Innehållsförteckning

 • Bestånd Film
 • Bestånd Affischer
 • Bestånd Arkivalier
 • Bestånd Manuskript
 • Bestånd Stillbild
 • Bestånd PR-material
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Originaltitel Norrköpings glada änka eller Grefve Danilo o. Hanna Glavari i föryngrad upplaga
Filmtyp Kortfilm
Kategori Spelfilm
Producent
Produktionsland
Sverigepremiär 1907-10-28

Handling

"Välbekant scen ur den med så stormande bifall här i Norrköping ej mindre än 9 gånger gifna pjesen 'Den glada änkan i sitt andra gifte'." (Annonsformulering)

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Alternativtitel

Filmteam

Producent

Handling

"Välbekant scen ur den med så stormande bifall här i Norrköping ej mindre än 9 gånger gifna pjesen 'Den glada änkan i sitt andra gifte'." (Annonsformulering)

Kommentarer

Kommentar Svensk filmografi

"Glada änkan i andra giftet" är ett teaterstycke i en akt med kupletter och dansnummer, skrivet av Harald Leipziger och framfört på Folkan i Stockholm våren 1907. På hösten gavs stycket på Arbetarföreningens teater i Norrköping, då uppenbarligen direktören för London-biografen lät filma ett dansnummer. "OBS! Egen fotografering" utropar annonserna.

Det kan inte uteslutas att det rör sig om två olika små filmer, eftersom titeln Kväsar-Boston uppträder i Norrköpings-annonseringen först tre veckor efter titeln Norrköpings glada änka.

Dir Montgomery framträdde vid den här tiden också som producent av "sjungande och talande lefvande bilder" i Göteborg (se kap 11 i decennieförordet till denna volym).

Visningar

Stockholmspremiär 1908-02-06 Söders Biograf Stockholm Sverige
Sverigepremiär 1907-10-28 London Norrköping Sverige
Urpremiär 1907-10-28 London Norrköping Sverige

Ämnesord

Dans
Operetter

  Kontakta redaktionen

  Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

  Vad gäller det?