Grundfakta

Media (262 st)

Originaltitel Valborgsmässoafton
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Åldersgräns Tillåten från 15 år
Dialogspråk
Sverigepremiär 1935-10-21

Medverkande

Lars Hanson
Johan Borg, direktör

Victor Sjöström
Fredrik Bergström, notischef på Morgonposten

Ingrid Bergman
Lena, Bergströms dotter, Borgs sekreterare

Karin Kavli
Clary Borg, Johans hustru

Erik "Bullen" Berglund
Gustav Palm, redaktionssekreterare

Sture Lagerwall
Svensson, notisjägare

Visa alla medverkande

Om filmen

Storslaget spänningsdrama med Ingrid Bergman på uppgång och stjärnorna Victor Sjöström och Lars Hanson nyss återvända från Hollywood i rollerna. Filmen var också en del i...

Visa hela texten

Handling

På tidningen Morgonposten befinner sig redaktionssekreterare Gustav Palm och notischef Fredrik Bergström. Herrarna diskuterar den svenska nativiteten -- katastrofalt sjunkande enligt...

Visa hela handlingen

Press

SocD (-yer): "Det har skrivits i tidningarna om att idén till filmen skulle ha sin upprinnelse i den av Myrdals väckta diskussionen i befolkningsfrågan. Samtidigt har publiken lugnats med...

Visa all press


Relaterat

Om filmen

Storslaget spänningsdrama med Ingrid Bergman på uppgång och stjärnorna Victor Sjöström och Lars Hanson nyss återvända från Hollywood i rollerna. Filmen var också en del i debatten om befolkningsminskningen i Sverige som paret Myrdal inlett.

 

1934 kom Alva och Gunnar Myrdals debattbok "Kris i befolkningsfrågan". De diskuterade konsekvenserna av att det föddes så få barn i Sverige. Året därpå tog regissören Gustaf Edgren vidare frågan i sin film Valborgsmässoafton

Filmens upptakt är följande: Lena Bergström (Ingrid Bergman) arbetar på kontor och är olyckligt kär i sin chef, direktör Johan Borg (Lars Hanson). För att slippa ur den besvärande situationen slutar hon. Borg i sin tur är olycklig i sitt äktenskap med hustrun Clary Borg (Karin Kavli). Han tycker hon är avvisande och sörjer att hon inte vill skaffa barn. ”Jag är ung än så länge, jag vill inte sitta fastlåst med en massa ungar omkring mig.”, svarar hon honom. Snart gör hon abort i smyg. 

Förutom att vara ett inlägg i samhällsdebatten är Valborgsmässoafton ett spännande och romantiskt förväxlingsdrama, som blev en stor framgång. Filmkritikerna överöste den med lovord. Edgren fick mycket beröm för att lyckas ta ett trovärdigt grepp om ett nutida Stockholm och för att ha fin känsla för såväl publiken som karaktärerna.

I Svenska Dagbladet skrev recensenten att ”Beträffande den nya Edgren-filmen, Valborgsmässoafton, …  kan man utan risk kosta på sig erkännandet att det är en av de bästa svenska filmerna under ljudfilmsepoken.” och i SocialDemokraten konstaterade man att filmen ”är en av de mest strålande erotiska komedier, som över huvud gjorts i det här landet.” Och i Stockholmstidningen sammanfattade skribenten filmen: ”Valborgsmässoafton är en skicklig konstruktion, en lek med idéer, som livas upp av nya och effektfulla miljöer -- valborgsmässofirandet i Stockholm, segelregatta i skärgården, skidfärder i fjällen. Och idéleken och resonerandet drivs logiskt in i en våldsamt spännande, väl utarbetad kriminalhandling. Men det är inte i den skickliga konstruktionen, i det vårdade fotot (Martin Bodin), i de livliga scenerna filmen har sitt största värde, utan i den starka, vackra, ärliga känsla som bryter igenom.” 

Storheten med Valborgsmässoafton låg även i rollistan. Ingrid Bergman gjorde 1935 sitt stora genombrott. Hon debuterade med Munkbrogreven och medverkande sedan i samma år i tre filmer till, varav Valborgsmässoafton var en av dem. 

Samtidigt innebar filmen Victor Sjöströms och Lars Hansons återkomst till Sverige. Sjöström, som var en av de främsta anledningarna till svensk films guldålder (under stumfilmstiden), hade flyttat till Hollywood. Med sig hade han tagit skådespelaren Lars Hanson, som varit en av de stora stjärnorna inom svensk stumfilm. I Hollywood gjorde de bland annat Den röda bokstaven (1926) och Stormen (1928), tillsammans med den legendariska Lillian Gish. Deras återkomst till Sverige var efterlängtad.     

SocialDemokratens recensents utläggning om skådespelarna var talande för mottagandet: ”Över huvud har Gustaf Edgren förfogat över ett skådespelarmaterial som ingen svensk filmregissör väl någonsin haft. Victor Sjöström och Lars Hanson äro åter med i en svensk film. Victor Sjöströms gamle murvel och verdandist är en prestation som ingen gör honom efter. Han är äkta i varje tum som den gamle åttiotalsrabulisten, för vilket inget väsentligt nytt hänt i världen sedan hans egen ungdoms vårstormar. Och Lars Hansson, som ännu längre varit borta från filmen -- han har över huvud aldrig ljudfilmat förut i Sverge -- gör sin förolyckade äkta man och förste älskare med en underbar stil, stram och brinnande på en gång. Som den lilla privatsekreteraren är Ingrid Bergman, som går från klarhet till klarhet, bättre än någonsin.”

Lova Hagerfors (2015)

Boka filmen

Den här filmen finns i Filminstitutets distribution och finns tillgänglig att boka på dcp för visning på biograf. Filmerna bokas för slutna och öppna visningar till fasta priser.

Boka film i Filminstitutets biografdistribution

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Distributionstitel

Filmteam

Regi
Manus
Produktionsledare
Foto
Musik
Arkitekt
Klippning
Ljudtekniker
Inspicient
Stillbildsfoto
Musikarrangör
Orkester
Orkesterledare
Smink
B-ljud

Medverkande

Lars Hanson Johan Borg, direktör
Victor Sjöström Fredrik Bergström, notischef på Morgonposten
Ingrid Bergman Lena, Bergströms dotter, Borgs sekreterare
Karin Kavli Clary Borg, Johans hustru
Erik "Bullen" Berglund Gustav Palm, redaktionssekreterare
Sture Lagerwall Svensson, notisjägare
Marie-Louise Sorbon Svenssons fru
Georg Rydeberg Frank Roger, smugglare och utpressare
Georg Blickingberg Landberg, läkare
Richard Lund "doktor" Smith, abortör
Linnéa Hillberg Smiths "sköterska"
Stig Järrel Grane, redaktör
Torsten Winge pressofotograf
Olof Widgren kriminalreporter
Carl-Gunnar Wingård Boman, Borgs kompanjon
Anders Henrikson Paavo, främlingslegionär
Gabriel Alw Clarys nye kavaljer
Aino Taube Lenas väninna
Allan Bohlin en av Bergströms söner
Torsten Hillberg kriminalkonstapel
Hjalmar Peters kriminalkonstapel
Ivar Kåge talaren vid valborgsmässofirandet
Carl Deurell byggmästaren
Folke Helleberg en av Bergströms söner
Åke Uppström telegrambudet
Georg Fernquist vaktmästare på tidningen
Barbro Sohlman ett av Bergströms barnbarn
Britt-Lis Edgren ett av Bergströms barnbarn
Bengt Edgren ett av Bergströms barnbarn
Helge Mauritz en av Bergströms söner
Karin Granberg hans fru
Helge Hagerman en av Bergströms söner
Linnéa Edgren hans fru
Oscar Ljung en av Bergströms söner
Valborg Svensson en av Bergströms sonhustrur
Greta Berthels Bergströms hembiträde
Algot Persson rockvaktmästaren på Hasselbacken
Harry Philipson en skvallrande man på seglarrestaurangen
Pekka Hagman en legionär
Harry Hednoff en legionär
George Fant dansande student på Hasselbacken
Wictor Hagman dansande man på Hasselbacken
Helge Andersson främlingslegionär i exekutionspatrullen
Otto Kyndel orkesterledaren på Hasselbacken
Eivin Lagergren violinist på Hasselbacken
Harry Isacsson tidningspojken som kommer med T.T.-nyheter
Lill-Acke Jacobson en tryckeripojke
- Ej identifierade:
Ulla Sorbon
Stina Sorbon
Richard Lindström
- Bortklippta i den slutliga versionen av filmen:
Nils Ekstam en barnläkare
Dora Söderberg hans sköterska
Carl Ström kontorschefen
Helga Görlin operasångerska

Bolag

Produktionsbolag AB Svensk Filmindustri
Distributör i Sverige (35 mm) AB Svensk Filmindustri 1935
Distributör i Sverige (DCP) Stiftelsen Svenska Filminstitutet 2015
Laboratorium AB Svensk Filmindustris filmlaboratorium
Smink Firma Carl M. Lundh AB

Handling

På tidningen Morgonposten befinner sig redaktionssekreterare Gustav Palm och notischef Fredrik Bergström. Herrarna diskuterar den svenska nativiteten -- katastrofalt sjunkande enligt vad som framgår -- och sociala missförhållanden t ex trångboddhet. En redaktör Grane blandar sig i det hela och Bergström säger: "En orsak till att det sätts så lite barn till världen halkar ni alltid över... Allt det ondas rot och upphov: kärlekslösheten".
Hemma hos direktör Johan Borg och makan Clary talar man kring samma tema: kärlekslösheten. Borg anser att makan är kall och avvisande i äktenskapet. Han vill ha barn -- hon vill inte. Clary säger: "Jag är ung än så länge, jag vill inte sitta fastlåst med en massa ungar omkring mig".
Borgs äktenskap är på glid och makarna kommer allt längre från varandra. Men på sitt kontor har Borg unga Lena Bergström, dotter till notischefen Bergström på Morgonposten. Lena är varmt fästad vid sin chef och hennes känslor besvaras, fast ingendera parten har "gjort något åt det". Lena finner det hela alarmerande -- Borg är ju gift -- så hon säger upp sig och skyller på att hon måste sköta om faderns hushåll. Det blir 60-årskalas för Bergström och en liten sondotter till honom snokar reda på Borgs foto i Lenas byrålåda och påstår att fotot föreställer Lenas fästman.
Hos privatläkare Landberg finner vi fru Clary Borg, som är havande och vill ha abort. Dr. Landberg är totalt oförstående och vägrar absolut ta sig an henne. Clary ringer till abortören Smith som säger att han inte har någon annan tid än samma kväll, som råkar vara Valborgsmässoafton. Clary ljuger för sin make och säger att hon måste bila till fjällen med en väninna och inte kan komma med honom på en "försoningssupé" på Hasselbacken där Borg reserverat bord. Eftersom Lena sagt upp sig vill Borg tacka henne och tar med henne på supén i stället där paret råkar bli fotograferat av den frilansfotograf som säljer valborgsmässobilder till Morgonposten. Redaktör Bergström får av honom bilder av Borg och dottern Lena som ett typiskt "förlovningspar". Han köper bild och negativ av fotografen för tio kronor för att bränna dem.
Clary anländer till abortören, adress "Saltsjövägen 28". Återfallsförbrytaren Roger är på tillfälligt förhör hos polisen och släpps men hinner först uppsnappa att polisen förbereder en razzia på Saltsjövägen 28. Han skyndar dit i sin bil och varnar abortören som snabbt utrymmer och skickar hem Clary Borg i Rogers bil. Roger stjäl Clarys patientkort som finns i en nummerserie. Clarys kort är nummer 33 -- i Morgonposten slås razzian upp stort med underrubriken: "Var är det försvunna kortet B 33?".
Borg kommer hem från supén på Hasselbacken och finner sin fru sjuk och inställsam i våningen. Hon har inte farit till fjällen. Hemma hos Bergström ger sig husfadern på dottern Lena som packar för att fara till fjällen. Hon tillstår att hon ätit supé med Borg och att hon älskar honom. Clary får besök av Roger som idkar utpressning med patientkort B 33. Han vill ha 5.000 kr. Clary kan inte skrapa samman så mycket utan måste tala om det för maken som lovar betala men som dessutom vill ha skilsmässa. Borg går till Roger med pengarna. Roger ser att han har ytterligare två tusen i plånboken och höjer sitt pris med det samma. Borg vägrar och Roger hotar med revolver. Det blir brottning. Clary kommer in och ser det hela, plockar upp revolvern som fallit på golvet och skjuter ihjäl Roger. I våningen under hör frilansande notisjägaren Svensson det hela och smyger sig upp när våningen är tom. Han konstaterar att Roger är död och håller i ena handen hörnet av ett kort där det står "B 33". Vidare ligger på golvet en reservoarpenna med "Johan Borg, Bragevägen 75" ingraverat. På ett bord finns fem tusenlappar. Svensson går inte till polisen utan till Bergström på Morgonposten och vill sälja nyheten. Av en slump får han sedan veta att Borg har något ihop med Bergströms dotter Lena. Han skyndar tillbaka och avlägsnar "B 33" och reservoarpennan från brottsplatsen.
Bergström har under tiden letat reda på Borg och meddelat honom vad Svensson berättat, vilket leder till att Borg emigrerar och vi ser honom snart i Främlingslegionen någonstans i Nordafrika. Clary hoppas kunna lägga beslag på en annan gift karl, som i sista stund backar ur på grund av sina barn.
Clary begår självmord och erkänner mordet på Roger i ett brev till polisen. Borg kommer hem och finner sig rentvådd och Lena väntar troget på honom. Det är än en gång Valborgsmässoafton. Borg och Lena får ett barn.

(redigerad 2020-05-04, en tidigare version av denna handlingsbeskrivning publicerades ursprungligen i boken "Svensk filmografi 3")

Censur / granskning

Censurnummer 52770
Datum 1935-10-09
Åldersgräns Tillåten från 15 år
Originallängd 2229 meter
Kommentar 28 kopior med längden 2235 m och 3 kopior med längden 2236 m. Aktlängder: 510-547-558-620 = 2235 meter. Aktlängder: 0, 0, 0, 0.


Tekniska fakta

Bildformat 1.37:1
Ljudtyp Ljud
Ljudsystem Petersen-Poulsen, AGA-Baltic
Färgtyp Svartvit
Bredd 35 mm
Hastighet 24
Längd i meter 2235 meter
Längd i minuter 79 min
Akter 4 rullar
Dialogspråk


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

SocD (-yer): "Det har skrivits i tidningarna om att idén till filmen skulle ha sin upprinnelse i den av Myrdals väckta diskussionen i befolkningsfrågan. Samtidigt har publiken lugnats med den något underliga försäkran, att det inte skulle bli någon 'doktorsavhandling'. Nej, det har det ju på intet sätt blivit. Och för min del skulle jag vilja gå ett steg längre och säga, att filmen vinner på att ses oberoende av hela detta problemkomplex. Som 'socialt inlägg' är den onekligen naiv, om den vill höja nativiteten med en allmän förlitan på våren och guds försyn. Men vad filmen är och vad den bör få vara, är en av de mest strålande erotiska komedier, som över huvud gjorts i det här landet.

Över huvud har Gustaf Edgren förfogat över ett skådespelarmaterial som ingen svensk filmregissör väl någonsin haft. Victor Sjöström och Lars Hanson äro åter med i en svensk film. Victor Sjöströms gamle murvel och verdandist är en prestation som ingen gör honom efter. Han är äkta i varje tum som den gamle åttiotalsrabulisten, för vilket inget väsentligt nytt hänt i världen sedan hans egen ungdoms vårstormar. Och Lars Hansson, som ännu längre varit borta från filmen -- han har över huvud aldrig ljudfilmat förut i Sverge -- gör sin förolyckade äkta man och förste älskare med en underbar stil, stram och brinnande på en gång.

Som den lilla privatsekreteraren är Ingrid Bergman, som går från klarhet till klarhet, bättre än någonsin. Karin Carlsson har -- naturligtvis -- fått societetsdockans roll, som är mindre tacksam, men som hon ungefär formar till vad den bör vara."

SvD (Eveo): "(-) Beträffande den nya Edgren-filmen, Valborgsmässoafton, som på onsdagskvällen var huvudnumret i Spegelns offentliga invigningsprogram, kan man utan risk kosta på sig erkännandet att det är en av de bästa svenska filmerna under ljudfilmsepoken. Den framträder icke såsom något felfritt konstverk, men dess förtjänster äro så betydande och så framträdande att man gott kan vara generös nog att släppa det professionella felfinneriet för att i stället berömma.

Det är icke svårt att ange det aktiva hos detta filmverk. Oscar Rydqvist, som skrivit manuskriptet jämte regissören, har tagit ett grepp mitt i nutida stockholmskt liv och man är tacksam för att det är ett liv bortom söderidyllerna och campingplatserna. Rydqvist är en tränad film- och teaterförfattare, som har den första förutsättningen att vara framgångsrik: han känner publiken. Det är en styrka, men kan också vara en svaghet. Det narrar stundom en författare att sikta lågt, att tänka på skrattet och applåden mer än på människoframställningen. I manuskriptet till Valborgsmässoafton yttrar sig denna människokännedom emellertid som en kunskap om de människor författaren för fram på skådeplatsen. Många svenska författares svaghet är att de äro rädda för de kraftiga effekterna. Rydqvist hör icke till dem. En mycket kort innehållsbeskrivning på Valborgsmässoafton skulle inte sakna kolportagemässiga drag. Men historien är icke avsedd att framträda på det sättet, utan som en fyllig och myllrande nutidsbild."

StT (Robin Hood): "Valborgsmässoafton är en skicklig konstruktion, en lek med idéer, som livas upp av nya och effektfulla miljöer -- valborgsmässofirandet i Stockholm, segelregatta i skärgården, skidfärder i fjällen. Och idéleken och resonerandet drivs logiskt in i en våldsamt spännande, väl utarbetad kriminalhandling.

Men det är inte i den skickliga konstruktionen, i det vårdade fotot (Martin Bodin), i de livliga scenerna filmen har sitt största värde, utan i den starka, vackra, ärliga känsla som bryter igenom. Valborgsmässoafton har en ton av svensk hederlighet, t. o. m. notisjägaren Lagerwall visar sig vara en fin karl under den oljiga ytan. Sjöströms patos är äktsvenskt.

Lars Hanson har dämpat sitt spel på ett sätt som gör honom djupt sympatisk. Den bullrande teatraliskheten är borta. En stillsam, men stark prestation. Karin Carlsson (Kavli, red anm) är däremot inte stillsam, hon utvecklar en eld som sannerligen behövs i svensk film. Men de vackraste, innerligaste replikerna komma dock från Ingrid Bergman, som här har sitt stora genombrott. Hon verkar frigjord -- från överdriven instruktion.

Succén var given -- applåderna föllo tätt genom hela filmen."

Inspelning

(kompletteringar till 1935-10-02) 1935-05-14 1935-07-03
Filmstaden Råsunda Sverige (ateljé)
Stockholm Sverige (exteriörer)
Sandhamn Värmdö Sverige (exteriörer)

Visningar

Stockholmspremiär 1935-10-23 Spegeln Stockholm Sverige 82 min
Sverigepremiär 1935-10-21 Röda Kvarn Helsingborg Sverige 82 min
1935-10-21 Skandia Lund Sverige 82 min
1935-10-21 Scania Malmö Sverige 82 min
1935-10-21 Skandia Norrköping Sverige 82 min
1935-10-21 Skandia Uppsala Sverige 82 min
1935-10-21 Röda Kvarn Örebro Sverige 82 min
TV-visning 1982-03-01 TV1 Sverige 78 min
1988-10-23 TV2 Sverige 78 min
1993-04-30 Kanal 1 Sverige 78 min
1997-04-25 SVT1 Sverige 78 min
Urpremiär 1935-10-21 Röda Kvarn Helsingborg Sverige 82 min
1935-10-21 Skandia Lund Sverige 82 min
1935-10-21 Scania Malmö Sverige 82 min
1935-10-21 Skandia Norrköping Sverige 82 min
1935-10-21 Skandia Uppsala Sverige 82 min
1935-10-21 Röda Kvarn Örebro Sverige 82 min

Musikstycken

Originaltitel Sköna maj, välkommen till vår bygd igen
Kompositör Lars Magnus Béen
Textförfattare Johan Ludvig Runeberg (1870)


Originaltitel Luxemburg-Walzer
Kompositör Franz Lehár (1909)
Textförfattare Nalle Halldén (svensk text 1910)
Alfred Maria Willner (tysk text 1909)
Robert Bodanzky (tysk text 1909)


Originaltitel Vårsång
Kompositör G***** (1846)
Textförfattare Herman Sätherberg


Originaltitel Bä, bä, vita lamm
Kompositör Alice Tegnér (1892)
Textförfattare August Strindberg (1872 efter barnramsan "Ba, Ba, Black Sheep")


Originaltitel Sjungom studentens lyckliga dag
Kompositör G***** (1851)
Textförfattare Herman Sätherberg


Originaltitel Längtan till landet
Kompositör Otto Lindblad (1839)
Textförfattare Herman Sätherberg (1839)


Originaltitel O, hur härligt majsol ler
Kompositör Friedrich Kuhlau
Textförfattare Carl Wilhelm Böttiger (svensk text 1831)


Originaltitel Mädel klein, Mädel fein
Kompositör Franz Lehár (1909)
Textförfattare Björn "Nalle" Halldén (svensk text 1910)
Leo W. Stein (tysk text 1909)
Robert Bodansky (tysk text 1909)
Alfred Maria Willner (tysk text 1909)


Originaltitel Er, der Herrlichste von allen
Kompositör Robert Schumann (1840)
Textförfattare Adelbert von Chamisso (tysk text)


Ämnesord

Abort
Barn/utomäktenskapligt
Frilans
Främlingslegionen
Mord
Nativitet
Polis
Razzia
Redaktörer
Revolver
Sandhamn
Stockholm/Hasselbacken
Stockholm/Skansen
Tidning
Utpressning
Valborgsmässoafton

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm
Längd i meter 2159


Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm
Längd i meter 2158


Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm
Längd i meter 2128


Typ Duplikatnegativ
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Duplikatpositiv
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Duplikatpositiv Huvudtext
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Bestånd Affischer

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel VALBORGSMÄSSOAFTON
Tryckeri Ivar Hæggströms lito


Storlek Mindre än 850 x 400
Affischtitel VALBORGSMÄSSOAFTON
Tryckeri Ewes tryckeri AB


Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel VALBORGSMÄSSOAFTON
Tryckeri J. Olsén litogr.anst.
Affischdesign Birger Lundqvist


Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel VALBORGSMÄSSOAFTON
Tryckeri J. Olsén litogr.anst.
Affischdesign Eric Rohman


Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel WALPÛRGISNACHT Die Sünde wider das Leben
Tryckeri Offsetdruck August Scherl GmbH


Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel WALPÛRGISNACHT Die Sünde wider das Leben
Tryckeri Plakatkunstdruck Eckert
Affischdesign AOB


Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel VALBORG-EJI KALAND Magyarul beszélö svenska film
Tryckeri Kellner Markus
Affischdesign ? Murkovszky


Bestånd Manuskript

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Biblioteket, biblioteksexpeditionen@filminstitutet.se

Typ Dialoglista
Manustitel En filmberättelse av Oscar Rydquist och Gustaf Edgren.
Omfång 21 s. Produktionsuppgifter (1 s.) ingår.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel Valborgsmässoafton
Omfång 12 s.
Språk Engelska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Filmberättelse av Oscar Rydquist och Gustaf Edgren.
Omfång 109 s. Rollista (1 s.) ingår.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel La Noche de Walpurgis. Par Oscar Rydquist y Gustaf Edgren.
Omfång 20 s. Produktionsuppgifter (1 s.) ingår.
Språk Spanska


Typ Dialoglista
Manustitel Walpurgisnacht.
Omfång 14 s.
Språk Tyska


Typ Synopsis
Manustitel Walpurgisnacht.
Omfång 1 s.
Språk Tyska


Typ Dialoglista
Manustitel Walpurgisnacht.
Omfång 28 s.
Språk Tyska


Typ Synopsis
Manustitel Walpurgisnacht.
Omfång 1 s.
Språk Tyska


Typ Synopsis
Manustitel Walpurgisnacht.
Omfång 1 s.
Språk Tyska


Typ Synopsis
Omfång 1 s.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel La nuit de Saint-Jean.
Omfång 38 s.
Språk Franska


Typ Kringmaterial


Bestånd Stillbild

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Svartvitt papper SET
Bakombild papper 7
Album Ja


Bestånd PR-material

Typ Program/Reklamtryck


Andra utgåvor av verket

Digitaliserad

Tekniska fakta

Ljudtyp Ljud
Färgtyp Svartvit
Bredd DCP
Längd i minuter 79 min
Dialogspråk


Bestånd Film

Typ Digitalt ljud
Bredd WAV


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd DCP


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd ProRes


    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?