Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk sångare, kompositör, sångtextförfattare och skådespelare. Född Elof Lars Tore Skogman i Västerås. Död i Gävle.-När Thore Skogman filmdebuterade i Tre dar i buren (Ragnar Frisk, 1963) var han redan en etablerad artist och låtskrivare med flertalet lyckade folkparksturnéer och ett antal stora hits på meritlistan. Filmen var en del av den lansering av Skogman som skådespelare som pågick under mitten av 1960-talet och som sammanlagt innehöll fyra filmer. De tre första regisserades av Ragnar Frisk, annars...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk sångare, kompositör, sångtextförfattare och skådespelare. Född Elof Lars Tore Skogman i Västerås. Död i Gävle.

-

När Thore Skogman filmdebuterade i Tre dar i buren (Ragnar Frisk, 1963) var han redan en etablerad artist och låtskrivare med flertalet lyckade folkparksturnéer och ett antal stora hits på meritlistan. Filmen var en del av den lansering av Skogman som skådespelare som pågick under mitten av 1960-talet och som sammanlagt innehöll fyra filmer. De tre första regisserades av Ragnar Frisk, annars mest känd för sina filmer om Åsa-Nisse, och i två av dem spelar han mot artistkollegan Anita Lindblom. I Pang i bygget (1965) var det Barbro "Lill-Babs" Svenssons tur att få synas på vita duken med Skogman. Paret framför i filmen vad som kom att bli en av Skogmans mest berömda låtar, "Pop opp i topp".

Martin Ohlsson (2013)

Insatser

Musikstycken

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?