Innehållsförteckning

  • Visningar
  • Musikstycken
  • Utmärkelser
  • Relaterade filmer
  • Ämnesord
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Originaltitel Ein Lied für Beko
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Åldersgräns Tillåten från 15 år
Dialogspråk
Sverigepremiär 1994-03-18

Medverkande

Handling

1988. Beko och hans bror Cemal bor i turkiska Kurdistan. När den turkiska militären förgäves kommer för att hämta Cemal som deserterat från armén tar de Beko i stället. Beko hyser...

Visa hela handlingen

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Distributionstitel

Filmteam

Medverkande

Bolag

Produktionsbolag Margarita Woskanian Filmproduktion (i samarb m)
Westdeutscher Rundfunk (WDR)
Distributör i Sverige (35 mm) Folkets Bio AB

Handling

1988. Beko och hans bror Cemal bor i turkiska Kurdistan. När den turkiska militären förgäves kommer för att hämta Cemal som deserterat från armén tar de Beko i stället. Beko hyser inget hopp om att bli fri och tar i stället risken att fly. Han lyckas lämna Turkiet rakt framför näsan på de turkiska gränsvakterna och tar sig via Syrien till Irak där han hamnar mitt i kriget mellan Iran och Irak.

Beko tar skydd i ett bergsläger där kurdiska nomader tar hand om en grupp kurder som tvingats fly från sin bombade hemby. Många av dem är barn som förlorat sina föräldrar. En nära vänskap uppstår mellan Beko och Zinê, en liten föräldralös flicka. När budet om vapenstillestånd når dem, följer Beko med flyktingarna tillbaka till byn. Men de hinner knappt dit förrän de blir utsatta för en giftgasattack, där Beko och Zinê är de enda överlevande. Beko lyckas ta den svårt skadade Zinê till Västtyskland för vård. Där får Beko också veta att Cemal är död.

Censur / granskning

Censurnummer 132581
Datum 1994-03-15
Åldersgräns Tillåten från 15 år
Originallängd 2879 meter


Tekniska fakta

Bildformat Vidfilm
Hastighet 24


Visningar

Sverigepremiär 1994-03-18 Zita - Folkets Bio Stockholm Sverige 105 min
TV-visning 1995-10-31 Kanal 1 Sverige
1995-11-04 Kanal 1 Sverige (repris)

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Kopia
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Bredd 35 mm


Bestånd Stillbild

Svartvitt papper 2
Färg papper 1
Album Nej


Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?