Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (2 st)

Alternativnamn
Roll
Utmärkelser

Beskrivning

Skådespelare (film- och tv-roller från 2003). Född Simon Jönsson i Högalids församling, Stockholm.-Simon J. Berger växte upp i Stockholm och på Österlen och hade studerat lite olika humanioraämnen i Lund innan han beslutade sig för att bli skådespelare. Redan under sin tid på teaterhögskolan i Malmö blev han erbjuden en stor roll i Mikael Marcimain och Peter Birros TV-serie Upp till kamp som sändes på SVT 2007 och året därpå syntes han i huvudrollen i den Oscarsnominerade kortfilmen Istället för...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelare (film- och tv-roller från 2003). Född Simon Jönsson i Högalids församling, Stockholm.

-

Simon J. Berger växte upp i Stockholm och på Österlen och hade studerat lite olika humanioraämnen i Lund innan han beslutade sig för att bli skådespelare. Redan under sin tid på teaterhögskolan i Malmö blev han erbjuden en stor roll i Mikael Marcimain och Peter Birros TV-serie Upp till kamp som sändes på SVT 2007 och året därpå syntes han i huvudrollen i den Oscarsnominerade kortfilmen Istället för Abrakadabra, en insats som gav hon priset för bästa manliga skådespelare vid en kortfilmsfestival i Belgien. Men trots denna flygande start på karriären blev det därefter stiltje i Bergers karriär och han gick periodvis arbetslös innan han under början 2010-talet fick något av ett andra genombrott. Under hösten 2012 syntes han i huvudroller i såväl den omtalade politiska thrillern Call girl (Mikael Marcimain) samt i TV-versionen av Jonas Gardells hyllade roman Torka aldrig tårar utan handskar. Året därpå medverkade han bl. a. i Lisa Langseths Hotell och han har sedan dess även setts som Charles-Ingvar ”Sickan” Jönsson i re-booten av de populära Jönssonligan-filmerna.

Martin Ohlsson (2014)

Utmärkelser

Festivalpris Bryssel 2009 Istället för abrakadabra (bästa manliga huvudroll/Le Prix d'Interprétation masculine vid Brussels Short Film Festival, Belgien.)

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?