Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Skådespelare, ståuppkomiker. Född Lars Thomas Ored Oredsson i Brännkyrka församling, Stockholm. Efter studier vid Calle Flygares teaterskola utbildades han 1971-1974 vid Scenskolan i Stockholm och var närmast därefter vid Norrbottensteatern. Senare har han verkat vid olika scener som Dramaten, Pistolteatern och Riksteatern innan han 1990 blev utnämnd till chef för länsteatern i Örebro. Han har ofta fått spela ganska vardagliga personer, bl.a. i en av sina första större roller som lastbilschauffören som får sin tomtebolycka krossad i en Lars Molins första...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelare, ståuppkomiker. Född Lars Thomas Ored Oredsson i Brännkyrka församling, Stockholm.

Efter studier vid Calle Flygares teaterskola utbildades han 1971-1974 vid Scenskolan i Stockholm och var närmast därefter vid Norrbottensteatern. Senare har han verkat vid olika scener som Dramaten, Pistolteatern och Riksteatern innan han 1990 blev utnämnd till chef för länsteatern i Örebro.

Han har ofta fått spela ganska vardagliga personer, bl.a. i en av sina första större roller som lastbilschauffören som får sin tomtebolycka krossad i en Lars Molins första tv-filmer Vårt lilla bo (1979) och har av den anledningen fått vara ganska anonym. Han har under senare år snarare gjort sig mer bemärkt som underhållare och ståuppkomiker. Den lite frodiga humor som han besitter kom också väl till uttryck i rollen som manager och fixare i tv-serien Britt Yngves (1999) som handlade om ett något bedagat dansband som turnerar på den närkingska landsbygden.

P O Qvist (2004)

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?