Grundfakta

Media (2 st)

Originaltitel Frånskild
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Åldersgräns Barntillåten
Dialogspråk
Sverigepremiär 1951-12-26

Medverkande

Inga Tidblad
Gertrud Holmgren, frånskild

Alf Kjellin
Bertil Nordelius, läkare

Doris Svedlund
Marianne Berg, Bertils fästmö

Hjördis Petterson
Kerstin Nordelius, inackorderingstant, Bertils mor

Håkan Westergren
P.A. Beckman, disponent på Beckmans Modehus

Irma Christenson
fil. dr Cecilia Lindeman, laborator, Tore Holmgrens nya kvinna

Visa alla medverkande

Om filmen

Inga Tidblad vill dö, Holger Löwenadler är ett kräk, Alf Kjellin är kär och hans fästmö är rasande. Herbert Grevenius och Ingmar Bergman skrev manus, och fotografen Åke...

Visa hela texten

Handling

Makarna Gertrud och Tore Holmgren har levt tillsammans i över tjugo år. De har fått två barn, en pojke som dött vid späd ålder och dottern Elsie. Hon är gift med Hans i ett...

Visa hela handlingen

Press

En film kring och med en "utsökt" Inga Tidblad, sober, snygg, kultiverad i Gustaf Molanders rutinerade regi, men utan den verkliga gnistan och psykologiskt bristfällig i karaktäristisken av...

Visa all press


Relaterat

Om filmen

Inga Tidblad vill dö, Holger Löwenadler är ett kräk, Alf Kjellin är kär och hans fästmö är rasande. Herbert Grevenius och Ingmar Bergman skrev manus, och fotografen Åke Dahlqvist räddar filmen.

"Härligt!" utbrister Holger Löwenadler när advokaten säger att skilsmässan är klar om tre veckor. Han ursäktar sig genast. Inga Tidblad, som sitter i den andra fåtöljen, stirrar tomt framför sig. Han har bytt till en ny och yngre kvinna, och den gamla vet inte vad hon ska ta sig till. Hennes upprymda make skjutsar henne hem. Ny bil, tröttnat på den gamla. Nya eleganta modeller, svåra att stå emot.

"Om jag får säga min mening så bär hon på en sorg" säger Hjördis Pettersson om den skygga gästen i inackorderingsrummet. Alf Kjellin, värdinnans son, är läkare. "Han har sett sådana stelnade ansikten på kliniken", säger han. Ansikten med masker som ska skydda mot omvärlden.

"September. Här slutade mitt liv." Sedan är den övergivnas dagbok tom.

Paniken stiger och Tidblad rusar ut, men restaurangen serverar inte ensamma damer de kvällar då det är dans. När värdinnan tvingar in sin hyresgäst på te i köket och börjar prata om "när vi kvinnor lämnar livet bakom oss" svarar den ensamma att hon inte är äldre än sin man och att han har inte lämnat livet bakom sig. Och så skriker hon: "Jag vill inte att mitt liv ska vara slut, jag vill inte!"

Eller? Det är nära, men det står en blomvas på toalettbordet.

I ett väntrum sitter Harriet Andersson i moderiktig basker. Tidblad sitter där i en ful tanthatt, om någon skulle ha missat hur gammal hon är. Bra mycket äldre än Kjellin, läkaren som vill få henne att se framåt.

"Ni är på väg åt fel håll, ni låter er gungas på en ström av minnen i en lång och förbannat kuslig tunnel. Här är en båtshake! Kom ut!" Det är den unge läkaren som håller i båtshaken, och Ingmar Bergman som skrivit hans repliker.

Får man anta. Manuset till Gustaf Molanders film skrev Bergman tillsammans med Herbert Grevenius, som varit med och skrivit den unge regissörens Det regnar på vår kärlek, Sånt händer inte här och Törst. Grevenius var dramatiker, manusförfattare och teaterkritiker och skulle på 1960-talet bli Bergmans rådgivare på Dramaten. I sin självbiografi Laterna Magica skriver regissören:

"Vid min begynnelse står Torsten Hammarén och Herbert Grevenius som omutligt stränga änglar. Av [skådespelaren och teaterchefen] Hammarén lärde jag hantverket, av Grevenius en viss tänkereda. De nöp mig, knådade mig och tillrättavisade mig.”

Gustaf Molander regisserade tre filmer med manus av Bergman: Kvinna utan ansikte, Frånskild och Eva. I Frånskild arbetar han än en gång med sin fotograf Åke Dahlqvist, som med expressionistiska skuggor gör själva hyresrummet ångestfyllt. I en av bilderna där allt är mörker kommer Löwenadlers ögon plötsligt åkande mot oss. Oväntat är också greppet med bilderna där dekoren är borta och det ser ut som om skådespelarna stod på scen.

Sif Ruud, Tidblads arbetskamrat på damskrädderiet, är underbar i sin enda scen. Hon står och ser efter en ung kund på väg ut. "Dom består bara av vitaminer. Om de har aldrig så många karlar så verkar de lika orörda." "Hur vet du att de har karlar då?" "Det har de a l l i h o p a, det ska så vara. Då var det annat för oss. Ett intresse. De här har dem bara som någon slags gymnastik."

Nina Widerberg (2018)

 

Boka filmen

Den här filmen finns i Filminstitutets distribution och finns tillgänglig att boka på dcp för visning på biograf. Filmerna bokas för slutna och öppna visningar till fasta priser.

Boka film i Filminstitutets biografdistribution

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Distributionstitel

Filmteam

Regi
Manus
Produktionsledare
Foto
Musik
Arkitekt
Klippning
Ljudtekniker
Scripta
Manusbearbetning
Inspicient
B-foto
Stillbildsfoto
Musikarrangör
Orkesterledare
B-ljud
Mixning

Medverkande

Inga Tidblad Gertrud Holmgren, frånskild
Alf Kjellin Bertil Nordelius, läkare
Doris Svedlund Marianne Berg, Bertils fästmö
Hjördis Petterson Kerstin Nordelius, inackorderingstant, Bertils mor
Håkan Westergren P.A. Beckman, disponent på Beckmans Modehus
Irma Christenson fil. dr Cecilia Lindeman, laborator, Tore Holmgrens nya kvinna
Holger Löwenadler Tore Holmgren, ingenjör, Gertruds f.d. man
Marianne Löfgren Ingeborg, gäst på festen
Stig Olin Hans, högskolestuderande, Gertruds svärson
Elsa Prawitz Elsie, Hans fru, Gertruds dotter
Birgitta Valberg skilsmässoadvokaten
Sif Ruud proverska på modehuset
Carl Ström farbror Öhman, vän till Holmgrens
Ingrid Borthen gäst på festen
Yvonne Lombard unga vackra frun, gäst på festen
Einar Axelsson gäst på midsommarfesten
Ragnar Arvedson Alfred, byråchef, gäst på festen
- Ej krediterade:
Rune Halvarsson unga vackra fruns man, gäst på festen
Rudolf Wendbladh gäst på festen
Guje Lagerwall gäst på festen
Nils Ohlin gäst på kräftfesten
Nils Jacobsson gäst på kräftfesten
Hanny Schedin fru Nilsson, städhjälp hos fru Nordelius
Harriet Andersson platssökande telefonist
Kerstin "Kicki" Bratt platssökande telefonist
Inga-Lill Åhström fröken Holm, disponent Beckmans sekreterare
Åke Jensen hovmästaren
Marianne Hylén dam i restaurangtrappan
Anita Rosén dam i restaurangtrappan
Kerstin Wibom sjuksystern som anmäler att Marianne söker Bertil
Christian Bratt tennisspelande vän till Bertil och Marianne
Gerissa Jalander Ulla, tennisspelande vän till Bertil och Marianne
Rune Stylander läkare
Margaretha Löwler husa på midsommarfest
Curt Löwgren dragspelare på midsommarfesten
Inga Ehrström gäst på midsommarfesten
Margareta "Marjo" Bergman sköterska på BB
Gustaf Hedberg herrn i bilen som iakttar Gertrud
Gösta Qvist stadsbudet som bär Gertruds väskor
Gustav Roger mannen utanför tågkupén som trängs med P.A. Beckman
Jonas Albert Jonsson gäst på midsommarfesten
- Bortklippta i den slutliga filmen:
Eric von Gegerfelt tidningsköpare (bortklippt)
Birgit Rogner servitris (bortklippt)
Arne Lindblad konduktör (bortklippt)
Haide Göranson dam (bortklippt)
Curt "Minimal" Åström herre (bortklippt)
Jane Antoniazzi dam (bortklippt)

Bolag

Produktionsbolag AB Svensk Filmindustri
Distributör i Sverige (35 mm) AB Svensk Filmindustri 1951
Distributör i Sverige (DCP) Stiftelsen Svenska Filminstitutet 2018
Laboratorium AB Svensk Filmindustris filmlaboratorium
Smink Firma Carl M. Lundh AB

Handling

Makarna Gertrud och Tore Holmgren har levt tillsammans i över tjugo år. De har fått två barn, en pojke som dött vid späd ålder och dottern Elsie. Hon är gift med Hans i ett modernt studentäktenskap; de väntar barn och studerar bägge.

Tore har begärt skilsmässa. Han är ingenjör och har blivit kär i en arbetskamrat, doktorn och laboratorn Cecilia Lindeman. Cecilia kan i motsats till Gertrud dela hans yrkesintressen.

Skilsmässovillkoren regleras odramatiskt och i all vänlighet hos en kvinnlig advokat, men Gertrud känner sig djupt kränkt och olycklig. Hon söker upp Cecilia för att se vem det är som tagit hennes man ifrån henne. Mötet blir förödmjukande och avbryts då Tore uppretad kommer till lägenheten.

Berövad hem och familj hyr Gertrud rum hos en inackorderingstant, änkefru Nordelius. Förgäves söker hon värja sitt privatliv mot värdinnans temperamentsfullt beskäftiga, påträngande nyfikenhet.

Fru Nordelius har sin son, den unge läkaren Bertil, boende hemma. Han räddar Gertrud över den svåra stund då hon inte tror sig orka med ensamheten och ger henne nytt livsmod. På Bertils uppmaning skriver hon ned sina känslor och upplevelser i en dagbok, vars innehåll delges publiken.

Hon söker arbete som telefonist. Den vänlige annonsören, disponent P A Beckman, inser att hon passar bättre som expedit på ett stort varuhus och rekommenderar henne till en kollega. Hon blir anställd på damkonfektionsavdelningen.

Bertil är förlovad med den koketta, självsäkra och ganska ytliga Marianne Berg. Hon vill att han skall öppna praktik i Stockholm, så att de snarast möjligt kan börja leva ståndsmässigt. Bertil föredrar forskning och tar gärna tjänster i landsorten.

Julen kommer. Elsie och Hans hälsar på i förbifarten; det visar sig att de skall tillbringa julaftonskvällen hos Tore och Cecilia. Dottern hinner dock med att på ett för Gertrud uppskakande sätt deklarera sin generations syn på äktenskaplig trohet.

Gertrud blir omhändertagen av Nordelius. Varken värdinnan eller Marianne kan undgå att lägga märke till de varma känslor som Gertrud och Bertil hyser för varandra. Bertil råkar i gräl med sin fästmö. Senare på kvällen när Marianne gått förklarar han sin kärlek till Gertrud, men bränd av sin erfarenhet tvekar hon att "gå emellan" och föreslår att de bara skall vara vänner.

Förhållandet mellan Bertil och Marianne försämras under våren. Han tar tjänstgöring i landsorten. Sommaren kommer och Gertrud har accepterat att tillbringa midsommarhelgen hos familjens gamla vänner, men i det ögonblick Tore dyker upp med sin nya fru flyr hon till staden igen.

Till Nordelius' tomma sommarvåning kommer oväntat Bertil. Gertrud försöker avvisa honom till en början men ger efter för sin längtan efter hans kärlek och de tillbringar natten tillsammans. Två dagar lever de i ett lyckorus. Bertil vill gifta sig med henne och flytta till fjällen; Gertrud tror inte att de har någon framtid.

Bertil går till arbetet; Gertrud förbereder sig att lämna honom. Då kommer Marianne oväntat till lägenheten. Förtvivlad och svartsjuk anklagar hon Gertrud för att ha stulit Bertil ifrån henne. Gertrud förklarar att det är henne, Marianne, han älskar. Själv tänker hon inte komma tillbaka. Fästmön tror henne och tröstar sig.

Gertrud reser bort på sin första semester. På tåget träffar hon Beckman, ett tänkbart framtida sällskap. Huvudsaken är att hon "börjat bli vän med sin ensamhet".

Censur / granskning

Censurnummer 79392
Datum 1951-09-25
Åldersgräns Barntillåten
Originallängd 2820 meter
Kommentar Aktlängder: 595-580-535-570-540 = 2820 meter - 103 minuter. Aktlängder: 595, 580, 535, 570, 540.


Tekniska fakta

Bildformat 1.37:1
Ljudtyp Ljud
Ljudsystem AGA-Baltic
Färgtyp Svartvit
Bredd 35 mm
Hastighet 24
Längd i meter 2820 meter
Längd i minuter 103 min
Akter 5 rullar


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

En film kring och med en "utsökt" Inga Tidblad, sober, snygg, kultiverad i Gustaf Molanders rutinerade regi, men utan den verkliga gnistan och psykologiskt bristfällig i karaktäristisken av huvudfigurerna, tyckte en majoritet av Stockholms kritiker.

Nils Beyer (MT) hörde till dem som talade om en snygg film men saknade inspirationen i verket: "Inte på länge har Gustaf Molander arbetat så konventionellt och rutinmässigt. Vad detta beror på är inte gott att säga, eftersom en utomstående ingenting kan veta om inspelningsarbetet -- men för min del tror jag att det tagits ovidkommande hänsyn till Inga Tidblad." Därmed menade Beyer att alla mänskliga svagheter suddats ut från porträttet av hjältinnan: "En primadonneroll för Inga Tidblad -- i stället för en film om ett stort, väsentligt, för tusentals kvinnor djupt allvarligt problem!"

Med denna primadonneroll var DNs Carl Björkman mycket nöjd, men hans förtjusning gällde enbart Inga Tidblad: "Det är hennes utan jämförelse bästa film, den första film som gör rättvisa åt hennes sensibla kultur, hennes nervöst sammansatta kvinnlighet, hennes leende som spelar som sparsamma solglimtar över den behärskade bitterheten. Det som är Inga Tidblad i filmen ser man med välbehag. Det övriga lämnar en oberörd -- där det inte lämnar en pinsamt berörd."

Björkman kunde inte fördra filmens omsorgsfullhet, "den petiga samvetsgrannhet med vilken manuskriptet (-) blivit utformat". Frånskild var gjord "med pekpinne och linjal", dess figurer ritade "efter mall, Stockholmsmall, svensk film-mall; de är alla entydiga, de är inte vad människor är mest: komplicerade". Värst fann kritikern "den smältande julaftonssentimentaliteten som tycks vara oupplösligt förenad med sådana här filmer: ensam-frånskild-hustru-pen!sionatinackorderad-övergiven-på- själva-julafton-sentimentalitet".

Både Lasse Bergström i Arbetaren och Lill i SvD noterade att Bergmans "omtalade djävulskap" inte kommit med i filmen. Den förre fann filmen psykologiskt övertygande i centrum men inte alltid i ytterkanterna. Att den fungerade i mitten berodde på Inga Tidblads och Alf Kjellins samspel. Skådespelerskan behärskade filmen "på samma storartade sätt som Bette Davis brukar behärska sina", skrev kritikern och tyckte det var "skönt att efter alla ungdomligt heta svenska filmer få se en som är medelålders varm -- även om man i sitt stilla sinne beklagar att ungdomen på samma gång blivit en smula vanställd".

Lill menade att Ingmar Bergman gått med uppslaget till Frånskild länge så någon nyorientering var det inte fråga om. Vanligtvis var hos Bergman äldre människor "dåliga och depraverade, ständigt hotande de ungas lycka, parasiterande maskar i det fräscha köttet". Denna gång hade emellertid författaren skrivit "vackert och medkännande om den fyrtioåriga kvinnan som manövrerats ut ur sin mans hjärta, sitt äktenskap och sitt hem och står där lika rådlös, lika förvirrad och hjälplös som någonsin en ungdom".

"Men", skrev recensenten, "medförfattaren Herbert Grevenius och regissören Gustaf Molander har nog ändå främst satt sin prägel på filmen, givit den en höstlig, sordinerad ton av resignerad klokhet, som är oändligt välgörande och kommer att tilltala en mycket stor del av den mogna publiken. Alla som tyckte om Noel Cowards Kort möte kommer också att tycka om Frånskild."

Kommentar Svensk filmografi

Herbert Grevenius (f 1901) samarbetade i denna film för fjärde gången med Ingmar Bergman; tidigare levererade han scenarier till Det regnar på vår kärlek (1946/25), Törst (1949/20) och Sånt händer inte här (1950/13).

I litteraturen om Bergman får Frånskild en undanskymd plats; ofta behandlas den inte alls. Det anses förmodligen att Grevenius och Gustaf Molander i huvudsak präglat filmen. Molanders bevarade regimanuskript innehåller förkortningar, ändringar och tillägg som gör det motiverat att tala om ett slags bearbetning.

I den slutliga filmversionen har vänkretsen kring makarna Holmgren reducerats till statister med enstaka repliker vid festliga tillfällen. Yrkesbeskrivningen av deras roller i produktionsuppgifter och reklam fyller därför inte någon funktion. Det framgår bl a inte varför Marianne Löfgren kallas "Chefen Fru Ingeborg" efter titeln på Hjalmar Bergmans roman 1924.

Själva temat -- en människas väg till inre balans och frihet genom yttre olyckor och prövningar -- är dock vid början av 50-talet mycket bergmanskt och återfinns i Till glädje (1950/3) och Sommarlek (1951/21).

Gustaf Molander (1888-1973), en av svensk films pionjärer, regisserade Inga Tidblad för första gången i mitten av 30-talet som sviken hustru i publiksuccén Intermezzo (1936/22). Ingrid Bergman fick samtidigt sitt internationella genombrott som den andra kvinnan. Kommenterande filmen i filmografins trettiotalsvolym (s 297 ff) hävdar Rune Waldekranz att den svenske regissören bör ses som förvaltare av en amerikansk melodramtradition; med melodram menas därvid "en tragedi med lyckligt slut". Definitionen kan tillämpas även på Frånskild.

För att uttrycka de älskandes hemlöshet i storstaden citerar Inga Tidblad och Alf Kjellin partier ur Erik Lindorms (1889-1941) dikt "Ett storstadspar", ingående i samlingen "Bekännelser" från 1922.

Inspelningen ägde rum från mitten av november 1950 till slutet av året. Därefter inträdde filmstoppet. Kompletteringar synes emellertid ha gjorts i februari 1951.

Inga Tidblad framträdde här för första gången sedan krigsslutet i svensk film. För sin övertygande insats tilldelades hon Svenska Filmsamfundets plakett.

Inspelning

(kompletteringar) 1951-02-14 1951-02-21
1950-11-15 1950-12-31
Filmstaden Råsunda Sverige (ateljé)
Tennishallen Uppsala Sverige (m.fl. exteriörer)

Visningar

Sverigepremiär 1951-12-26 Röda Kvarn Gävle Sverige 103 min
1951-12-26 Cosmorama Göteborg Sverige 103 min
1951-12-26 Kaparen Göteborg Sverige 103 min
1951-12-26 Röda Kvarn Helsingborg Sverige 103 min
1951-12-26 China Jönköping Sverige 103 min
1951-12-26 Röda Kvarn Linköping Sverige 103 min
1951-12-26 Skandia Norrköping Sverige 103 min
1951-12-26 Röda Kvarn Stockholm Sverige 103 min
1951-12-26 Röda Kvarn Uppsala Sverige 103 min
1951-12-26 Röda Kvarn Örebro Sverige 103 min
TV-visning 1989-07-08 TV2 Sverige 99 min
2001-08-21 SVT1 Sverige 99 min
Urpremiär 1951-12-26 Röda Kvarn Gävle Sverige 103 min
1951-12-26 Cosmorama Göteborg Sverige 103 min
1951-12-26 Kaparen Göteborg Sverige 103 min
1951-12-26 Röda Kvarn Helsingborg Sverige 103 min
1951-12-26 China Jönköping Sverige 103 min
1951-12-26 Röda Kvarn Linköping Sverige 103 min
1951-12-26 Skandia Norrköping Sverige 103 min
1951-12-26 Röda Kvarn Stockholm Sverige 103 min
1951-12-26 Röda Kvarn Uppsala Sverige 103 min
1951-12-26 Röda Kvarn Örebro Sverige 103 min

Musikstycken

Originaltitel Cuban Beguine
Kompositör Francis Chagrin


Originaltitel Für Elise, pianobagatell, a-moll
Kompositör Ludwig van Beethoven (1810)
Instrumentalist Inga Tidblad (piano - dubbad av ?)


Originaltitel Domaredansen


Originaltitel Hej, tomtegubbar ...


Originaltitel Klang, min vackra bjällra
Textförfattare Zacharias Topelius


Originaltitel Räven raskar över isen


Originaltitel Nu är det jul igen ...
Arrangör Martin Willert


Originaltitel G'schichten aus dem Wienerwald, op. 325
Kompositör Johann Strauss, d.y. (1868)


Ämnesord

Advokater
Dagbok
Ensamhet
Expediter
Föräldrar och barn
Hyrestant
Julafton
Lyrik
Läkare
Otrohet
Skilsmässor
Sorg
Svartsjuka
Tennis
Uppsala
Varuhus

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm
Längd i meter 2829


Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm
Längd i meter 2829


Typ Duplikatpositiv
Bredd 35 mm
Längd i meter 2843


Bestånd Affischer

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel Inga Tidblad FRÅNSKILD
Tryckeri J. Olsén litogr.anst.


Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel Inga Tidblad och Alf Kjellin i FRÅNSKILD
Tryckeri Fotopress


Storlek Mindre än 850 x 400
Affischtitel FRÅNSKILD
Tryckeri Zetterlund & Thelanders boktryckeri AB


Storlek Mellan 850 x 400 och 850 x 690
Affischtitel Inga Tidblad och Holger Löwenadler i FRÅNSKILD
Tryckeri Fotopress


Storlek Mellan 850 x 400 och 850 x 690
Affischtitel Inga Tidblad i FRÅNSKILD
Tryckeri Fotopress


Storlek Mellan 850 x 400 och 850 x 690
Affischtitel Doris Svedlund och Alf Kjellin i FRÅNSKILD
Tryckeri Fotopress


Storlek Mellan 850 x 400 och 850 x 690
Affischtitel FRASKILT
Tryckeri Dyva & Jeppesens bogtryckkeri A/S


Bestånd Manuskript

Typ Synopsis
Manustitel En film av Herbert Grevenius och Ingemar Bergman.
Omfång 114 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Frånskild.
Omfång 169 s. Rollista (1 s.) ingår.
Språk Svenska


Typ Synopsis
Manustitel Frånskild.
Omfång 3 s.
Språk Svenska


Typ Synopsis
Manustitel Ein frau allein.
Omfång 2 s.
Språk Tyska


Typ Synopsis
Manustitel Divorced.
Omfång 2 s.
Språk Engelska


Typ Synopsis
Omfång 2 s.
Språk Engelska


Typ Dialoglista
Manustitel Divorced.
Omfång 25 s. + 3 s.
Språk Engelska


Typ Dialoglista
Omfång 2 s.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Omfång 2 s.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Omfång 23 s.
Språk Tyska


Typ Kringmaterial


Bestånd Stillbild

Svartvitt papper SET
Bakombild papper 4
Album Ja


Bestånd PR-material

Typ Program/Reklamtryck
Språk Svenska


Typ Program/Reklamtryck
Språk Danska


Typ Program/Reklamtryck
Språk Svenska


Andra utgåvor av verket

Digitaliserad

Tekniska fakta

Ljudtyp Ljud
Färgtyp Färg
Hastighet 24
Längd i minuter 104 min
Dialogspråk


Bestånd Film

Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd WAV


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd WAV


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd ProRes


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd DCP


    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?