Grundfakta

Media (78 st)

Originaltitel Karl Fredrik regerar
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Manus
Förlaga
Produktionsland
Produktionsbolag
Åldersgräns Barntillåten
Dialogspråk
Sverigepremiär 1934-03-03

Medverkande

Sigurd Wallén
Karl-Fredrik Pettersson, statare, senare jordbruksminister

Dagmar Ebbesen
Augusta, Karl-Fredriks hushållerska

Gull-Maj Norin
Lena, Karl-Fredriks dotter, journalist på Socialdemokratiska Arbetare-Tidningen

Björn Berglund
Olof Lindberg

Pauline Brunius
majorskan Lindberg, född Gyllencreutz, Olofs mor

Carl Ström
Eriksson, förvaltare på Björnhammar

Visa alla medverkande

Om filmen

 Socialdemokratisk klassiker om arbetarrörelsens genombrott och stataren Karl Fredrik som kom att bli jordbruksminister.Filmen inleds med klipp mellan en...

Visa hela texten

Handling

På det mellansvenska godset Björnhammar ser vi alla husdjuren utfordras samtidigt som en mindre middag pågår inne i godsets matsal. Här finns godsherren, major Lindberg med maka, född...

Visa hela handlingen

Press

DN (Jerome): "Någon gång kan det visserligen bli för mycket av politik och samhälle, men detta beror möjligen på att de bägge författarna -- riksdagsman John Sandén och hr Edgren...

Visa all press


Relaterat

Om filmenSocialdemokratisk klassiker om arbetarrörelsens genombrott och stataren Karl Fredrik som kom att bli jordbruksminister.

Filmen inleds med klipp mellan en statarfamilj och deras godsherre, major Lindberg. Majoren och hans fru har besök. Majoren påpekar för sin vän att ingen minsann svälter på hans gods. Samtidigt sitter lantarbetaren Karl Fredrik i sin bostad på godset och skriver på kvällens stora tal till arbetskamraterna. Majoren, majorskan och deras vän har nått fram till kaffet och vännen säger: ”Du är lycklig du Lindberg, som sluppit från socialism och strejker på gården.” 

Vad de inte vet är att Karl Fredrik håller på att bilda fackförening. När detta uppdagas blir han omgående avskedad. Hans familj får packa ihop och när de far iväg med flyttlasset spelar Karl Fredrik "Internationalen" på dragspel. 

Filmen belyser förändringarna som inträffade i Sverige mellan två världskrig. Den tar upp teman som skillnad mellan fattiga och rika, avskaffandet av statarsystemet, men också frågor om hur man kan ena landet.

Den folkkäre Sigurd Wallén, som spelar Karl Fredrik, fick som skådespelare ofta representera en socialdemokratisk folkhemsvision och det som många uppfattade som en ansvarstagande svenskhet. Filmer som ger uttryck för denna ideologi är Karl Fredrik regerar och Med folket för fosterlandet i vilka Wallén spelar huvudrollerna. Han ställde också upp i en rad socialdemokratiska valfilmer och var den svenska redligheten personifierad i så gott som alla sina roller.

På ett sätt är Karl Fredrik regerar en film om att förlåta och gå vidare, att vi inte kan hänga kvar vid det förgångna, att vi måste se framåt. I filmen framställs Sverige som ett land där folk börjar samarbeta istället för att motarbeta varandra, vilket visar socialdemokratins styrka. Den utgör ett intressant filmiskt tidsdokument med klara ideologiska syften och försöker ena den ideologiskt splittrade svenska befolkningen samt vittnar om sin samtid och de problem som fanns i dåtidens Sverige.

I flera scener skildras socialdemokratin som den perfekta mittenlösningen. I en scen deltar Karl Fredrik i en valdebatt. En kommunist talar mot "fattigdom, förtryck och socialdemokrati", en nationalsocialist har samma budskap. Även en konservativ talare vänder sig mot socialdemokraterna. Därefter talar Karl Fredrik som vill "trygga en seger för lantarbetare, småbönder och alla andra på livets skuggsida".

Karl Fredrik regerar kom under en period då ljudfilmen etablerats. Det skedde en professionalisering beträffande regi- kamera- och redigeringsarbete på den filmtekniska sidan som kunde hjälpa till att filmiskt förstärka idén om folkhemmet som präglade Per Albin Hanssons socialdemokratiska vision av Sverige som ett hem för HELA folket. Folkhemmet skulle präglas av samförstånd och jämlikhet. Klassamhällets Sverige skulle avlösas av folkhemmet Sverige.

Filmen tar också upp en krisuppgörelse som Socialdemokraterna gjorde med Bondeförbundet 1933, i dagligt tal kallad "kohandeln". Socialdemokraterna accepterade en korporativ jordbrukspolitik med tullskydd för jordbruksprodukter och fick därmed ett starkare parlamentariskt underlag.

Om Karl Fredrik regerar lär Tage Erlander ha sagt: "Det var den bästa propagandafilm vi någonsin fått!".

Sanjin Pejkovic (2015)

 

Boka filmen

Den här filmen finns i Filminstitutets distribution och finns tillgänglig att boka på dcp för visning på biograf. Filmerna bokas för slutna och öppna visningar till fasta priser.

Boka film i Filminstitutets biografdistribution

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Alternativtitel
Distributionstitel
Inspelningstitel

Filmteam

Regi
Manus
Produktionsledare
Foto
Musik
Arkitekt
Klippning
Ljudtekniker
Regiassistent
Inspicient
B-foto
Stillbildsfoto
Musikarrangör
Orkester
Orkesterledare
Förtexter

Medverkande

Sigurd Wallén Karl-Fredrik Pettersson, statare, senare jordbruksminister
Dagmar Ebbesen Augusta, Karl-Fredriks hushållerska
Gull-Maj Norin Lena, Karl-Fredriks dotter, journalist på Socialdemokratiska Arbetare-Tidningen
Björn Berglund Olof Lindberg
Pauline Brunius majorskan Lindberg, född Gyllencreutz, Olofs mor
Carl Ström Eriksson, förvaltare på Björnhammar
Hugo Björne major Carl Lindberg, Olofs far, godsägare på Björnhammar
Eric Abrahamsson redaktör "Snorken" Öberg, Lenas chef
Charlie Almlöf agitator
Helga Görlin-Hilton "Giulietta" i operan "Hoffmanns äventyr"
Gertrud Pålson-Wettergren "Nicklas" i operan "Hoffmanns äventyr"
- Ej krediterade:
Dora Söderberg Maja, Karl-Fredriks hustru
Sigge Fürst Bergdahl, notarie, Olofs kamrat
Henning Ohlsson Bogren, statare
Britt-Lis Edgren Lena som barn
Bengt Edgren Olof som barn
Emil Fjellström statare
Millan Fjellström hans hustru
Holger Löwenadler strejkande lantarbetare
John Melin kommunistisk valtalare
Eric Gustafson nazistisk valtalare
Olof Sandborg konservativ valtalare
Dagmar Olsson caféservitrisen
Tom Walter strejkande lantarbetare
Eric Dahlström byråchef i Jordbruksdepartementet
Kotti Chave vaktmästare vid Jordbruksdepartementet
Nils Jacobsson nattredaktör på Arbetare-Tidningen
Georg Fernquist Olsson, betjänt hos majorskan
Maja Jerlström barnjungfru på Björnhammar
Gunnar Skoglund mannen som lassar på en segelbåt
Hugo Tranberg stinsen
Gustaf Edgren mannen som samtalar med stinsen på järnvägsstationen
Tor Borong strejkande lantarbetare
Karl-Ewert Christenson en gäst hos herrskapet Lindberg på Björnhammar
Disa Gillis biträdet i blomsteraffären
Helge Andersson valsedelsutdelare
Yngwe Nyquist advokaten
Bror Olsson Larsson, Karl-Fredriks vaktmästare
Harald Wehlnor arbetarekommunens ordförande
Nils Hultgren restauranggäst med glasögon
Karin Granberg kvinna i operapubliken
Folke Helleberg man i operapubliken
Sune Holmqvist ung strejkande lantarbetare
Gösta Ström strejkande lantarbetare
Carl-Harald strejkande lantarbetare
Carl Andersson strejkande lantarbetare
Sonja Claesson gäst på middagen på Björnhammar
Helga Brofeldt gäst på middagen på Björnhammar

Bolag

Produktionsbolag AB Svensk Filmindustri
Distributör i Sverige (35 mm) AB Svensk Filmindustri 1934
Distributör i Sverige (DCP) Stiftelsen Svenska Filminstitutet 2015
Laboratorium AB Svensk Filmindustris filmlaboratorium
Maskör Firma Carl M. Lundh AB

Handling

På det mellansvenska godset Björnhammar ser vi alla husdjuren utfordras samtidigt som en mindre middag pågår inne i godsets matsal. Här finns godsherren, major Lindberg med maka, född grevinnan Gyllencreutz, och en besökande vän. Majoren säger: "Så mycket är säkert -- här på Björnhammar behöver ingen svälta". Över till en statarfamilj på godset som verkligen har det knapert. Den lille sonen klagar och vill ha en smörgås, men modern har bara salt och potatis i skafferiet. Lantarbetaren Karl-Fredrik sitter i en annan bostad på godset och skriver på kvällens stora tal för sina arbetskamrater. Frun är orolig och undrar hur det skall gå. Vi ser ett statarbarn stjäla ett stycke korv från godsets källare. Majoren, majorskan och vännen har nått fram till kaffet och vännen säger: "Du är lycklig du Lindberg, som sluppit från socialism och strejker på gården".

Karl-Fredrik håller sitt tal och förvaltaren meddelar major Lindberg att trotjänaren Karl-Fredrik håller på att bilda fackförening. Han blir omgående avskedad och vi ser hur han och flyttlasset drar bort medan han spelar "Internationalen" på dragspel. Med på lasset är dottern samt hans hustru som är sjuklig och snart avlider.

I Stockholm pågår valtalandet -- vi är nu ett par årtionden längre fram i tiden -- en kommunist "av Sillén-typ" talar mot "fattigdom, förtryck och socialdemokrati". En nationalsocialist har samma budskap. En konservativ talare vänder sig även han mot socialdemokraterna. Därefter talar Karl Fredrik. Han är nu i 60-årsåldern, vill "trygga en seger för lantarbetare, småbönder och alla andra på livets skuggsida".

På Arbetare-Tidningen träffar vi Karl-Fredriks dotter som nu är vuxen. Hon arbetar som journalist och vill helst skriva artiklar som angriper ägarna av Björnhammars gods. Hon heter Lena och far hem till fadern i Ålsten, som blivit jordbruksminister. Nästa dag far man ut i hans lilla motorbåt i Mälaren och dukar upp på en strand varifrån de blir bortmotade för att det är privat område. De som motat bort dem är två överklassynglingar, den ene är Olof, son till ägarna på Björnhammar, studerande till violinist. Han och Lena träffas snart och bli förälskade.

På Björnhammar strejkar statarna och majorskan som sköter det hela efter makens död är ganska oförsonlig. Hon kan inte låna i bankerna när hennes resurser tar slut så hon måste begära statligt lån, detta på Karl-Fredriks rekommendation. Olof vet ingenting om godsets dåliga ekonomi. Vi ser honom på Operan tillsammans med Lena avnjutande "Hoffmanns äventyr" av Offenbach, närmare bestämt Barcarolen. Lena upptäcker vem Olof är och har svårt att försona sig med tanken på att umgås med honom, men den rejäla husan Augusta schasar ut henne med Olof. De två beslutar sig för att gifta sig och Olof säger till Lena att det blir hon som får förbättra godsets arbetarrelationer. Majorskan blir bitter och stänger in sig på sina rum på godset.

De unga vet inte hur det skall lösas ekonomiskt men så beviljas det statliga lånet. Arbetarna får igenom sina villkor, slummiga statarbostäder rivs, nya moderna byggs och det slutar med försoning på alla plan.

Censur / granskning

Censurnummer 50393
Datum 1934-02-24
Åldersgräns Barntillåten
Originallängd 2480 meter
Kommentar (visningskopiornas längd varierade mellan 2477 m och 2485 m) Aktlängder: 0, 0, 0, 0, 0, 0.


Tekniska fakta

Bildformat 1.19:1
Ljudtyp Ljud
Ljudsystem AGA-Baltic
Färgtyp Svartvit
Bredd 35 mm
Hastighet 24
Längd i meter 2485 meter
Längd i minuter 91 min
Akter 6 rullar
Dialogspråk


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

DN (Jerome): "Någon gång kan det visserligen bli för mycket av politik och samhälle, men detta beror möjligen på att de bägge författarna -- riksdagsman John Sandén och hr Edgren själv -- så markant eftersträvat -- och också lyckats -- att inte bli ensidiga och partiska. De ger slängar åt både höger och vänster och erkännanden med för resten. Det sägs många bra och träffande saker i filmen, och när den slutar med det försoningstecken som ligger i satsen 'att man är aldrig så långt ifrån varandra att man inte kan räcka varandra handen -- om man vill!' så måste man säga att det blev en komedi med det rätta, lyckliga slutet. Och detta till på köpet kryddat av en liten tår i ögonvrån i det ögonblick då den stolta majorskan och Karl Fredrik läto orden bli handling.

Även ur regisynpunkt var denna slutscen en god klimax. Där fanns många andra förträffliga bildpoänger i filmen också, och en liten operascen hade t. o. m. kommit med bland alla bildväxlingarna.

Spelet utmärkt på de flesta händer. Sigurd Wallén hade stramat till en ny filmgestalt, den hade en botten av en kärnsund och äkta svensk manlighet och ett levande patos som gjorde stark verkan. I den mera traditionella stilen gick däremot Dagmar Ebbesens hushållerska, likafullt var man tacksam för detta uppfriskande inslag i berättelsen. Det unga paret spelas av Björn Berglund och Gull-Maj Norin. Den sistnämnda har ett briljant filmutseende, men spelet har något lojt och temperamentslöst över sig. I majorskans roll såg man vidare med intresse Pauline Brunius. I övrigt Carl Ström, Sigge Fõst, Dora Söderberg m. fl."

Ny Dag (Teddy): "Bland premiärpubliken befann sig Per Albin Hansson samt Per Edvin Sköld, vilka kraftigt applåderade. Storgodsägare och arbetsköpare kommer nog också att applådera filmen. Men lantarbetarna och de fattiga småbönderna runt om i landet, vilka genom kohandeln blivit alltmera skuldsatta, vilka får betala alltmera för sina förbrukningsartiklar, vilka drives från hus och hem genom exekutiva auktioner -- de kommer nog inte att applådera filmen. De har lärt känna kohandelns innebörd på helt annat sätt än den framställes här.

Några glimtar ur filmen bör räddas ur glömskan: På Social-Demokratens redaktion talar jordbruksministerns dotter för att man skall anslå radikalare toner, 'ty annars kommer kommunisterna att få för stort inflytande över arbetarna'. När sedan flickan inte kan reda upp en sak med 'vänster'-flygelns skriverier på grund av Allehandas skriverier, då skickar hon fram sin pappa, som villigt erbjuder sig att 'bita huvudet av skam' och blidka Allehanda.

En annan liten detalj: det gods, som herr jordbruksministerns måg äger, skall få statlig subvention. Men det måste först klara förfallna räntor på 15,000. Alla banker säger nej. Men jordbruksministern, som just inhämtat Domänstyrelsens utlåtande och vet att subventionen kommer att beviljas, investerar 15,000 av sitt eget kapital i godset! Alltså ren privatkapitalistisk spekulation i ett företag, som han själv subventionerar! Man måste verkligen fråga sig, om det är Stavisky, som står modell för Per Edvin Sköld. Att Per Albin applåderade, det förstår vi så innerligt väl."

SocD (HB): "I Karl Fredrik regerar har det politiskt-sociala elementet fått förbluffande stor plats, här talas och göres politik (socialdemokratisk politik!) med en öppenhet och frejdighet, som man annars skulle förmodat att vi inte äro mogna för på åtskillig tid än. Visst är det hela populariserat, men syftningen är uppenbar. Visst finns det gaddar också åt socialdemokraterna, men det vore inte så värst klädsamt att sätta upp någon sur uppsyn för det.

Karl Fredrik blir lantarbetarnas förtroendeman, riksdagsman, jordbruksminister, och i sistnämnda egenskap får han än en gång att göra med Björnhammar. När han omsider åter beträder godset, som han en gång skymfligt fått lämna, är det inte som hämnare och förgörare utan som talesman för praktisk socialism. Och hur det nu kommer till -- filmen är ju skriven långt innan den s. k. kohandeln var påtänkt -- blir det på änden förbrödring mellan stora och små bönder och socialdemokrater. Den stora och allmänna friden är symboliserad i en mycket romantisk kärlekshistoria -- hur skulle en svensk film kunna undvara romantiken, när inte ens den nya sakligheten kunnat ta död på den och själva ryssarna numera smuggla in amour i sina filmer om femårsplanen."

Kommentar Svensk filmografi

I filmen ingår en scen när Karl Fredrik talar på arbetarkommunens möte och efteråt avtackas för detta tal. Enligt många observanter skulle tacktalaren vara den unge Gunnar Sträng, sedermera svensk finansminister. Sträng har dock alltid själv förnekat att det skulle vara han som medverkade.

Kring filmen finns en s k "incident" rapporterad. Det rör filmens reklammaterial på Skandia där det ingick teckningar föreställande de politiska valmöten som förekommer i filmen. En av teckningarna beskrev ett nazistiskt möte och mot detta protesterade tyska legationen så biografen blev av polismyndigheterna anmodad att ta bort det politiskt brännbara materialet. Den 8 mars 1934 opponerar sig tyska legationen mot skriverierna kring detta och i Social-Demokraten säger legationen att "den under tisdagen fick mottaga meddelande från olika håll att de ifrågavarande plakaten skulle bära förklenande karikatyrer av rikskansler Hitler. Sedan legationen övertygat sig om riktigheten av dessa meddelanden gjorde den vederbörande myndigheter uppmärksamma på förhållandet".

Handelstidningen i Göteborg skrev med anledning av detta:

"Den svenska ordningsmakten har sig icke ålagt att springa som lakejer åt varje legation som menar sig förolämpad av en skämtare. Det finns i vårt land intet förbud mot att rita karikatyrer."

Förlaga

Originaltitel Hans Excellens Pettersson (Berättelse)
Författare Gustaf Edgren
John Sandén


Inspelning

1933-08-12 1934-01-10
Råsunda Filmstaden Sverige (ateljé)
Lidö slott Norrtälje Sverige
Jakobsbergs station Sverige
Mälaren Sverige

Visningar

Sverigepremiär 1934-03-03 Skandia Stockholm Sverige 91 min
TV-visning 1970-05-01 TV1 Sverige 87 min
1971-03-08 TV1 Sverige 87 min
1982-07-22 TV2 Sverige 87 min
1988-10-02 TV2 Sverige 87 min
1993-05-18 TV2 Sverige 87 min
1997-05-01 SVT1 Sverige 87 min
2001-05-22 SVT1 Sverige 87 min
Urpremiär 1934-03-03 Skandia Stockholm Sverige 91 min
Cinemateksvisning 2019-10-27 Filmhuset Stockholm Sverige

Musikstycken

Originaltitel Jeg elsker Dig!
Kompositör Edvard Grieg (1864)
Textförfattare H.C. Andersen (1864)
Instrumentalist Hugo Björne (piano - dubbad av ?)
Björn Berglund (fiol - dubbad av ?)


Originaltitel L'Internationale
Kompositör Pierre Degeyter (1887)
Textförfattare Henrik Menander (svensk text 1902)
Eugène Pottier (fransk text 1871)


Originaltitel Älvsborgsvisan
Textförfattare August Wilhelm Thorsson (1883)


Originaltitel Belle nuit, ô nuit d'amour. Ur Les contes d'Hoffmann
Kompositör Jacques Offenbach (1881)
Textförfattare Jules Barbier (fransk text 1881)
Michel Carré (fransk text 1881)
Ernst Wallmark (svensk text 1881)
Emil Grandinson (svensk text 1912)
Instrumentalist Björn Berglund (repris - fiol - dubbad av ?)
Sångare Helga Görlin-Hilton
Gertrud Pålson-Wettergren
Dagmar Ebbesen (repris - nynnas)


Originaltitel Kungssången
Kompositör Otto Lindblad (1844)
Textförfattare Talis Qualis (1844)


Originaltitel Der kreuzfidele Kupferschmied
Kompositör Carl Peter (1890)
Textförfattare - (okänd tysk textförfattare)
Bo Brink (svensk text)


Originaltitel Bröllopet på Ulfåsa. Bröllopsmarsch
Kompositör August Söderman (1865)


Originaltitel Räven raskar över isen


Hans Majestät får vänta (1945) Karl Fredrik regerar (1934)
Minns Ni? (1993) Citat ingår från Karl Fredrik regerar (1934)

Ämnesord

Agitator
Fackföreningar
Godsägare
Jordbruksminister
Kommunister
Konservatism
Lantarbetare
Major
Mälaren
Nationalsocialism
Operan
Slott/Lindö
Socialdemokrater
Statare
Strejker
Tidningsredaktioner
Valmöten
Violinister

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm
Längd i meter 2456


Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Duplikatnegativ
Bredd 35 mm


Typ Duplikatpositiv
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Tonnegativ
Bredd 35 mm


Bestånd Affischer

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel KARL-FREDRIK REGERAR
Tryckeri J. Olsén litogr.anst.
Affischdesign Birger Lundqvist


Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel KARL-FREDRIK REGERAR En folkkomedi på film
Tryckeri AB Offsettryck


Storlek Mindre än 850 x 400
Affischtitel KARL-FREDRIK REGERAR


Storlek Mindre än 850 x 400
Affischtitel KARL-FREDRIK REGERAR
Affischdesign Birger Lundqvist


Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel alla partier äro ense om att KARL FREDRIK REGERAR är bra.
Tryckeri Zetterlund & Thelanders boktryckeri AB


Storlek Mindre än 850 x 400
Affischtitel KARL-FREDRIK REGERAR
Tryckeri Zetterlund & Thelanders boktryckeri AB
Affischdesign Birger Lundqvist


Storlek Större än 850 x 1100
Affischtitel KARL-FREDRIK REGERAR Strålande recensioner över hela landet
Tryckeri Zetterlund & Thelanders boktryckeri AB


Storlek Större än 850 x 1100
Affischtitel KARL-FREDRIK REGERAR
Affischdesign Birger Lundqvist


Bestånd Manuskript

Typ Dialoglista
Manustitel Karl-Fredrik regerar.
Omfång 10 s.
Språk Engelska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Hans Excellens. En filmberättelse av Gustaf Edgren. Scenario: John Sandén och Gustaf Edgren.
Omfång 90 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Hans excellens-Peterson. En filmberättelse av Gustaf Edgren och John Sandén. Scenario: Oscar Rydqvist.
Omfång 96 s. Handskriven rollista (1 s.) och miljölista (1 s.) ingår i ett ex.
Språk Svenska


Bestånd Stillbild

Svartvitt papper SET
Bakombild papper 1
Dia 2
Album Ja


Bestånd PR-material

Typ Program/Reklamtryck
Språk Danska


Typ Program/Reklamtryck
Språk Svenska


Typ Program/Reklamtryck
Språk Svenska


Andra utgåvor av verket

Digitaliserad

Tekniska fakta

Ljudtyp Ljud
Färgtyp Svartvit
Bredd DCP
Längd i minuter 91 min
Dialogspråk


Bestånd Film

Typ Digitalt ljud
Bredd WAV


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd DCP


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd ProRes


    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?