Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk skådespelare (film- och TV-roller från 1984). Född Kim Reginald Jan Sulocki i Täby. Han är son till den engelska dansösen Susie Sulocki och en polsk pianist. Han började uppträda som barn och vid elva års ålder var han med i musikalen Nine på Oscars-teatern. Han hade även en del tv-roller vid denna tid, bl.a. som mordbrännaren och mördaren Martin Svenssons unge och förtryckte son i Veberödsmannen (1986) som ingick i serien Skånska mord. Han blev först känd för ungdomspubliken genom sin medverkan som rekorderlig men vek yngling...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare (film- och TV-roller från 1984). Född Kim Reginald Jan Sulocki i Täby.

Han är son till den engelska dansösen Susie Sulocki och en polsk pianist. Han började uppträda som barn och vid elva års ålder var han med i musikalen Nine på Oscars-teatern. Han hade även en del tv-roller vid denna tid, bl.a. som mordbrännaren och mördaren Martin Svenssons unge och förtryckte son i Veberödsmannen (1986) som ingick i serien Skånska mord. Han blev först känd för ungdomspubliken genom sin medverkan som rekorderlig men vek yngling i ett par dramaserier i ungdomsprogrammet Bullen: Klassliv (1989) och Millan och Lasse (1991). En vidare berömmelse kom när han gestaltade den återvändande FN-soldaten Jimmy i serien Tre Kronor (1994-1996). Den rollgestalten var en verklig förlorare och det är en rolltyp som han fortsatte med i sin nästa stora tv-roll i serien Nya Tider (1999-2000), där han spelade en yngling från underklassen som har en kärlekshistoria med en överklassflicka och slutligen dör i en olycka. Mellan de två serierna studerade han teater vid HB (Herbert Berghof) Studio i New York och därefter vid teaterstudio Lamda i London, där han även 1998 spelat Shakespeare. Under 2000- och 2010-talet har han främst verkat som röstskådespelare till de svenska versionerna av amerikanska barn- och ungdomsfilmer, exempelvis Alvin and the chipmunks (Tim Hill, 2007).

1991 fick han privatteatrarnas pris Guldmasken för bästa manliga biroll i Grease.

P O Qvist (2004), redigerad 2013-11-11

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?