Innehållsförteckning

Grundfakta

Alternativnamn
Roll
Samarbetspartner
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk skådespelare. Född Ruth Fernández Martín på Kanarieöarna, Spanien. Studier vid scenskolan i Lyon 2000-2003. Även utbildad i dans på Balettakademien och Operan i Göteborg.-Ruth Vega Fernandez växte delvis upp i Paris och har efter debuten i TV-serien Upp till kamp (Mikael Marcimain, 2007) medverkat i filmer som Sommaren med Göran (Staffan Lindberg, 2009), Johan Falk - Gruppen för särskilda insatser (Anders Nilsson, 2009) och Kyss mig (Alexandra-Therese Keining, 2011). På scen har hon spelat i bl.a. "Korpen" (2008) på...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare. Född Ruth Fernández Martín på Kanarieöarna, Spanien. Studier vid scenskolan i Lyon 2000-2003. Även utbildad i dans på Balettakademien och Operan i Göteborg.

-

Ruth Vega Fernandez växte delvis upp i Paris och har efter debuten i TV-serien Upp till kamp (Mikael Marcimain, 2007) medverkat i filmer som Sommaren med Göran (Staffan Lindberg, 2009), Johan Falk - Gruppen för särskilda insatser (Anders Nilsson, 2009) och Kyss mig (Alexandra-Therese Keining, 2011). På scen har hon spelat i bl.a. "Korpen" (2008) på Göteborgs stadsteater. Under 2010-talet har hon fortsatt att synas i filmerna om Johan Falk men det var hennes gestaltning av femme fatale-karaktären Maud i filmatiseringen av Klas Östergrens genombrottsroman Gentlemen (Mikael Marcimain, 2014) som gav henne en första Guldbaggenominering i kategorin Bästa kvinnliga biroll. 

Erik Önnvall (2012), redigerad 2015-01-09.

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 2015 Bästa kvinnliga biroll Gentlemen

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?