Innehållsförteckning

Grundfakta

Musik

Beskrivning

Jazzmusiker (saxofon, flöjt), kompositör, arrangör. Född Inge Lennart Åberg i Helsingborg. Spelade omkring 1960 med Kurt Järnbergs kvintett i Gävle, flyttade därefter till Uppsala. Där kom han att spela med Bosse Broberg i olika sammanhang, i deras gemensamma kvintett, med Rolf Lindell och Gugge Hedrenius. En av originalmedlemmarna i Radiojazzgruppen, som han senare blev kapellmästare för. Spelade åren omkring 1970 i grupper ledda av Lars Gullin, Nils Lindberg och Red Mitchell, därefter med Rena Rama och Oriental Wind, även internationellt. Har tidvis lett egna orkestrar samt...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Jazzmusiker (saxofon, flöjt), kompositör, arrangör. Född Inge Lennart Åberg i Helsingborg. Spelade omkring 1960 med Kurt Järnbergs kvintett i Gävle, flyttade därefter till Uppsala. Där kom han att spela med Bosse Broberg i olika sammanhang, i deras gemensamma kvintett, med Rolf Lindell och Gugge Hedrenius. En av originalmedlemmarna i Radiojazzgruppen, som han senare blev kapellmästare för. Spelade åren omkring 1970 i grupper ledda av Lars Gullin, Nils Lindberg och Red Mitchell, därefter med Rena Rama och Oriental Wind, även internationellt. Har tidvis lett egna orkestrar samt varit verksam som jazzpedagog. Skrev tillsammans med Gunnar Lindgren läroboken Jazz- och pop/rock-improvisation. Även kulturpolitiskt aktiv i t.ex. Föreningens Sveriges Jazzmusiker och Kungl. Musikaliska Akademien.

Insatser

Musik

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?