Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Musiker och kompositör (filmroller 1941-1959). Född Arne Axel Reinhold Söderberg i Maria Magdalena församling, Stockholm, död i Bandhagen, Stockholm. Började spela dragspel som tioåring och kom kort tid efteråt tvåa i dragspelstävling på gamla Auditorium (sedermera Vinterpalatset) i Stockholm, varvid han blev Lill-Arne med svenska folket. Under 1940-talet populär medlem av Vårat Gäng, som han tillhörde från 1939 och tills det lades ner 1948. Värat Gäng gjorde, till stor del på hans initiativ, en kortare come-back 1983, bl.a. med konserter på Södra Teatern i...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Musiker och kompositör (filmroller 1941-1959). Född Arne Axel Reinhold Söderberg i Maria Magdalena församling, Stockholm, död i Bandhagen, Stockholm.

Började spela dragspel som tioåring och kom kort tid efteråt tvåa i dragspelstävling på gamla Auditorium (sedermera Vinterpalatset) i Stockholm, varvid han blev Lill-Arne med svenska folket. Under 1940-talet populär medlem av Vårat Gäng, som han tillhörde från 1939 och tills det lades ner 1948. Värat Gäng gjorde, till stor del på hans initiativ, en kortare come-back 1983, bl.a. med konserter på Södra Teatern i Stockholm. Han var utbildad musikpedagog, men tjänstgjorde sällan som musiklärare.

Insatser

Musikstycken

Grupper

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Se filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?