Grundfakta

Media (2 st)

Originaltitel Miraklet i Valby
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Utmärkelser
Åldersgräns Tillåten från 7 år
Dialogspråk
Sverigepremiär 1989-10-06

Medverkande

Jakob Katz
Sven Andersen

Lina Englund
Petra

Amalie Ihle Alstrup
Hanna, Svens lillasyster

Gregers Reimann
pojken i medeltiden

Jens Okking
Bos pappa

Visa alla medverkande

Om filmen

Klassiker där sf-besatt lillasyster läser högt ur serier om vampyrrobotar i husvagn där hennes bror får in medeltida munkar på kortvågradion."Vam… pyr…...

Visa hela texten

Handling

Sven är en dansk pojke i de nedre tonåren. Han bor i Valby, och går på konfirmationsundervisning i dess medeltidskyrka. Föräldrarna är skilda. Fadern är sjöman, modern ligger på...

Visa hela handlingen

Press

Mottagandet av Miraklet i Valby var överlag mycket positivt.Margareta Norlin, AB: "Kommer ni ihåg Johannes hemlighet? Det var den där festliga och bisarra barnfilmen där en kvinnlig...

Visa all press


Relaterat

Om filmen

Klassiker där sf-besatt lillasyster läser högt ur serier om vampyrrobotar i husvagn där hennes bror får in medeltida munkar på kortvågradion.

"Vam… pyr… ro… boten!!" Svens lillasyster Hanna, med tandglugg och tofsar, läser med stor inlevelse högt ur sina serietidningar i en husvagn med antenn på taket. Sven rattar på kortvågsradion för att få in far, som är till sjöss. Men det är något fel på mottagningen; far försvinner och en röst mässar: "… dominus… omnipotens… monasterium nostrum…" Hanna läser "Zok… man kom… mer in i mag… net… fäl… tet. Han har grönt blod säger la… ser… mannen" och förhandlar upp 15 kronor till 23 för att vara ensam medan Sven kopplar upp sig på grannens parabolantenn. Ut ur huset bredvid grannens rusar klasskamraten Petra och skriker jävla fitta till sin mor. De är från Sverige.

Svens föräldrar är skilda, mamma ligger på sjukhus, Hanna har ketchup i hela ansiktet, alla kastas omkring i husvagnen och när kompisen Bo kommer hem sitter hans far framför tv:n och säger "De har skjutit Palme". Japp, husvagnen färdas bakåt i tiden. Sven lämnar sin belåtna lillasyster i soffan med en årsranson skräckfilmer och så tar han, Petra och Bo husvagnen till medeltiden. I filmens allra vackraste bilder springer de genom ett hav av vass, jagade av ryttare med lansar. I en ofattbart avancerad scenografi gungar en jättelik snäcka byggd av träribbor i vinden medan protagonisterna klättrar upp i en väldig vinschanordning på gården i ett kloster. Efter Kurosawa-vassen är man plötsligt i en film av Terry Gilliam, ovanpå allt annat fantastiskt.

Astronomen som konstruerade snäckan och förutspådde att klostret skulle få ett änglabarn av Gud är bunden vid ett vagnshjul högst upp på en påle. Hanna, som gömt sig i husvagnen, tänder hundra värmeljus och somnar i mitten av sin installation. Astronomen får komma ner igen.

Den svenska regissören Åke Sandgren, utbildad vid danska filmhögskolan, har gjort sin första långfilm med samma omsorg som om den vore en vuxenfilm. Det är fortfarande ovanligt, och få ungdomsfilmer kan mäta sig med Miraklet i Valby.

Sandgren: "Miraklet i Valby är ett försök att göra en bredare film som ändå har något att säga. […] När man gör barnfilm får man ofta ett väldigt bra alibi för att göra någonting som är fantastiskt, en story som är oförutsägbar, där allting är tillåtet."

Ingmar Bergman: "Jaha, så här har jag skrivit om Åke Sandgrens Miraklet i Valby: 'Ibland händer det att man ser en film och med entusiastisk avundsjuka tänker: den här rullen skulle jag velat göra själv.' Behöver jag tillägga att detta är absolut högsta beröm."

De svenska kritikerna var också entusiastiska, och skrev om spänningen, humorn och modet att ta steget ut i det okända. Filmen fick en guldbagge. Sandgren fick en för regin och delade manuspriset med regissören och poeten Stig Larsson.

Huvudrollsinnehavarna borde fått guldbaggar allihop. Den oförglömliga Amalie Ihle Alstrup (Hanna) gjorde sin första roll, Jakob Katz (Sven) hade varit med i Sandgrens första spelfilm Johannes hemlighet och Troels Asmussen (Bo) hade spelat Rud i Bille Augusts Pelle Erövraren (1987). Lina Englund skulle få huvudrollen i tv-serien Rapport till himlen (1994) och bli guldbaggenominerad för Vinterviken (1996). På scen har hon bland annat medverkat i en rad Tjechov-uppsättningar på Stockholms Stadsteater, och i succén "Vår klass" på Teater Galeasen.

Nina Widerberg (2017)

Boka filmen

Den här filmen finns i Filminstitutets distribution och finns tillgänglig att boka på dcp för visning på biograf. Filmerna bokas för slutna och öppna visningar till fasta priser.

Boka film i Filminstitutets biografdistribution

Titlar

Originaltitel
Samproduktionstitel
Svensk premiärtitel
Distributionstitel
Videotitel i Sverige

Filmteam

Regi
Manus
Producent
Produktionsledare
Foto
Musik
Scenograf
Klippning
Ljudtekniker
Regiassistent
Stuntregi
Scripta
Manusbearbetning
Produktionsassistent
Pressinformation
Filmkonsulent
Stillbildsfoto
Fotoassistent
Elektriker
Passare
Ljussättare
Musikarrangör
Scenografiassistent
Rekvisita
Kläder
Smink
Klädassistent
Klippassistent
Ljudassistent
Specialeffekter, ljud

Medverkande

Jakob Katz Sven Andersen
Troels Asmussen Bo
Lina Englund Petra
Amalie Ihle Alstrup Hanna, Svens lillasyster
Gregers Reimann pojken i medeltiden
Jens Okking Bos pappa
Ingvar Hirdwall Petras pappa
Karen-Lise Mynster Lise Andersen, Svens mamma
Mona Seilitz Petras mamma
Peter Hesse Overgaard konfirmationsprästen
Kjeld Nørgaard ena polisen
Julie Wieth damen i grillbaren
Lars Bom Olesen andra polisen
Carsten Bang läraren
Eric Reiss Petras pappas affärsförbindelse
Poul Hegelund astronomen i medeltiden
Nis Bank-Mikkelsen
Waage Sandø lärare
Mads M. Nielsen konfirmand

Bolag

Produktionsbolag Nordisk Film A/S (med stöd av)
Det Danske Filminstitut
Stiftelsen Svenska Filminstitutet
Esselte Entertainment
Distributör i Sverige (35 mm) Stiftelsen Svenska Filminstitutet 1989
Distributör i Sverige (16 mm) Stiftelsen Svenska Filminstitutet 1990
Distributör i Sverige (DCP) Stiftelsen Svenska Filminstitutet 2018
Distributör i Sverige (hyrvideo) (fysisk) Stiftelsen Svenska Filminstitutet 1997 tom 2007-05-30
Distributör i Sverige (hyrvideo) Esselte Video AB 1990 tom 1997
Distributör i Sverige (köpvideo) Stiftelsen Svenska Filminstitutet 1997 tom 2007-05-30
Laboratorium Johan Ankerstjerne A/S

Handling

Sven är en dansk pojke i de nedre tonåren. Han bor i Valby, och går på konfirmationsundervisning i dess medeltidskyrka. Föräldrarna är skilda. Fadern är sjöman, modern ligger på sjukhus för en blindtarmsoperation och Sven är tvungen att ta hand om lillasyrran Hanna. Han är en intensivt intresserad radioamatör, med en anläggning installerad i en gammal husvagn. Via radion söker han kontakt med fadern långt ute på världshaven.
En dag får Sven in främmande röster på radion. Det låter som medeltida liturgi på latin. Sven får syn på grannens parabolantenn och får en idé.
Han klättrar upp på grannens tak och kopplar sin radioanläggning till parabolen. Nedanför ser han grannflickan Petra gräla med sina föräldrar. Det är en svensk familj. När de två senare råkar springa på varann, berättar hon att de snart ska flytta till Kalifornien.
Petra upptäcker att han drar kabeln, och han berättar om sin radioutrustning. Nu har kompisen Bo också anslutit sig.
När Sven demonstrerar radioanläggningen får han in de avlägsna rösterna. Plötsligt börjar ljuset flämta och husvagnen skakar, och så hörs klart och distinkt en allvarlig nyhetsutsändning med anledning av mordet på Olof Palme. Petra blir upprörd. Palme dog ju för flera år sedan. De går var och en till sitt.
När Sven kommer hem, sitter fadern och tittar på TV-utsändningen om Olof Palmes död. På granntomten har Petra snubblat över en skylt som anger att huset är till salu.
Skräckslagna samlas de tre i husvagnen igen. Sven kopplar på radion, allt börjar skaka och utsändningen om Palme-mordet försvinner. De hör Valby Radio som vanligt.
Kvällen därpå drar Sven och Bo en kabel till ortens tv-länk. När de kommer tillbaka till husvagnen, är Petra där.
Sven slår på radiomottagaren och får in de mässande rösterna. Husvagnen börjar skaka. Ljuset skiftar i blåvitt. Så blir allt stilla. De tar sig ut ur husvagnen. Allt är mörkt. De befinner sig i en skog på gränsen till en träskmark. Det dyker upp ryttare i medeltida utstyrsel. De griper Petra och för bort henne. Pojkarna följer efter men tappar ryttarna ur sikte.
När de vaknar på morgonen ser de något som ser ut som en jättesnäcka som hänger i en repkonstruktion. Den svänger för vinden.
Under sökandet efter Petra stöter de samman med en pojke i vadmalskläder. De frågar efter Petra men han förstår inget. Han flyr.
De följer efter och ser en byggnad på en höjd. En man sitter fjättrad på ett hjul högt över marken. Men de har blivit upptäckta och en av de beridna krigarna fångar in dem.
I ett obevakat ögonblick tar de chansen att fly och lyckas komma till husvagnen som håller på att sjunka i kärret. De tar sig in genom takluckan. Dy och vatten strömmar in. Efter flera försök får Sven radiokontakt, och när husvagnen till sist står på sin gamla plats, är den alldeles lerig.
Dagen därpå är Petra saknad. Sven förhörs av polisen men kan inte förklara försvinnandet.
Sven spelar in de främmande radiorösterna. Det låter som latin.
Lilla Hanna hittar en signalpistol. Sven tar den ifrån henne men förklarar hur den fungerar.
Sven söker upp sin konfirmationslärare och frågar om de latinska glosorna. Denne berättar legenden om Miraklet i Valby: Det fanns en munksekt som dyrkade en liten flicka. En astronom hade byggt en sorts teleskop som satte honom i kontakt med Gud.
Läraren visar på en detalj i en kyrkomålning. Teleskopet har formen av en snäcka. På kvällen kommer män med ficklampor över åkern. De följer kabeln från tv-länken. Sven och Bo hinner i sista stund till husvagnen och ställer in radion på den främmande frekvensen.
Så är de tillbaka i träskmarken i en annan tid och ger sig ut att leta. Men de vet inte att lilla Hanna har gömt sig i husvagnen. Hon letar fram signalpistolen och skjuter en signalraket. Munkar kommer till husvagnen och finner Hanna sovande. Under tiden tillfångatas Sven och Bo av beväpnade krigare och kastas in i en vagn där också Petra sitter fången.
I religiös ritual med hedniska övertoner forslas husvagnen in i den påbörjade kyrkobyggnaden.
Petra lyckas fly och kan sedan befria Sven och Bo.
Tillbaka på platsen där husvagnen stod upptäcker Sven, Bo och Petra att husvagnen är borta men kan följa spåren till kyrkan, där det pågår en gudstjänst med husvagnen i centrum. På taket av husvagnen sitter Hanna och läser högt ur seriemagasin. Vördnadsfullt faller alla prästerna på knä.
Plötsligt ser hon Sven och ropar på honom. Prästerna viker undan, och barnen stiger in i husvagnen. Den upplyses inifrån av ljus, och alla knäfaller upplyfta av undret.
Så är de tillbaka i nutiden, till tonerna av rockmusik.
Det har blivit dags för konfirmation. När Sven betraktar kyrkans medeltida väggmålning, upptäcker han ett nytt motiv bland de tidigare: en husvagnsliknande kub med en liten flicka på taket.
På kvällen dränker Sven in husvagnen med bensin. Men innan han hinner tända på, hör han faderns röst spraka i radiomottagaren. Sven rusar in och svarar: Jag hör dig klart och tydligt! Over!

Censur / granskning

Censurnummer 128516
Datum 1989-06-28
Åldersgräns Tillåten från 7 år
Originallängd 2321 meter
Kommentar Aktlängder: 544-505-498-556-218 m.


Tekniska fakta

Bildformat 1.66:1
Ljudsystem Dolby Stereo 04
Färgtyp Färg
Färgsystem Eastman Color
Bredd 35 mm
Hastighet 24
Längd i meter 2321 meter
Längd i minuter 85 min
Akter 5 rullar


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

Mottagandet av Miraklet i Valby var överlag mycket positivt.

Margareta Norlin, AB: "Kommer ni ihåg Johannes hemlighet? Det var den där festliga och bisarra barnfilmen där en kvinnlig Jesus kom tillbaka till jorden och vandrade via toaletten! Iklädd ryggsäck och gummistövlar.

Regissör var den till Danmark flyttade svensken Åke Sandgren. Redan hans elevfilm fick Guldbjörnen i Berlin och nu har han gjort det igen.

Miraklet i Valby är nämligen en riktig knock out, som har alla chanser att bli kultfilm. En science fiction-historia för ungdomar, om tre tonåringar som förflyttar sig i tiden. Det låter schablonartat och är det också - medvetet. Just genom att stapla plattityder som tidsförflyttningar, rymdanrop och andra gräsligheter, lyckas Sandgren genom sin blotta fräckhet överrumpla och övertyga.

Fast det är närmast oanständigt sväljer man både agnet och kroken. Det är nämligen så bra!

Först och främst ett välgjort manus i samarbete med Stig Larsson, vilket säkert haft sin betydelse. Sedan den fantasifullhet och nogrannhet med vilken de tre ungdomarnas vardag skildras, en intensivt dallrande närvaro- och nutidskänsla."

Eva af Geijerstam, DN: "På samma sätt som Miraklet i Valby mönstrar det moderna kommunikationssamhällets alla resurser för att närma människor till varandra, så mäter den också ut avstånden och frigörelsen.

Det sker med den för Åke Sandgren så typiska självklarheten, där frågorna om tiden, tron, döden, livet och kärleken, om separation och förening, får en ny rolig och spännande formulering, utan antydan av ett mästrande tonfall.

Ett mirakel bland dagens filmer, förvisso!"

Elisabeth Sörenson, SvD: "Miraklet i Valby är en barn- och ungdomsfilm, gjord av en regissör vars kanaler till barndomslandet inte slammat igen. Filmen handlar om barn och ungdomar - inte om några varelser betraktade av en vuxen med välvillig glimt i ögat och pinsamt sinne för humor.

De vuxnas roller är mer perifera, men där finns små scener som dröjer sig kvar i minnet. Jag tänker närmast på en kort scen mellan Sven och hans mamma som anspelar på att föräldrarna är skilda och där mamman, spelad av Karen-Lise Mynster, i en enda replik visar vad taktkänsla är. För en tämligen obetydlig roll som Petras far har regissören djärvts anlita Ingvar Hirdwall. Sådant mod skulle kanske fler unga filmare ha. Hirdwall prickar in en pappa som inte är någon dussinfigur, men som man tycker sig ha mött i verkligheten.

En spröd förälskelse är insmält i den originella historien om miraklet i Valby som i sin kärna handlar om en pojke i brytningsåren som upplever ett slags barndomens finaläventyr innan han befriad kliver ut i en annan tillvaro med andra krav."

Sven E Olsson, Arbetet: "Sandgren hanterar sitt ibland tunna material med en suggestionskraft som får det att bokstavligen och bildlikt gnistra om den. (-) Om man orkar acceptera den på alla sätt barnsliga sci-fi-storyn, är det en underbar liten film om tro och om kärlek, om barns behov av sina föräldrar - men också om sin utsatthet för de vuxnas nycker. Filmen är själv ett litet mirakel."

Annika Gustafsson, SDS: "Åke Sandgren lyckas utomordentligt väl att blanda äventyr med spiritualitet, något som andra svenska regissörer försökt sig på men gruvligt misslyckats [med] (-) Miraklet i Valby är med andra ord skickligt dramaturgiskt uppbyggd. (-) Miraklet i Valby är framför allt en välgjord och välspelad genrefilm för barn och ungdom. Men då och då påminner vissa, snabba underströmmar om att samme regissör också gjort den betydligt mer djuplodande, expressionistiska Johannes hemlighet med dess existentiella frågor. Så visst blir Åke Sandgrens fortsatta karriär spännande att följa."

Något mer reserverad var Carl-Eric Nordberg, Vi, som dock gav sig på nåd och onåd inför vissa partier:

"Ändå finns det också magiska ögonblick i denna blindbockslek med dess religiösa övertoner. Och mitt i mystiken sitter Svens lillasyster och bläddrar med ständigt lika klarögd entusiasm bland serietidningarnas alla vampyrkvinnor, Frankensteinar och andra små mysiga monster. Detta nyktra ögonvittne är alldeles oemotståndligt."

Kommentar Svensk filmografi

Miraklet i Valby spelades in i Nordisk Films ateljéer i Valby nära Köpenhamn samt i och kring Karmeliterklostret i Helsingör. Efter alla kritikerrosorna fortsatte framgångarna: vid 1990 års filmgala fick den tre Guldbaggar: för bästa film, bästa regi (Åke Sandgren) och bästa manus (Sandgren och Stig Larsson). Den utnämndes också av Svenska Filmkritikerförbundet till årets bästa svenska film, vilket föranledde Sven E Olsson (Arbetet 1990-01-24) till en lite ironisk betraktelse:

"Det är inget dåligt val, men det måste ha kommit en smula överraskande för regissören. Han har nog trott att han gjort en dansk film om än med ekonomiskt stöd från Filminstitutet och Esselte Entertainment. Inspelad i Danmark för Nordisk Film och Danska Filminstitutet. Med dansk filmteknik, mestadels på danska språket och med många danskar kring Lina Englund, Mona Seilitz och Ingvar Hirdwall. Mera dansk, således, än en Tuborg licensbuteljerad i Borlänge.

Fast det är bra för oss svenskar att i medaljsammanhang kunna vara så här internationella. Vi har behövt det under nästan hela 80-talet, när de inhemska regissörerna skändligen svikit oss. Då har det lyft nivån på 'svensk' film, att vi kunnat ge Guldbaggar och ofta också kritikerpriset till Laila Mikkelsens norska Liten Ida, Hrafn Gunnlaugssons isländska Korpen flyger, Bille Augusts danska Pelle Erövraren och Andrej Tarkovskijs multinationella Offret. Fantastiska filmer allihop - liksom nu Miraklet i Valby - men knappast motsvarande vardagsdefinitionen av 'svensk film'."

Miraklet i Valby tilldelades i februari 1990 inte mindre än fem Robert, den danska filmakademins filmpris, för bästa manus, bästa foto, bästa scenografi och bästa klädskapande. Vid den internationella barnfilmfestivalen i Essen i oktober samma år erhöll Åke Sandgren (f 1955) den Blå elefanten, barnjuryns pris, för sin film och samma månad Europaparlamentets Europapris. I februari 1991 fick Åke Sandgren emotta Grand Prix som bästa unga regissör vid Yubari International Fantastic Adventure Film Festival i Japan.

Åke Sandgren (f 1955) , som genomgått den danska filmskolan, långfilmsdebuterade 1985 med den helt danskproducerade filmen Johannes hemlighet.

Inspelning

Danmark (sommaren och hösten) 1988 1988

Visningar

Sverigepremiär 1989-10-06 Filmstaden 7 Stockholm Sverige 85 min
TV-visning 1996-08-28 SVT2 Sverige
Urpremiär 1989-10-06 BioTrio Köpenhamn Danmark 85 min
1989-10-06 Palads Köpenhamn Danmark 85 min (samt ytterligare 7 platser i Danmark)
Videorelease 1997-08 Sverige 82 min
Festivalvisning 2019-03-27 Filmstaden 4 Malmö Sverige BUFF 2019

Musikstycken

Originaltitel Dangerous
Kompositör Per Gessle (1989)
Textförfattare Per Gessle (1989)
Sångare Roxette


Originaltitel The Look (She's Got the Look)
Kompositör Per Gessle
Textförfattare Per Gessle
Sångare Roxette


Originaltitel Rita (Maj 45)
Kompositör Kim Larsen
Textförfattare Erik Clausen
Kim Larsen


Utmärkelser

Festivalpris Yubari 1991 (International Fantastic Film Festival: Grand Prix)
Guldbagge Stockholm 1990 Bästa film
Stockholm 1990 Bästa regi Åke Sandgren
Stockholm 1990 Bästa manuskript Åke Sandgren (tillsammans med Stig Larsson)
Stockholm 1990 Bästa manuskript Stig Larsson (tillsammans med Åke Sandgren)
Festivalpris Lûbeck 1989 (hedersomnämnande i ungdomsavdelningen)
Svenska Filmkritikerförbundets pris Stockholm 1989 (årets film)

Ämnesord

DK Äventyr
Mirakler

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Kopia
Bredd 16 mm


Typ Kopia
Bredd 16 mm


Typ Kopia
Bredd 16 mm


Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Internegativ
Bredd 16 mm


Typ Tonnegativ
Bredd 16 mm


Typ Slutmix
Bredd 16 mm


Bestånd Affischer

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel MIRAKLET I VALBY
Tryckeri Jensen & Dencker Skandinavisk reproduktion
Affischdesign Carsten Brandt
Flemming Steen Nielsen


Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel MIRAKLET I VALBY fire børn lander i fortiden - en farlig fortid...
Tryckeri Jensen & Dencker Skandinavisk reproduktion


Bestånd Manuskript

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Biblioteket, biblioteksexpeditionen@filminstitutet.se

Typ Inspelningsmanus
Manustitel Stig Larsson & Åke Sandgren.
Omfång 167 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Miraklet i Åkersberga. Stig Larsson & Åke Sandgren.
Omfång 150 s.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Omfång 27 s.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel Dialogliste.
Omfång 27 s.
Språk Danska


Typ Dialoglista
Omfång 22 s.
Språk Svenska


Bestånd Stillbild

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Svartvitt papper 11
Färg papper 15
Bakombild papper 2
Album Nej


Bestånd PR-material

Typ Program/Reklamtryck
Språk Engelska


Typ Program/Reklamtryck
Språk Danska


Andra utgåvor av verket

Digitaliserad

Tekniska fakta

Bildformat 1.66:1
Ljudtyp Ljud
Färgtyp Färg
Hastighet 24
Längd i minuter 85 min
Dialogspråk


Bestånd Film

Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd WAV


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd WAV


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd DCP


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd ProRes


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd H264


Typ Digitalt visningsmaterial


    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?