Innehållsförteckning

Grundfakta

Alternativnamn
Roll

Beskrivning

Skådespelerska (film- och tv-roller från 1971). Född Sonja Helen Söderqvist i Luleå.Hon är utbildad 1984-1987 vid Scenskolan i Malmö och har därefter arbetat med barn- och vuxenteater vid en rad olika scener som Folkteatern i Gävle, Riksteatern, Älvsborgsteatern, Skaraborgs länsteater och Norrbottensteatern. Hon är en skådespelare med en mörk och allvarlig framtoning och det är karaktärististiskt att hennes mest framträdande och tillika största roll har varit som kyrkoherden Berit i flera omgångar av tv-serien Hem till byn.(1990, 1995 och 2002). Där har...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelerska (film- och tv-roller från 1971). Född Sonja Helen Söderqvist i Luleå.

Hon är utbildad 1984-1987 vid Scenskolan i Malmö och har därefter arbetat med barn- och vuxenteater vid en rad olika scener som Folkteatern i Gävle, Riksteatern, Älvsborgsteatern, Skaraborgs länsteater och Norrbottensteatern. Hon är en skådespelare med en mörk och allvarlig framtoning och det är karaktärististiskt att hennes mest framträdande och tillika största roll har varit som kyrkoherden Berit i flera omgångar av tv-serien Hem till byn.(1990, 1995 och 2002). Där har hon passat väl in att gestalta denna kvinna som inte bara har att ta hand om församlingens problem utan har ett komplicerat privatliv som lägger mörka moln över hennes tillvaro och fyller henne med tvivel. Hon hade också en bemärkt roll som den plågade och tigande hustrun till en av de mer blodtörstiga karaktärerna i det tjuvjagande gänget i filmen Jägarna (1996) samt som gangsterhustru i Noll tolerans (1999).

P O Qvist (2004)

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?