard på Folkan samt i radio och TV. Gjorde mer än 50 grammofonskivor och var även kompositör och textförfattare. Hans sista teaterframträdande var 1967 på Oscars i Hur man lyckas i affärer utan att...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Sångare och skådespelare (film- och tv-roller 1944-1987). Född Josef Vincent André Jonasson i Hamneda, Kronobergs län, död i Adolf Fredriks församling, Stockholm.

Efter sångutbildning i Stockholm debut på Svenska Teatern i Vasa 1938. Tillbaka i Sverige följde engagemang vid Skansen-Teatern, Oscars och folkparkerna. Han var även engagerad hos Karl Gerhard på Folkan samt i radio och TV. Gjorde mer än 50 grammofonskivor och var även kompositör och textförfattare. Hans sista teaterframträdande var 1967 på Oscars i Hur man lyckas i affärer utan att egentligen anstränga sig. Hans civila yrke var försäkringsinspektör.

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?