Innehållsförteckning

Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Originaltitel Another Woman
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Åldersgräns Barntillåten
Dialogspråk
Sverigepremiär 1989-03-17

Handling

Marion är en på ytan framgångsrik och väletablerad kvinna. Hon är lektor i filosofi och hennes man Ken är fysiker. De lever ett ordnat liv i ett barnlöst äktenskap som bygger på...

Visa hela handlingen


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel

Filmteam

Medverkande

Bolag

Handling

Marion är en på ytan framgångsrik och väletablerad kvinna. Hon är lektor i filosofi och hennes man Ken är fysiker. De lever ett ordnat liv i ett barnlöst äktenskap som bygger på respekt för den andres arbete. I deras umgängeskrets av intellektuella och konstnärer är det gemensamma kodordet kontroll. I stället för genom viskningar och rop kanaliserar alla sina känsloliv i sitt arbete. Marion är övertygad om att man kan fly sina känslor och skapa ordning i sitt inre genom att läsa de bästa författarna och de största filosoferna.

Marion hyr ett rum på stan där hon arbetar med sin nya bok. En dag hör hon ljud från en intilliggande lägenhet där en psykoanalytiker har sin mottagning. Till en början försöker Marion täppa igen. Men med tiden blir den egentligen ofrivilliga avlyssningen hennes främsta intresse. Framförallt är det vad en av patienterna berättar som griper tag i henne. Hope är en djupt deprimerad kvinna som väntar sitt första barn. Hennes livslånga tvivel och uppgivna reflektioner blir också en berättelse om Marions eget liv.

Marion tvingas att se på sig själv och sitt liv med nya ögon. Minnesbilder och drömmar blandas i hennes verklighet. Hon sörjer, inser och lyckas till slut sätta igång viktiga förändringar.

Censur / granskning

Censurnummer 128096
Datum 1988-12-19
Åldersgräns Barntillåten
Originallängd 2214 meter


Tekniska fakta

Bildformat 1.85:1
Ljudsystem Optisk mono
Färgsystem DuArt Color
Bredd 35 mm
Hastighet 24
Längd i minuter 81 min


Visningar

Sverigepremiär 1989-03-17 Sture Stockholm Sverige 81 min
TV-visning 1993-02-07 Kanal 1 Sverige 77 min
1999-11-16 SVT1 Sverige 77 min
2002-12-04 Kanal 5 Sverige 77 min
2004-11-10 Kanal 5 Sverige 77 min

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm
Längd i meter 2209


Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm
Längd i meter 2209


Bestånd Affischer

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100


Bestånd Manuskript

Typ Cutting continuity
Språk Engelska


Bestånd Stillbild

Svartvitt papper 10
Färg papper 6
Dia 17
Album Nej


Bestånd PR-material

Typ Program/Reklamtryck


Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?