Innehållsförteckning

Grundfakta

Roll

Beskrivning

Född i Stockholm. Avled i Cannes, Frankrike. Studentexamen i Stockholm 1958, därefter språk- och konststudier i Paris (bl.a. Sorbonne) och teaterstudier i USA (Actors Studio). Blev 1960 vald till den första Mälardrottningen i Stockholm. Gifte sig 1961 i Los Angeles med Gilbert Cole. Familjen flyttade 1968 till London, för att via Paris och Bryssel slå sig ned i Opio, Cannes 1978. Medverkade i tre filmer i Hollywood samt en i Sverige. Medverkade även i ca 50-talet TV-filmer, bl.a. flera avsnitt av den populära serien "Flipper". På senare år medverkade hon i tysk-österrikiska...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Född i Stockholm. Avled i Cannes, Frankrike. Studentexamen i Stockholm 1958, därefter språk- och konststudier i Paris (bl.a. Sorbonne) och teaterstudier i USA (Actors Studio). Blev 1960 vald till den första Mälardrottningen i Stockholm. Gifte sig 1961 i Los Angeles med Gilbert Cole. Familjen flyttade 1968 till London, för att via Paris och Bryssel slå sig ned i Opio, Cannes 1978. Medverkade i tre filmer i Hollywood samt en i Sverige. Medverkade även i ca 50-talet TV-filmer, bl.a. flera avsnitt av den populära serien "Flipper". På senare år medverkade hon i tysk-österrikiska TV-serier.

Insatser

Roll

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?