Innehållsförteckning

Grundfakta

Alternativnamn
Roll

Beskrivning

Skådespelerska (filmroller från 1995). Född Malin Kristina Svarfvar i Sollefteå, Ångermanland. Hon har hållit på med teater i hela sitt liv och i mer organiserad form sedan 1978. Hon gick först vid Teater & Musikgymnasiet i Luleå och genomgick sedan sångutbildning vid Malungs folkhögskola. Därefter vidareutbildad via dramapedagogutbildning vid Västerbergs Folkhögskola och senare 1993-1997 vid Teaterhögskolan i Stockholm. Därefter har hon spelat vid bl.a. regionteatern i Växjö och i Vadstena samt några somrar vid Gräsgården. Under tiden vid...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelerska (filmroller från 1995). Född Malin Kristina Svarfvar i Sollefteå, Ångermanland.

Hon har hållit på med teater i hela sitt liv och i mer organiserad form sedan 1978. Hon gick först vid Teater & Musikgymnasiet i Luleå och genomgick sedan sångutbildning vid Malungs folkhögskola. Därefter vidareutbildad via dramapedagogutbildning vid Västerbergs Folkhögskola och senare 1993-1997 vid Teaterhögskolan i Stockholm. Därefter har hon spelat vid bl.a. regionteatern i Växjö och i Vadstena samt några somrar vid Gräsgården. Under tiden vid Teaterhögskolan fick hon en roll som flickvän till en av huvudpersonerna i Åke Sandgrens film Stora och Små Män (1995) men har senare blivit mest känd som den bestämda familjeflickan Kristin i serien Nya Tider (1999-2003). Hon hade också en stor roll som Arrenander i tv-serien Herr von Hancken (2000). Hon har också spelat i popgruppen Mary-Go-Round.

P O Qvist (2004)

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?