Grundfakta

Media (3 st)

Originaltitel Raskenstam
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Åldersgräns Tillåten från 7 år
Dialogspråk
Sverigepremiär 1983-08-19

Medverkande

Gunnar Hellström
Gustav Raskenstam

Agnetha Fältskog
Lisa Mattsson

Lena Nyman
Malla af Tidaholm

Harriet Andersson
Cecilia Andersson

Thomas Hellberg
Karl-Erik Almkvist

Inga Gill
Anna-Greta Kjellgren

Visa alla medverkande

Handling

Stockholm, oktober 1942.Gustav Raskenstam är direktör för ett litet företag som säljer gravvårdar. Till sin hjälp att sköta böckerna har han Karl-Erik Almkvist, en otrevlig typ...

Visa hela handlingen

Press

Gunnar Hellströms regicomeback i svensk film fick ett mycket blandat mottagande. Mest positiv var Aftonbladets recensent som under rubriken "Festlig fars om flickor som faller" fann...

Visa all press


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Distributionstitel

Filmteam

Regi
Manus
Producent
Produktionschef
Foto
Musik
Scenograf
Klippning
Ljudtekniker
Regiassistent
Scripta
Inspelningsledare
Produktionssekreterare
B-foto
Stillbildsfoto
Rekvisita
Attributör
Kläder
Smink
Klädassistent
Specialeffekter, ljud
Mixning

Medverkande

Gunnar Hellström Gustav Raskenstam
Agnetha Fältskog Lisa Mattsson
Lena Nyman Malla af Tidaholm
Harriet Andersson Cecilia Andersson
Thomas Hellberg Karl-Erik Almkvist
Inga Gill Anna-Greta Kjellgren
Yvonne Lombard Märta Olin
Lis Nilheim Agnes Bengtsson
Birgitta Andersson Maja Jansson
Meg Westergren Ulla Larsson
Susanne Schelin Gunilla Larsson
Carl-Gustaf Lindstedt Erik Branner
Ingvar Kjellson Ludvig af Tidaholm
Kim Anderzon försvarsadvokaten
Gunvor Pontén Katarina Andersson
Halvar Björk Oskar Mattsson
Hans Strååt Leonard Johansson
Börje Mellvig domaren
Nils Eklund åklagaren
Gösta Prüzelius läkaren
Sven Holmberg brevbäraren
Gunnar "Knas" Lindkvist bankdirektören
Carl Billquist fotografen
Åke Lagergren betjänten
Gregor Dahlman fångvaktaren
Gösta Jonsson bankkamrern
Julie Bernby servitrisen

Bolag

Handling

Stockholm, oktober 1942.

Gustav Raskenstam är direktör för ett litet företag som säljer gravvårdar. Till sin hjälp att sköta böckerna har han Karl-Erik Almkvist, en otrevlig typ som konsekvent lurar honom på pengar.

Raskenstam är medelålders, smått korpulent, har tangorabatt och uppträder alltid artigt och belevat. Han röker cigarr, kör egen bil, gör ett mycket företroendeingivande intryck och kvinnorna i hans omgivning faller alla för hans diskreta charm och trevliga sätt.

Men företaget går mycket dåligt. Ofta tvingas man att arbeta i skenet av stearinljus eftersom elräkningen inte är betald.

Via en kontaktannons träffar Raskenstam den rika änkan Anna-Greta Kjellgren. Med rosor, smicker och charm blir hon ett lätt kärleksbyte för Raskenstam, som vinner hennes förtroende och får investera hennes tillgångar mot 15% ränta. Men pengarna går till helt andra saker.

Raskenstam och Almkvist åker ut till skärgården för att med fiskaren Mattsson diskutera resandet av ett monument över förlista fiskare. Här träffar Raskenstam även Mattssons vackra dotter Lisa. Tycke uppstår omedelbart och de tillbringar natten tillsammans.

Åter i stan förklarar Almkvist att företaget är konkursmässigt och köper rörelsen av Raskenstam för en spottstyver.

Under hotet om att bli polisanmäld måste Raskenstam snabbt skaffa fram pengar. Han sätter in en kontaktannons under signaturen "Äntligen i hamn" och får ett stort antal svar, bl a från Malla af Tidaholm, en slottsfröken med frisk aptit på det mesta.

Raskenstam, som nu utger sig för att vara bankir, tvingas göra upp en karta på var alla hans kvinnor bor. Tidtabellen är hektisk.

Märta i Sigtuna har en livförsäkring som han belånar för att kunna köpa cyklar till hennes pojkar. Märtas fästman, en äldre advokat, kommer oväntat på besök men Raskenstam lyckas med vissa svårigheter klara sig ur den penibla situationen. Han uppvaktar med framgång även två systrar Larsson.

Almkvist fortsätter att pressa honom på pengar. En dag måste några växlar ovillkorligen lösas före bankens stängning klockan 3.

Helt oväntat dyker då Lisa Mattsson upp i affären, ledsen och gravid i sjunde månaden. Hon vill ringförlova sig på midsommarafton och Raskenstam ger sitt samtycke.

När Lisa lämnar honom möter hon Malla af Tidaholm på ingående. Även Malla är med barn och vill förlova sig på midsommarafton hemma på familjeslottet.

Med möda lyckas han uppskjuta förlovningen med Malla till midsommardagen.

Nu är tiden dyrbar. Kraftigt försinkad av dessa två intermezzon tvingas Raskenstam till en våldsam jakt mot klockan: en snabb biltur tar honom till en av systrarna Larsson, en svettig språngmarsch uppför många trappor, en snabb kärleksakt, ett handlån och in på banken precis före klockan 3.

Midsommaraftonen i skärgården hos Mattssons blir en mycket trevlig förlovningsfest. Lisas far fattar tycke för sin svärson in spe och ger honom pengar till det planerade monumentet.

Redan nästa dag måste Raskenstam bege sig till Mallas familjeslott. Här träffar han Mallas far, baronen Ludvig af Tidaholm. Denne är mycket misstänksam och avvaktande sedan han tagit en upplysning på Raskenstam. Men Raskenstam berättar så övertygande om sin lönsamma bankirverksamhet att även Ludvig ger honom en summa pengar att förränta.

Raskenstam ger sig därefter av till stenhuggeriet som skall göra monumentet men pengarna räcker inte helt. Han träffar här Cecilia, en religiös, nervklen fröken, med vilken han planerar att ge ut tidskriften Tempelsoldaten och får samtidigt ta hand om hennes bankböcker. Raskenstam måste hastigt bege sig till Stockholm. Två växlar har förfallit och Almkvist hotar med polisanmälan och fängelse. Raskenstam får också veta att Anna-Greta Kjellgren måste sälja sin villa på grund av hans svindlerier.

Just då dyker Malla upp igen. Hennes far, baronen, har givit henne pengar till abort men hon vill hellre rymma med Raskenstam.

Raskenstam skickar Malla till sin bostad på Jungfrugatan medan han skyndsamt åker ut till Anna-Gretas villa. Till sin fasa upptäcker han att hon håller på att gasa ihjäl sig. Han bryter sig in i huset och lyckas rädda henne till livet. Hon lever i misär. Huset är länsat på möbler. Raskenstam förstår nu att det är Almkvist som ligger bakom det hela.

Raskenstam ger henne 1.000 kronor så att hon kan köpa ett piano.

- Du är allt bra snäll du, Gustav, fast du är en förskräcklig bedragare, säger Anna-Greta.

Raskenstam träffar efteråt Almkvist i stan och ger honom ett hårt knytnävsslag i ansiktet.

Under tiden hittar Malla i Raskenstams lägenhet bevis på att hon är lurad. Hon ringer hem till sin pappa baronen och ber att få komma hem.

Men nu går karusellen för fort. Bubblan spricker och Raskenstam ställs inför rätta - liksom kompanjonen Almkvist.

Det visar sig att Raskenstam sol-och-vårat 108 kvinnor, att han varit trolovad med en kvinna och förlovad med 32 kvinnor - samtidigt!

Försvarsadvokaten hävdar att Raskenstam gjort rätt för sig i de flesta fallen och att han egentligen är en vanlig affärsman som misslyckats.

Under rättegångstiden får Raskenstam besök av Lisa, som än en gång är gravid, nu i fjärde månaden. De beslutar att gifta sig. Raskenstam bestämmer sig också för att återta sitt gamla namn, Eriksson med två s.

Raskenstam döms till 3 år och 6 månaders straffarbete för sina brott medan Almkvist får 1 år och 9 månader.

När Raskenstam skall träda in i sin cell för att börja avtjäna straffet är cellen fylld till bristningsgränsen med blommor från gamla beundrarinnor.

Censur / granskning

Censurnummer 124073
Datum 1983-06-03
Åldersgräns Tillåten från 7 år
Originallängd 2985 meter
Kommentar Aktlängder: 550-510-560-450-525-390 m. Aktlängder: 0, 0, 0, 0, 0, 0.


Tekniska fakta

Bildformat 1.66:1
Färgtyp Färg
Färgsystem Eastman Color
Bredd 35 mm
Hastighet 24
Längd i meter 2985 meter
Längd i minuter 109 min
Akter 6 rullar


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

Gunnar Hellströms regicomeback i svensk film fick ett mycket blandat mottagande.

Mest positiv var Aftonbladets recensent som under rubriken "Festlig fars om flickor som faller" fann åtskilliga russin i kakan medan Sydsvenskans recensent under rubriken "Bottenlös tristess" inte gav filmen någon pardon.

Trots kritikernas många invändningar blev Raskenstam en stor publikframgång.

Jurgen Schildt, AB: "Av det här stoffet kunde ha blivit två väsensskilda filmer: en tragisk och undersökande eller en komisk, underhållande. Gunnar Hellström och hans manusmedarbetare Birgitta Stenberg har valt den komiska eller näst intill.

I filmen finns egentligen bara två mörkare stråk som antyder att det inte uteslutande rör sig om erotiska köpenickiader utan också om människoöden. Det ena Harriet Anderssons stripiga och rörande profilsstudie av fröken Cecilia, det vill säga frireligiositetens och förtröstans kollision med det plötsliga och totala bedrägeriet. Det andra är Inga Gill som fru Kjellgren, änkan som tror sig börja ett nytt liv med frodigheten och den uppdämda könsaptiten som startkapital för att till slut sitta där med klumpen i halsen och gråten i ögat när alla drömslotten pajat. Det är en påfallande välbalanserad roll, utan tillstymmelse till övertramp varken i det groteska eller patetiska.

Också om Gunnar Hellström, aktören, kan artikuleras vänligheter. Det är sant att han aldrig låter oss veta vem Raskenstam i grund och botten var, som typfall eller patologisk lurendrejare. Men festligheten och underhållningsvärdet är det inget fel på, framför allt inte i första halvlek. Med sina ärmhållare och sitt mustaschvax och sitt taffelbrännvin är han den uppstoppade knodden hos vilken förslagenheten och kontantbehovet på beslutsammaste sätt går hand i hand med jonglörens iver att bevara alla bollarna i luften."

Hanserik Hjertén, DN: "Det kunde bli en historia om en solochvårares flotta bravader mot bakgrund av den svenska ensamheten, den svenska fumligheten och den svenska avkrokstristessen. En berättelse om svenska kvinnor på den tiden då deras värde bestämdes av männen och en Raskenstam var möjlig. För inte är han väl det i dag?

Hos Hellström hittar man dock föga av detta. Bara hos Inga Gills grundlurade änka och Harriet Anderssons fula flickstackare av bästa bergmanmodell skymtar ett allvar. Annars är Raskenstam mest ett farsartat upptåg med snygga kåta brudar kring en stressad sexualatlet som säljer gravstenar när han inte jobbar skift i sängen.

Möjligen låter detta skojigare än vad det är. Någon större komeditalang avslöjar nämligen inte Hellström i det här verket. Och även om han är mänskligt charmfull i rollen som Raskenstam och man ser hans godhjärtade svindlare med ett visst nöje så blir ju hans eskapader lite poänglösa."

Mats Olsson, Expr: "Ingen av de duktiga tjejerna (Susanne Schelin gör en fin liten filmdebut) tillåts dominera. Detta är Gunnar Hellströms show. Mannen är Gustav Raskenstam, en bedragare som man i Hellströms version fattar sympati för.

Jag skulle ha velat se en film där farsmöjligheterna togs ännu bättre tillvara - en scen där Hellström försöker klä på sig utan att Carl-Gustaf Lindstedt ska se det är stor komik - men kanske hade det inte passat den stora medelålderspublik som annars aldrig går på bio men som mycket väl kan gå och se Raskenstam.

Det är ingen märklig film men den är sevärd och underhållande. Dessutom hör man varje replik och bara det är värt en geting för en svensk film."

Britta Svensson, StT: "Kvinnosynen och synen på kärleken är unken som i ett gammalt svenskt folklustspel, det märks att Gunnar Hellström inte gjort film sen 50-talet. Bildspråket och människosynen är lika platt som i Dallas och det är märkligt att se Kim Anderzon i rollen som Raskenstams försvarsadvokat hävda att de kvinnor han lurat bara njutit av det."

Hans Schiller, SvD: "Men för all del, accepterar man Hellström som Valentino kan det ju gå an. Värre är att kvinnorna håller samma trovärdighetsgrad. Visserligen ser de mycket olika ut och har olika social inramning men i grunden är de samma mogna frukter att plocka både på oskulden (i förekommande fall) och på besparingarna ( i samtliga fall).

Visst, alla sådana här krav på logik kan man glömma om historien är fylld av spirituella repliker, humorfyllt bildspråk och komiska skådespelarprestationer. Det är inte Raskenstam. I stället är den en film som cirklar runt sitt ämne utan att komma fram till vare sig något väsentligt eller komiskt om sol och vårandet.

Det räcker inte att Gunnar Hellström knäpper upp gylfen eller flåsar ansträngt för att humor skall uppstå eller snarare så borde det inte räcka men det är som sagt prasslet i kassan som avgör vad som är roligt på biograf."

Jan Aghed, SDS: "Gunnar Hellströms berättelse om krigsårens sol-och-vår-fantom Gustav Raskenstam väcker misstanken att det just inte är från Hollywoods TV-ateljéer som förnyelsen av svensk film ska komma.

Regissören deltar ju sedan länge i masstillverkningen av amerikanska tvåloperor. Bedriven på ort och ställe under två årtionden kan en sådan verksamhet knappast resultera i annat än fullt utvecklade miljöskador. I Raskenstam uppenbarar sig dessa i form av en grund och schematisk människouppfattning som ingalunda skulle vanpryda Dallas och Bröderna Cartwright och, kanske mest slående, i ett bildspråk vars brist på rörlighet och överrakningar vittnar om en totalt problemfri anpassning till den etablerade TV-estetikens torftighet.

Hellström berättar helst i sterotypt beskurna när- och halvbilder. På något slumpartat undantag när finns det inte en bild i filmen som inte är formellt ointressant, statiskt och inskränkt komponerad samt stilistiskt fantasilös. I detta hänseende är Raskenstam den nästan perfekta amerikanska snabbkrämen."

Kommentar Svensk filmografi

Raskenstam inspelades på 44 dagar (augusti-september 1982), och produktionskostnaderna uppgick till 7,7 Mkr.

Vid årsskiftet 1983/84 hade drygt 454.000 biobesökare sett filmen efter premiären i början av juni. Filmens publikframgång ledde till planer på att spela in en uppföljare, Raskenstam II, ett projekt som dock aldrig realiserades.

Verklighetens Raskenstam hette egentligen Anders Gustaf Eriksson och var född i Karlstad 1901. År 1934 blev han rikskänd som Sol-Eriksson, då han åtalades för att ha lurat 30 kvinnor på 100.000 kronor. I många fall hade han även lämnat äktenskapslöfte. Han fälldes och dömdes i hovrätten till två år och sju månaders fängelse.

1943 fick pressen en ny sol-och-vårare att skriva om: en 42-årig bankir med namnet Gustaf Raskenstam. Det visade sig dock att Raskenstam var identisk med Sol-Eriksson, som gjort comeback i sol-och-vår-branschen under annat namn.

Raskenstam blev en av krigsårens mest omskrivna svenskar och kallades bl a för "Svensk mästare i Sol & Vår" och "Mannen med de 105 fästmöerna". Mellan 1941 och 1943 hade han sol-och-vårat drygt 100 kvinnor (siffran varierar), nästan en i veckan, en aktningsvärd prestation både erotiskt och finansiellt.

Raskenstam dömdes till tre och ett halvt års straffarbete. Under fängelsetiden gifte han sig och fick tillstånd att återta sitt gamla namn. Hösten 1969 avled Raskenstam/Eriksson på Farsta Sjukhem, utfattig och bortglömd.

Författaren Birgitta Stenberg (f 1932), som skrev filmens manus tillsammans med Gunnar Hellström, hade redan i början på 1970-talet börjat skriva om Raskenstam. Hennes bok, "Raskenstam" (Norstedts), kom dock ut först 1983. Stenberg och Hellström hade tidigare samarbetat om manuset till raggarfilmen Chans (1962/8), baserat på hennes roman (1961) med samma namn.

Varför hon dragit upp den gamla Raskenstam-historien motiverade Birgitta Stenberg i en intervju (Damernas Värld) så här:

"- Jo, vi ville skildra ett roligt skeende, göra en rolig film helt enkelt. Och det här är en väldigt bra berättelse. Och i vår version är Raskenstam 'oskyldig'. Det var ju fantastiskt vad beredvilligt kvinnorna ställde upp! Bara en enda av dessa hundra var det som åtalade honom! Han måtte ha varit väldigt charmig. Och vilken sisu människan hade! Han slet verkligen. Hade en väldigt tät tidtabell där minuterna för varje fästmö var uträknade. Han tuffade runt i hela Sverige med hjälp av det förträffliga tågnätet man hade på den tiden. Han anpassade sig perfekt efter stundens krav - han måtte varit en lysande skådespelare. Jag hoppas att Gunnar Hellström är lika bra..."

Gunnar Hellström (f 1928) debuterade som filmaktör i Lars-Eric Kjellgrens Medan staden sover (1950) och som filmregissör med Simon Syndaren (1955), där han själv spelade titelrollen. Sedan början av 60-talet har han varit verksam i USA, där han bl a regisserat avsnitt av TV-serier som Gunsmoke och Dallas.

Agnetha Fältskog (f 1950), berömd som en av medlemmarna i popgruppen ABBA, gjorde i Raskenstam sin egentliga spelfilmsdebut. Hon hade tidigare medverkat i Lasse Hallströms filmreportage ABBA-The Movie (1977/23). Någon fortsatt karriär som filmskådespelerska blev det emellertid inte för hennes del.

Inspelning

Sverige 1982-08 1982-09
Stockholm Sverige
Stockholms skärgård Sverige
Sigtuna Sverige

Visningar

Sverigepremiär 1983-08-19 Medborgarhusbio Arvidsjaur 109 min
1983-08-19 Sandrew Boden 109 min
1983-08-19 Folkan Borås 109 min
1983-08-19 Folkets Hus Bio Finspång 109 min
1983-08-19 Elektron Gnesta 109 min
1983-08-19 Royal Göteborg 109 min
1983-08-19 Sandrew Helsingborg 109 min
1983-08-19 Norden Jokkmokk 109 min
1983-08-19 Järpen Bio Järpen 109 min
1983-08-19 SF 1 Jönköping 109 min
1983-08-19 Royal Karlstad 109 min
1983-08-19 Folkan Kumla 109 min
1983-08-19 Trappan Kungälv 109 min
1983-08-19 Cinema Lund 109 min
1983-08-19 Sandrew Malmö 109 min
1983-08-19 Sandrew Norrköping 109 min
1983-08-19 Astoria Stockholm 109 min
1983-08-19 Kista Bio 1 Stockholm 109 min
1983-08-19 Victoria 1 Stockholm 109 min
1983-08-19 Sandrew Sundsvall 109 min
1983-08-19 Sandrew Södertälje 109 min
1983-08-19 Sandrew Umeå 109 min
1983-08-19 Sandrew Uppsala 109 min
1983-08-19 Palladium Växjö 109 min
1983-08-19 Röda Kvarn Örebro 109 min
1983-08-19 Sandrew Östersund 109 min
TV-visning 1985-12-31 TV2 Sverige 104 min
1989-05-11 TV2 Sverige 104 min
1993-03-25 TV2 Sverige 104 min
2000-04-12 SVT2 Sverige 104 min
2000-08-16 SVT2 Sverige 104 min
Urpremiär 1983-08-19 Medborgarhusbio Arvidsjaur 109 min
1983-08-19 Sandrew Boden 109 min
1983-08-19 Folkan Borås 109 min
1983-08-19 Folkets Hus Bio Finspång 109 min
1983-08-19 Elektron Gnesta 109 min
1983-08-19 Royal Göteborg 109 min
1983-08-19 Sandrew Helsingborg 109 min
1983-08-19 Norden Jokkmokk 109 min
1983-08-19 Järpen Bio Järpen 109 min
1983-08-19 SF 1 Jönköping 109 min
1983-08-19 Royal Karlstad 109 min
1983-08-19 Folkan Kumla 109 min
1983-08-19 Trappan Kungälv 109 min
1983-08-19 Cinema Lund 109 min
1983-08-19 Sandrew Malmö 109 min
1983-08-19 Sandrew Norrköping 109 min
1983-08-19 Astoria Stockholm 109 min
1983-08-19 Kista Bio 1 Stockholm 109 min
1983-08-19 Victoria 1 Stockholm 109 min
1983-08-19 Sandrew Sundsvall 109 min
1983-08-19 Sandrew Södertälje 109 min
1983-08-19 Sandrew Umeå 109 min
1983-08-19 Sandrew Uppsala 109 min
1983-08-19 Palladium Växjö 109 min
1983-08-19 Röda Kvarn Örebro 109 min
1983-08-19 Sandrew Östersund 109 min

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Kopia
Bredd 35 mm
Längd i meter 3054


Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm
Längd i meter 2978


Typ Kopia
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Duplikatnegativ
Bredd 16 mm


Typ Duplikatpositiv
Bredd 35 mm
Längd i meter 2985


Typ Lågkontrastkopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Originalnegativ bild
Bredd 35 mm
Längd i meter 2985


Typ Tonnegativ
Bredd 35 mm
Längd i meter 2985


Typ Tonnegativ
Bredd 16 mm


Typ Slutmix
Bredd 35 mm


Typ Slutmix
Bredd 17,5 mm


Bestånd Affischer

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100


Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100


Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100


Bestånd Arkivalier

Typ Kostymskiss
Arkivalietitel Raskenstam, Lisa
Teknik gouache
Storlek 26,5 x 38


Typ Kostym
Arkivalietitel Raskenstam
Omfång Klänning i blommig syntet med virkade detaljer


Bestånd Manuskript

Typ Inspelningsmanus
Manustitel Raskenstam. Autentisk - tragi - komisk filmberättelse av Birgitta Stenberg o. Gunnar Hellström.
Omfång 148 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Raskenstam. Autentisk - tragi - komisk filmberättelse av Birgitta Stenberg o. Gunnar Hellström.
Omfång 148 s. + 18 s. korrigeringar, sekvenslista och skisser + 31 s. kringmaterial.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel Dialoglista till Raskenstam.
Omfång 57 s. + 2 s. trailer i ett ex.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel Raskenstam (Casanova of Sweden). English subtitles: Casanova of Sweden.
Omfång 51 s.
Språk Engelska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Raskenstam. Autentisk - tragi - komisk filmberättelse av Birgitta Stenberg o. Gunnar Hellström.
Omfång 147 s. + 6 s. "nya sidor".
Språk Svenska


Bestånd Stillbild

Svartvitt papper 10
Färg papper 12
Bakombild papper SET
Dia 15
Album Nej


Bestånd PR-material

Typ Övrigt tryck
Språk Svenska


Typ Reklamtryck
Språk Engelska


Typ Reklamtryck
Språk Engelska


Typ Program/Reklamtryck
Språk Svenska


Typ Program
Språk Danska


    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?