Innehållsförteckning

Grundfakta

Alternativnamn
Foto
B-foto
Visa alla filmer

Beskrivning

Svensk fotograf (filmer och tv 1943-1972). Född Karl Axel Erik Edlund i Norrköping, död i Matteus församling, Stockholm. Inledde sin karriär som B-fotograf hos Sandrews i början av 1940-talet. A-fotograf sedan 1947. Hos TV sedan början av 1960-talet, efter ca tio år hos Suecia-Film.-Carl-Eric Edlund var i början på 1940-talet stillbilds- och B-fotograf på Sandrews, bl.a. på ett par av Hampe Faustmans filmer. Det ledde till att han blev A-fotograf på två av Faustmans bästa...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf (filmer och tv 1943-1972). Född Karl Axel Erik Edlund i Norrköping, död i Matteus församling, Stockholm. Inledde sin karriär som B-fotograf hos Sandrews i början av 1940-talet. A-fotograf sedan 1947. Hos TV sedan början av 1960-talet, efter ca tio år hos Suecia-Film.

-

Carl-Eric Edlund var i början på 1940-talet stillbilds- och B-fotograf på Sandrews, bl.a. på ett par av Hampe Faustmans filmer. Det ledde till att han blev A-fotograf på två av Faustmans bästa filmer, Främmande hamn och Lars Hård, 1948. Han kom också att signera tre av Ivar Johanssons filmer, men på 1950-talet gjorde han mest kortfilmer, först på Sandrews, sedan på Sueciafilm. På 1960-talet var han en av de första som övergick till TV.

Bengt Forslund (2018)

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?