Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Beskrivning

Svensk skådespelare (filmroller från 1994), kompositör och artist. Född Fanny Viola Johanna Risberg i Malmö. Dotter till skådespelaren Angelica Lundqvist och skådespelaren Kenneth Risberg. Studier vid Brighton Institute of Modern Music i Storbritannien.-Fanny Risberg debuterade i kortfilmen Man kan alltid fiska (Angelica Lundqvist, 1994) och har sedan medverkat i bl.a. Arn: tempelriddaren (Peter Flinth, 2007), Hamilton - I nationens intresse (Kathrine Windfeld, 2012) och TV-serien Upp till kamp (Mikael Marcimain, 2007). På scen har hon...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare (filmroller från 1994), kompositör och artist. Född Fanny Viola Johanna Risberg i Malmö. Dotter till skådespelaren Angelica Lundqvist och skådespelaren Kenneth Risberg. Studier vid Brighton Institute of Modern Music i Storbritannien.

-

Fanny Risberg debuterade i kortfilmen Man kan alltid fiska (Angelica Lundqvist, 1994) och har sedan medverkat i bl.a. Arn: tempelriddaren (Peter Flinth, 2007), Hamilton - I nationens intresse (Kathrine Windfeld, 2012) och TV-serien Upp till kamp (Mikael Marcimain, 2007). På scen har hon bl.a. spelat i uppsättningen av Tjechovs "Måsen" på Byteatern i Kalmar.

Erik Önnevall (2012)

Utmärkelser

Guldklappa Stockholm 2000 Ett liv i backspegeln (bästa skådespelare)

Insatser

Musikstycken

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?