Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Originaltitel 9 millimeter
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Åldersgräns Tillåten från 15 år
Sverigepremiär 1997-01-24

Handling

Stockholm en sommarkväll. Tipsade av Claudio bryter sig vännerna Malik, Jocke och Memeth in på ett kontor för att öppna ett kassaskåp med sprängämnen. Strax innan sprängningen dyker...

Visa hela handlingen

Press

Regissören Peter Lindmark och hans manusförfattare Abou-Bakre Aalam drabbades av en i stort sett identisk kritik som deras tidigare arbetsgivare ¿ Daniel Fridell och Peter Cartriers ¿ fått...

Visa all press


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Videotitel i Sverige
Söktitel

Filmteam

Regi
Manus
Producent
Foto
Musik
Scenograf
Klippning
Ljudtekniker
Regiassistent
Rådgivare
Stuntregi
Stuntkoordinator
Scripta
Verkställande producent
Platschef
Produktionsassistent
Rollsättare
Statistansvarig
Produktplacerare
Filmkonsulent
B-foto
C-foto
Stillbildsfoto
Steadicamoperatör
Elektriker
Elassistent
Passare
Passarassistent
Scenografiassistent
Snickare
Dekormålare
Rekvisita
Rekvisitaassistent
Attributör
Kläder
Maskör
Chaufför
Byggledare
Klädassistent
Maskörassistent
Ljudassistent
Ljudläggning
Storyboard
Övrig medarbetare
Tack till

Medverkande

Paolo Roberto Malik
Rebecca Facey Carmen
Abou-Bakre Aalam Rico
Ivan Mathias Petersson Jocke
Serdar Erdas Memeth
Semir Chatty Anders
Alexander Aalam-Aringberg Mohammed
Reuben Sallmander Ruiz
Annika Aschberg Malou
Astrid Assefa Rosa
Sara Zetterqvist Caroline
Mirella Hautala Leyla
Helena af Sandeberg Karin
Anna Järphammar Mounia
Sara Alström Tanya
Heyes Jemide Feelgood
Igor Cantillana arbetsförmedlaren
Camilo Alanís Claudio
Mikael Persbrandt Konstantin
Latifa Laanatza Suzanne
Jenny Dremé Lisa
Natasia Pandurevic Sofia
Ahmed Abdellatif Ahmed
Kasra Asshami Darius
Isabella Hautala
Katharina Hultberg
Isabelle Himéus läkare
Kerim Chatty Anders
Zoltan Sarossy Darius kompis
Fredrik Borefalk
Tilda Rebane
Chayenne Cartriers
Christina Tribukait bankman
Ylva Swedenborg domare
Peter Stenlund
Ariman Atroushi
Sebastian Tirsén
Jörgen Andersson
Gray Lee
Patrik Cederlöf
Crille Forsberg
Mattias Montero
Mattias Lorentzi
Hannu Lintola
Patrik Lyngå
Anna-Lena Hellström
Ginger Sjöberg
Helena Forsberg
Frank Ågren
Abdo "Abbe" Massola
Karolina Penailillo
Alejandro Valle
Charlotte Bager
Anita Bjurstedt
Charlotte Dahlberg
Anja Byklum
Christy Cortes-Azero
Daniel Söderholm
Malik Gevriye
Danilo Bejarano
Mani Mousale
Danny Cosyn
Maria Jartman
Emelie Gustavsson
Matilda Berne
Evelyn Sepulveda
Michaela Bager
Fabio Volonte
Momodou Fye
Tony Ajazi
Natalie Willett
Fatima Da Silva
Niklas Sjöberg
Francia Ganteque
Olivia Cáliz Flores
Fredrik Elliot
Patrick Wheeler
Hamid Esmaeili
Paula Soto Arriaza
Helena Österlund
Per Bragman
Ingrid Rodriguez
Per Sandén
Irene Namata
Peter Tran
Jenny Leva
Ramona Össbo
Jenny Målqvist
Rebecca Libera
Yerka Pedrero
Richard Andersson
Johannes Fundeborg
Robert Bjurstedt
Robert Kristiansson
Jörgen Greverius
Rune Berglöf
Kenneth Reese
Kamyar Fashay
Samir Mafti
Katarina Savén
Sara Sommerfeld
Krunoslav Zovko
Susanne Hedlund
Victor Lopez
Leicy Olsborn
Linda Målqvist
Yvette Romeld
Linn Johansson
Åsa Jemseby

Bolag

Produktionsbolag Spice Filmproduktion AB (i samarb m)
Caliber Holdings
C.C. Product Placement AB
FilmhusAteljéerna AB
Nordisk Film- & TV Fond
TV 1000 Sverige AB
TV4 AB
Produktionsstöd Stiftelsen Svenska Filminstitutet
Distributör i Sverige (35 mm) Sonet Film AB 1997
Distributör i Sverige (hyrvideo) (fysisk) Sandrew Film AB 1997
Distributör i Sverige (köpvideo) Sandrew Film AB 1997
Laboratorium FilmTeknik AB
Specialeffekter, ljud Arclight AB
Övrigt bolag Stuntmakers (stunt)
Casaccia & Co AB (catering)

Handling

Stockholm en sommarkväll. Tipsade av Claudio bryter sig vännerna Malik, Jocke och Memeth in på ett kontor för att öppna ett kassaskåp med sprängämnen. Strax innan sprängningen dyker emellertid två misstänksamma poliser upp och börjar fråga ut Memeth, som håller vakt utanför kontorshuset. När kassaskåpet väl sprängts upp, upptäcker Malik och Jocke att det är tomt, och eftersom explosionen alarmerat poliserna utanför vidtar en intensiv jakt. Malik och Jocke kommer undan. Memeth arresteras.

Senare samma kväll på nattklubben Copacabana, som är vännernas stamställe och oftast kallas "Copa", lockar ägaren Ruiz Malik med större, mer välplanerade och lönsammare brott. Planerna för brotten gör Ruiz själv, men utförandet vill han att Malik ska stå för. Malik lovar tänka på det på villkor att han får välja medarbetare bland sina egna vänner, något Ruiz accepterar. Samtidigt misshandlar Jocke Claudio på Copacabanas toalett som hämnd för den misslyckade kassaskåpskuppen och Memeths arrestering. När Malik också kommer dit fullbordas misshandeln med att de skär Claudio i handen.

Framåt natten på en hamburgerrestaurang intresserar sig Malik för den sköna Carmen, som han tidigare sett på Copa och som är syster till hans vän Rico. Han passar trevande på att ta kontakt efter att ha schasat undan en påträngande kille som Carmen och hennes vänner inte lyckats avvisa. Carmen visar intresse, men de skiljs ändå åt när hon måste åka hem.

Dagen efter diskuterar Malik Ruiz samarbetsvillkor med Jocke och Memeth. De tvekar inför den orättvisa vinstdelningen, där Ruiz vill ha 70 procent av rånbytet, och inför det faktum att det grova brottet som Ruiz vill att de ska göra som ett inträdesprov kan ge fängelse om de åker fast. Men Malik vill ha pengar så han kan börja studera till hösten och de andra är lockade av insidertipset från Viking Vakt, så de beslutar sig för att arbeta för Ruiz.

Hemma försöker Malik ringa sin mamma, men han möts som så många gånger tidigare av en telefonsvarare. I stället ringer han Carmen och bjuder ut henne på restaurang. Väl där börjar de berätta om sig själva för varandra. Carmen säger att hon just flyttat tillbaka efter att ha bott i Göteborg, att hon undervisar småflickor i klassisk balett som hon själv fått ge upp på grund av skadade knän och att hon ska studera till advokat. Malik talar om sina drömmar om att komplettera sina gymnasiebetyg för att sedan söka in på Lärarhögskolan och att föräldrarna är skilda och har nya familjer på var sitt håll - mamman i Skåne och pappan i Marocko. Men han berättar inget om sin brottskarriär.

Kuppen med hjälp av väktaruniformer går perfekt efter Ruiz planer, och Malik får därmed sin inträdesbiljett till permanent arbete hos denne. En tid senare hittar Carmen stulna kontokort hemma hos Malik och hotar att avsluta förhållandet om inte Malik upphör med kriminaliteten och hittar ett hederligt arbete. Malik försvarar sig med att han med sitt invandrarnamn inte kan få något vanligt jobb, men lovar ändå att försöka. De försonas.

Dagarna går och Malik anstränger sig för att hitta arbete. Efter åttio negativa besked är han färdig att ge upp, men beger sig ändå till en anställningsintervju för ett arbete som postsorterare på IBM. Han behandlas med kall hånfullhet och inser att han inte kommer att få anställning. I penningnöd söker han upp Ruiz för att sälja sin bil så han kan betala hyran. Ruiz bjuder hem honom och Carmen till en fest. Malik lovar komma.

På festen tar Malik Ruiz avsides och tigger om att få ett hederligt arbete eftersom Carmen inte accepterar att han sysslar med brott. Ruiz accepterar motvilligt att anställa Malik som bilförsäljare, men anser det vara slöseri med talang. Under samtalet försöker dock Ruiz åter locka Malik till att göra snabba pengar genom att påstå att kvinnor som Carmen snart tappar respekten för män som inte kan dra in pengar utan endast förblir ¿nollor¿. Då Malik strax därefter ser Carmen flirtigt samtala med en välskräddad charmör tar han det som ett förebud.

En tid av stora förtjänster skaffar Malik dyra vanor. Officiellt är han bilförsäljare på Ruiz bilfirma; inofficiellt fortsätter han sin framgångsrika brottsbana under Ruiz ledning. På Carmens födelsedag ordnar Malik en stor fest, och Ruiz dyker upp med en sedelpacke i present.

Men allt är inte frid och fröjd eftersom Carmens mor, Rosa, genomskådar vad Malik och Ruiz egentligen arbetar med och lämnar festen i raseri. Senare pratar Malik med Rico, som säger sig vilja börja sälja knark för att ha råd att hjälpa sin mamma och kunna skaffa en egen lägenhet. Malik försöker avstyra planerna genom att lova hjälpa honom, och introducerar Rico för Ruiz.

Efter festen överraskar Malik Carmen genom att ta henne till en lyxlägenhet han skaffat i hemlighet. Han erbjuder henne att flytta in. Hon accepterar. De älskar, och på natten pratar de om att skaffa barn.

På Ruiz kontor säger sig Malik vilja göra en sista stöt för att sedan lägga av för gott. Ruiz berättar då att han länge planerat en kupp mot ett valv på Arlanda där ungefär 40 miljoner i svenska sedlar, som flygs in från utländska banker med jämna mellanrum, förvaras. De avbryts av att penningplaceraren Konstantin förs in i rummet, förhörs om pengar han förskingrat från ett konto på Caymanöarna och skjuts i knät innan han släpas ut med ett ultimatum att betala tillbaka inom en vecka.

Under Rosas födelsedag bryter Carmen med henne när hon inte vill acceptera Maliks present - en tvättmaskin - eftersom hon anser att den betalats med smutsiga pengar. Men snart därefter, under en kväll på Copa, hör Carmen i smyg hur två flickor berättar om hur mycket pengar Maliks brottsverksamhet drar in till Ruiz, och hon lämnar Malik.

Deprimerad fortsätter Malik att arbeta för Ruiz, nu med Rico som en del av gänget tillsammans med Jocke och Mehmet. Ett rån mot Stadsbanken går snett då en banktjänsteman lyckas utlösa larmet. Polisen snabbt är på plats. Under flykten som följer arresteras Jocke och Memeth. Malik ser först ut att komma undan, men fångas in då han hjälper Rico att fly med rånbytet.

Malik, Jocke och Memeth döms till fängelse. Malik får tre och ett halvt år. I fängelset försöker han studera trots vakternas regelbundna trakasserier. Rico, som ligger lågt på order från Ruiz, söker upp Carmen och berättar om fängelsestraffet. Hon kollapsar och på sjukhuset framkommer det att hon är gravid med Maliks barn, men hon får Rico att lova att inget berätta vare sig för Malik eller mamma Rosa. Rico söker dock upp Malik för att säga att Carmen fortfarande älskar honom, och Malik låter hälsa Carmen att han också älskar henne. Samtidigt försonas Carmen med sin mor, som fått kännedom om graviditeten.

Med dyra vanor och viljan att imponera på överklassflickan Caroline, som han planerar att förlova sig med, blir Rico alltmer desperat i jakten på pengar. Efter ett besök hos Ruiz står det dock klart att denne inte kommer att hjälpa honom, så Rico och hans vänner tar över den lokala knarkhandeln efter att bokstavligen ha eliminerat konkurrensen.

Lockad av Caroline börjar Rico också missbruka kokain. Efter en resa till Paris återvänder emellertid Caroline förändrad. Hon vill lämna Rico då hon inte anser att han passar in i hennes framtid.

Carmen besöker Malik i fängelset och berättar om det väntade barnet. För att hon ska acceptera att återuppta förhållandet ställer hon som villkor att Malik definitivt måste bryta med sin kriminella bana. Villigt går Malik med på detta, och i samband med födseln av deras dotter Talisa får han permission. Framtiden ser ljus ut för dem båda. Carmen studerar juridik och Malik håller på att avsluta sina studier, men då han besöker Ruiz pressas han att gå med på att utföra den stora Arlanda-kuppen som Ruiz planerat till dagen därpå. Det ska bli den sista stora stöten. Sedan är Malik "home free" med åtskilliga miljoner på fickan.

Kuppen går som planerat, men när Malik öppnar väskan med miljonerna får han samvetskval och tänker på löftet till Carmen. Han lägger tillbaka väskan och meddelar sina vänner att det inta fanns några pengar. Tillbaka på Ruiz kontor vidhåller han sin berättelse inför sin skeptiske arbetsgivare, och förklarar att han nu anser sig vara kvitt sina förpliktelser. Tvekande accepterar Ruiz. Nere på Copa ser Rico Caroline tillsammans med en av Ruiz män. Slagsmål utbryter och Malik går emellan. Hög på kokain drar Rico en revolver och skjuter vilt mot sin antagonist men träffar av misstag också Carmen, som väntar på Malik. Rico flyr, medan Malik och Jocke för den blödande Carmen till sjukhuset.

De kommer dock fram för sent. Återupplivningsförsöken misslyckas och Carmen dör. Rasande går Malik därifrån, får en revolver av Jocke och söker efter Rico i den lagerlokal de tidigare använt för att förvara sitt stöldgods. Malik och Rico möter varandra med dragna vapen. Rico sänker dock sin revolver och sjunker gråtande ner framför Malik, som först ser ut att kallblodigt vilja avrätta honom men ångrar sig och går därifrån.

Några år senare väntar Malik utanför ett dagis. Dörren öppnas och Talisa springer in i hans öppna famn.

Censur / granskning

Censurnummer 134405
Datum 1997-01-10
Åldersgräns Tillåten från 15 år
Originallängd 2750 meter
Kommentar Aktlängder: 434-572-566-591-587


Tekniska fakta

Bildformat 1.85:1
Ljudtyp Ljud
Ljudsystem Dolby Stereo Spectral Recording
Färgtyp Färg
Hastighet 24


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

Regissören Peter Lindmark och hans manusförfattare Abou-Bakre Aalam drabbades av en i stort sett identisk kritik som deras tidigare arbetsgivare ¿ Daniel Fridell och Peter Cartriers ¿ fått efter filmerna (Sökarna) (1993/10) och 30:e november (1995/7). Recensenterna raljerade över sin förvirring huruvida 9 millimeter var tänkt att skildra ett amerikanskt storstadsghetto eller en verklig förort utanför Stockholm. Och åter drogs namn på unga, svarta, amerikanska regissörer som John Singleton och bröderna Hughes fram för en jämförelse till den svenska filmens nackdel.

Fredrik Sahlin, Nöjesguiden: "Det uppstår ett uppenbart problem när en filmare som med hull och hår har anammat Hollywoods actiondramaturgi ger sig ut för att berätta sanningen om det hårda livet i den stockholmska förorten. Debuterande regissören Peter Lindmark, som tidigare har agerat regiassistent på 30:e november och således har ett och annat att svara för, har lyckats med konststycket att pricka in varenda kliché ¿ vi pratar verkligen om en 100-procentig träffbild - som existerar i nämnda filmfabrik. Och detta gäller allt från karaktärer och text till scenografi och ljussättning. Vi bockar av den kriminella killen som egentligen vill bli hederlig men som bara ska göra en sista stöt, hans rekorderliga flickvän som får Moder Teresa att framstå som missunnsam, den oregerlige polaren, den läbbige gangsterbossen som utnyttjar huvudpersonens naivitet, den snorkiga överklassflickan, kärleksscenen i blått motljus, de elaka fängelsevakterna, den fattiga men stolta mamman. Och mycket, mycket mer. Men vi hittar ingen trovärdighet. Noll. Den sortens ungdomar som filmen vill berätta om må i vissa fall leva efter rättesnören de plockat upp från action-filmen men jag betvivlar att de ser på varandra genom den vaselinlins som här ligger som en svårforcerad hinna mellan aktörer och publik. Precis som Daniel Fridell, och före honom Staffan Hildebrand, (eller varför inte John Singleton (Boyz N the Hood) ställer sig Lindmark i fållan märkt samhällsnyttiga filmare med förkärlek för simpla budskap och fyrkantig moralism. Det är lätt att visualisera scenen framför sig då Lindmark komponerade sin ansökan om stöd från Filminstitutet: "Jag vill göra en film som berättar att det är dumt att slå varandra och att ta droger". Sådant faller i god jord och plötsligt flödar skattepengarna. Och Lindmark har inte bitit de händer som föder honom. Den redan från början stela och andefattiga dialogen toppas nämligen då och då av tydliga meddelanden från Socialstyrelsen, om än uttalade i ungdomliga termer, typ: det är bara puckon som håller på med tjack!"

Jan Aghed, SDS: "Regidebutanten Lindmark har jobbat med mode- och reklamfotografi och gjort musikvideor. Inget tvivel om det. Överflödig upplysning i pressmaterialet. Det syns på hans film. Man kan också inhämta att producenterna är samma personer som stod bakom Jägarna [1996/4]. Det syns däremot inte alls. 9 millimeter ligger åtskilliga klasser under, ett tomt och billigt, hjärtskärande amatörmässigt spelat tonårsraffel efter ett manus som kunde vara skrivet av dörrvakterna på Privé. Om detta är ett representativt verk 'från en ny explosiv filmskapargeneration' finns det alla skäl att bäva för svensk spelfilms framtid. Redan unge Flamholcs debutalster [Vackert väder, 1996/11] förra året var oroväckande med sitt förakt för en bra story, acceptabelt spel och ett genomtänkt bildspråk. Den här filmen är sjufalt mer deprimerande, bland annat därför att stilen - hyperneurotisk med motljus, slow motion, oskärpa, sneda vinklar, fragmentariska perspektiv, Pripps Blå-estetik och mannekängposer, alltihop löst sammanlimmat med en fladdrig klippning ¿ serverar klimpig gröt åt visuella analfabeter och musikvideoförgiftade tonåringar."

Jeanette Gentele, SvD: "Fotot är det mest slående i 9 millimeter. Bilder i branta vinklar, avbrutna av plötsliga flashar och frysningar i en genomgående blygrå ton, beledsagade av hotfullt muller och dova slag mot metall, när bilderna inte är starkt softade som i reklamfilmer. Det märks att fotografen Crille Forsberg har arbetat med surfingfilmer och musikvideor. Tyvärr blir personteckningen något endimensionell i denna hårt stylade inramning. Paolo Roberto är oavbrutet sammanbiten. Rebecca Facey nästan enbart ljuv och hennes bror Rico, spelad av Abou-Bakre Aalam, konstant aggressiv. Reuben Sallmander är närmast parodisk som maffiabossen Ruiz när han säger saker som 'Jag vill inte bli knullad' i direktöversättning från engelskans 'Don¿t fuck with me'. Naturligtvis täcks väggen i hans kontor av ett akvarium med hajar. Det är ingen tvekan om att paret Lindmark-Aalam har gjort en driven film, från samlag i siluett till slagsmål i slow motion. Det enda man saknar är lite hjärta som gör att man som publik kan leva sig in i huvudpersonerna. Det hade faktiskt ungdomsfilmen 30:e november som utspelade sig i en likartad förortsmiljö. En ungdomsfilm kan bara sluta på ett sätt - med en våldsam urladdning där oskyldiga får sätta livet till. Till det sympatiska med 9 millimeter hör att man inte spekulerar i våldet utan låter oss uppleva det indirekt. Allt sammantaget: en intressant debut."

Kommentar Svensk filmografi

Med undantag för Reuben Sallmander och Mikael Persbrandt var så gott som samtliga skådespelare amatörer. Paolo Roberto (f 1969) hade debuterat tio år tidigare i Staffan Hildebrands omdebatterade beställningsfilm Stockholmsnatt (1987), men satsade därefter på en karriär som professionell boxare. Som före detta så kallad värsting gjorde han sig också känd som ledargestalt inom den på 1980-talet framväxande antivåldsrörelsen The Non-Fighting Generation, och som programledare för TV4s debattforum Men Hallå! i början av 1990-talet. Rebecca Facey (f 1973) hade ett förflutet i Stora teaterns balettskola, något som hon liksom sin rollkaraktär i 9 millimeter fick sluta med på grund av skadade knän.

Peter Lindmark (f 1967) gick en filmutbildning på USC (University of Southern California) tillsammans med Abou-Bakre Aalam, och de båda arbetade sedan på Daniel Fridells och Peter Cartriers film 30:e november. Peter Lindmark var produktions- och inspelningsledare samt regiassistent. Abou-Bakre Aalam ¿ under namnet Steve Aalam ¿ var medmanusförfattare och skådespelare i rollen som Nabil.

Inspelning

Sverige 1996-07-15 1996-08-31

Visningar

Sverigepremiär 1997-01-24 Filmstaden 10 Göteborg Sverige 100 min
1997-01-24 Palladium Göteborg Sverige 100 min
1997-01-24 Royal Malmö Sverige 100 min
1997-01-24 Filmstaden Sergel Stockholm Sverige 100 min
1997-01-24 Filmstaden Söder Stockholm Sverige 100 min
1997-01-24 Rigoletto 1 Stockholm Sverige 100 min (samt ytterligare 27 platser)
TV-visning 2000-02-13 TV4 Sverige 96 min
2001-05-27 TV4 Sverige 96 min
2001-07-29 TV3 Sverige 96 min
2002-01-19 TV3 Sverige 96 min
2002-05-18 TV3 Sverige 96 min
2003-02-15 TV3 Sverige 96 min
2004-01-17 TV3 Sverige 96 min
2005-03-27 TV3 Sverige 96 min
Videorelease 1997-10 Sverige 96 min
Dvd-release 2009-04-29 Sverige

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Kopia
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Bredd 35 mm


Typ Duplikatpositiv
Bredd 35 mm
Längd i meter 2750


Typ Printmaster
Bredd 17,5 mm


Bestånd Affischer

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100


Storlek Mindre än 850 x 400


Bestånd Manuskript

Typ Inspelningsmanus
Manustitel 9 mm. Ett drama av Steve Abou-Bakre Aalam & Peter Lindmark & Frank Ågren.
Omfång 118 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel 9mm. Ett originalmanus av Steve Abou Bakre Aalam, Peter Lindmark, Frank Ågren.
Omfång 96 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel 9mm. Ett originalmanus av Steve Abou Bakre Aalam, Peter Lindmark, Frank Ågren.
Omfång 87 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel 9 mm. Ett drama av Steve Abou-Bakre Aalam & Peter Lindmark & Frank Ågren.
Omfång 124 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel 9mm. Ett originalmanus av Steve Abou Bakre Aalam, Peter Lindmark, Frank Ågren.
Omfång 106 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel 9 mm. Ett manus av Steve Aalam, Peter Lindmark och Frank Ågren.
Omfång 100 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel 9 mm. Ett manus av Steve Aalam, Peter Lindmark och Frank Ågren.
Omfång 104 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel 9 mm. En historia av Abou-Bakre Aalam. Manus Peter Lindmark, Abou-Bakre Aalam, Frank Ågren. Version Storforsen, 960514.
Omfång 92 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel 9 mm. Ett drama av Steve Abou-Bakre Aalam & Peter Lindmark & Frank Ågren.
Omfång 182 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel 9 millimeter. Slutversion 960708.
Omfång 105 s.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Omfång 56 s.
Språk Engelska


Typ Inspelningsmanus
Omfång 160 s.
Språk Svenska


Bestånd Stillbild

Färg papper SET
Album Nej


Bestånd PR-material

Typ Program/Reklamtryck
Språk Svenska


Typ Program/Reklamtryck
Språk Engelska


Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?