Innehållsförteckning

Grundfakta

Alternativnamn
Foto
B-foto
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk fotograf (filmer från 1979). Född Michail Andreevitj Gavrjusjov i Örgryte, Göteborg.-Mischa Gavrjusjov började som B-foto på en lång rad filmer, bl.a. Jan Troells Ingenjör Andrées luftfärd, 1982, och sedan dess har Mischa och Troell varit ett fast sammansvetsat team där de bägge stått för fotot. Det resulterade i att han fick en Guldbagge för Så vit som en snö, 2001, och Guldbaggenomineringar för Maria Larssons eviga...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf (filmer från 1979). Född Michail Andreevitj Gavrjusjov i Örgryte, Göteborg.

-

Mischa Gavrjusjov började som B-foto på en lång rad filmer, bl.a. Jan Troells Ingenjör Andrées luftfärd, 1982, och sedan dess har Mischa och Troell varit ett fast sammansvetsat team där de bägge stått för fotot. Det resulterade i att han fick en Guldbagge för Så vit som en snö, 2001, och Guldbaggenomineringar för Maria Larssons eviga ögonblick, 2008, och Dom över död man, 2012. Han har även fått flera internationella priser för Troells filmer. Mats Arehn hör också till dem som använt sig av Gavrjusjov som fotograf.

Bengt Forslund (2018)

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 2013 Bästa foto Dom över död man
Festivalpris Minsk 2009 Maria Larssons eviga ögonblick (specialpris för bästa foto/special award for best cinematography vid Listapad filmfestival, Minsk, Vitryssland)
Guldbaggenominerad Stockholm 2009 Bästa foto Maria Larssons eviga ögonblick
Festivalpris Valladolid 2008 Maria Larssons eviga ögonblick (bästa foto/best cinematography)
Guldbagge Göteborg 2002 Bästa foto Så vit som en snö

Insatser

Foto
Ljudtekniker
Exekutiv producent
Kameraoperatör
B-foto
Biträdande fotograf
Fotoassistent
Elektriker
Klippassistent
Övrig medarbetare

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?