Innehållsförteckning

  • Bestånd Film
  • Bestånd Affischer
  • Bestånd Arkivalier
  • Bestånd Manuskript
  • Bestånd Stillbild
  • Bestånd PR-material
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Originaltitel Herr och fru Mommesen på skogsutflykt
Filmtyp Kortfilm
Kategori Spelfilm
Produktionsland
Produktionsbolag
Åldersgräns Barntillåten
Sverigepremiär 1911-12-04

Medverkande

Oscar Stribolt
herr Mommesen

Kate Fabian
fru Mommesen

Handling

"Sommaren har varit varm och man svettas så förskräckligt. Herr Mommesen kommer då på idén att en skogsutflyckt skulle kännas skönt och gifva litet vederkvickelse och föreslår sin...

Visa hela handlingen


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Distributionstitel

Medverkande

Oscar Stribolt herr Mommesen
Kate Fabian fru Mommesen

Bolag

Produktionsbolag Frans Lundberg
Distributör i Sverige (35 mm) Stora Biografteatern 1911

Handling

"Sommaren har varit varm och man svettas så förskräckligt. Herr Mommesen kommer då på idén att en skogsutflyckt skulle kännas skönt och gifva litet vederkvickelse och föreslår sin kära hälft en utflyckt i det gröna.

Men att värmen är stark äfven i skog och mark under heta sommardagar får Mommesens snart erfara och när så därtill oturen vill att man råkar ut för några små förtretligheter blir nyttan och nöjet ringa.

För Mommesens var det i dag alldeles befängt. Först höll man på att komma försent till tåget och skogens härliga rosor visade sig snart vara trädgårdsmästarens privata egendom och på skogsrestauranten var herr Spelorre framme. Den inbjudande gräsplanen är tyvärr också privategendom och när man ändtligen träffat på en grön fläck där man tänker låta sig maten smaka har pilsnern blifvit varm. Medan fru Mommesen går för att svala af densamma råkar herr Mommesen ta sig en liten tupplur i värmen och strax passar skogvaktarens 'boy' på och gör sig ett mål af det framdukade. Mommesen föreslår att gå på en restaurang och spisa, men oturen är envis eller ock är felet restaurangens och den enda resursen att få lite svalka är då en fisketur, men båten visar sig ej vara särdeles lämplig för herr Mommesens välmående kroppshydda. En liten vrickning gör att han 'trillar' i och frun efter vid försöket att hjälpa honom upp." (Från programblad)

Censur / granskning

Censurnummer 1150
Datum 1911-11-06
Åldersgräns Barntillåten
Originallängd 325 meter


Tekniska fakta

Bildformat 1.33:1
Ljudtyp Stum
Färgtyp Svartvit
Bredd 35 mm
Hastighet 16
Längd i meter 325 meter
Längd i minuter 18 min


Kommentarer

Kommentar Svensk filmografi

Liksom vad gäller Champagneruset (1911/15) uppger censuren Nordisk Film som tillverkningsfirma även för denna film, men uppgiften att det danska bolaget skulle ha producerat Herr och fru Mommesen på skogsutflykt har inte kunnat verifieras. Det är en öppen fråga om den bör betraktas som svensk. Se kommentar till Göteborgarens Marstrandsresa (1910/4). Programblad.

Inspelning

Malmö Sverige 1911 1911

Visningar

Sverigepremiär 1911-12-04 Folkets Hus-biografen Helsingborg Sverige
Urpremiär 1911-12-04 Folkets Hus-biografen Helsingborg Sverige
Annan visning 1911-12-07 Stora Biografteatern Malmö Sverige

Ämnesord

Skogsutflykt

Bestånd PR-material

Typ Program/Reklamtryck
Språk Svenska


Typ Program/Reklamtryck
Språk Svenska


Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?