Innehållsförteckning

Grundfakta

Roll

Beskrivning

Skådespelare (filmroll 1954), fotograf. Född Johan Fredrik Emanuel Qvarfordt i Trosa, Södermanlands län. Startade kamratföreningen Film och Scen som sedan blev ett fackligt forum för kör, balett och statister inom Musikerförbundet. John var verksam inom film och teater (revyer) från början av 1930-talet till mitten av 1950-talet. Han deltog i den nio månader långa strejken mot filmbolagen för bättre villkor för statister och smårollsinnehavare i början på 1950-talet. Svartlistades av filmbolagen under en tid för sitt engagemang under strejken. Avled i Sofia församling,...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelare (filmroll 1954), fotograf. Född Johan Fredrik Emanuel Qvarfordt i Trosa, Södermanlands län. Startade kamratföreningen Film och Scen som sedan blev ett fackligt forum för kör, balett och statister inom Musikerförbundet. John var verksam inom film och teater (revyer) från början av 1930-talet till mitten av 1950-talet. Han deltog i den nio månader långa strejken mot filmbolagen för bättre villkor för statister och smårollsinnehavare i början på 1950-talet. Svartlistades av filmbolagen under en tid för sitt engagemang under strejken. Avled i Sofia församling, Stockholm.

Insatser

Roll

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?