Grundfakta

Media (2 st)

Originaltitel Resan till dej
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Åldersgräns Barntillåten
Dialogspråk
Sverigepremiär 1953-12-19

Medverkande

Alice Babs
Gunborg "Gun" Karlsson, sångfynd

Sven Lindberg
Emil "Mille" Larsson, lagerarbetare på AB Kraftemballage, Guns man/berättare

Anders Henrikson
Vilhelm "Ville" Karlsson, sjöman, Guns far

Hjördis Petterson
Dagmar Vikström, Guns mor

Nils Hallberg
Berra Gustavsson, makarna Larssons vän

Karl-Arne Holmsten
Staffan Bendix, grammofondirektör, Guns manager

Visa alla medverkande

Om filmen

Jussi Björling sjunger Till havs! i komedi där Sven Lindberg försöker vinna tillbaka sin försummade fru, som gjort kometkarriär tack vare Sigge Fürst. Alice Babs gör...

Visa hela texten

Handling

 Emil Larsson, till vardags kallad "Mille" och lagerarbetare på AB Kraftemballage i Stockholm, traskar mödosamt uppför trapporna till den lägenhet i Gamla Stan han sedan fem år bebor...

Visa hela handlingen

Press

AB, DN, Ny Dag, StT och SvD uttryckte förnöjsamhet över vad de ansåg vara en mycket älskvärd sångkomedi i det lilla formatet med skickliga artister i de ledande rollerna och iscensatt...

Visa all press


Relaterat

Om filmen

Jussi Björling sjunger Till havs! i komedi där Sven Lindberg försöker vinna tillbaka sin försummade fru, som gjort kometkarriär tack vare Sigge Fürst. Alice Babs gör succé  men också ett groteskt nummer som svart flicka i Pippi-flätor.

Skådespelaren Stig Olin regisserade tio filmer mellan 1953 och 1957. Crazykomedin I dur och skur, med Povel Ramel, Alice Babs och Sven Lindberg, var den första. Publikframgången följdes redan samma år av Resan till dej, där Alice Babs försumlige make Sven Lindberg får ångra sig bittert när hustrun gör succé som sångerska.

Manuset skrev Olin tillsammans med Hasse Ekman, men även om Alice Babs har fler spelscener än vanligt är det musiknumren som är det minnesvärda i Resan till dej: Stig Olin hade själv skrivit de blivande klassikerna En gång jag seglar i hamn och På söndag, Arne Domnérus spelade klarinett i orkestern, och Jussi Björling sjöng, i sin sista film, Till havs! och Ljuva Aida. Det man önskar att man aldrig hade sett är Alice Babs som svart flicka med Pippi Långstrump-flätor. Att revynumret är i färg gör det ännu värre.

Afton-Tidningens Per-Olof Wredlund var också upprörd, av flera skäl: "Det är ett färgavsnitt inlagt, där Alice Babs förekommer sminkad som neger. Den blå färgtonen tyder på Gevacolor men kallas här för Sandrewcolor och slår med flera hästlängder alla lila rekord man tidigare sett. Alice Babs ser ut att lida av höggradig anilinförgiftning, som slagit ut över hela kroppen. Mot tendensen i sången – negern som vill bli vit – reagerar man starkt. Det måste vara som ett slag i ansiktet för en neger att få höra den texten."

Mauritz Edström, Dagens Nyheter, kallade Resan till dej ett ”hafsigt halvgjort arbete, generande enkel. […] Den här filmen når ju inte ens upp till sin egen anspråkslöshet” Systemet med en berättare avfärdade han som ”en lättvindig flykt undan svårigheterna att berätta i filmbilder. […] Erbarmligt dåligt är också revyinslaget i färg – det är ju inte ens ett amatörjobb […].”

Svenska Dagbladets Lill (Ellen Liliedahl) var däremot förtjust: ”En sån liten behändig musikkomedi! Så avväpnande anspråkslös […]. […] Efter alla våldsamma skildringar av ungdomar på glid och på samhällets botten är det välgörande att få se ett par exemplar av ungdom utan svartmålning – kanske i raraste laget för att vara riktigt verkliga, men just det behövdes ju för kontrastens skull.”

Nina Widerberg (2015)

Boka filmen

Den här filmen har ingen aktuell distributör men med tillåtelse från filmens rättighetshavare kan den bokas på dcp för biografvisning genom Filminstitutets arkiv.

Boka film ur filmarkivets digitala samlingar

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Nypremiär-titel
Distributionstitel
Söktitel

Filmteam

Regi
Manus
Producent
Produktionsledare
Foto
Musik
Koreograf
Arkitekt
Klippning
Ljudtekniker
Scripta
Inspelningsledare
B-foto
Stillbildsfoto
Musikarrangör
Orkesterledare
Mixning

Medverkande

Alice Babs Gunborg "Gun" Karlsson, sångfynd
Sven Lindberg Emil "Mille" Larsson, lagerarbetare på AB Kraftemballage, Guns man/berättare
Anders Henrikson Vilhelm "Ville" Karlsson, sjöman, Guns far
Hjördis Petterson Dagmar Vikström, Guns mor
Nils Hallberg Berra Gustavsson, makarna Larssons vän
Karl-Arne Holmsten Staffan Bendix, grammofondirektör, Guns manager
Stig Järrel Bruno Vikström, Dagmars andre man
Douglas Håge Lundberg, livförsäkringsagent
Ulla Sjöblom Maudan, Berras väninna
Sigge Fürst Sigge Fürst, ledare för radioprogrammet "Familjelördag"
Dagmar Olsson fru Bertils, journalist på "Hemmet och vi"
Rune Halvarsson textförfattare åt Bendix
Jussi Björling Jussi Björling, sångare i "Familjelördag"
- Ej krediterade:
Allan Edwall kompositör åt Bendix
Angelica Lindberg sjungande barn i "På söndag"
Mats Olin sjungande barn i "På söndag"
Gunvor Pontén fröken Håkansson, sekreterare åt Bendix
Olof Thunberg pressfotograf på "Hemmet och vi"
Curt "Minimal" Åström pressfotografens medhjälpare
Karin Miller hembiträde hos Vikströms
Roland Eiworth Roland "Rolle" Eiworth, Sigge Fürsts studioman
Hanny Schedin skjutbaneföreståndarinna på Gröna Lund
Stig Olin cykelbud
Sune Waldimir Sigge Fürsts orkesterledare
Harry Arnold orkesterledaren i grammofonstudion
Eivy Edoff Sigge Fürsts programvärdinna
Rune Leth hotellportier i shownumret
Viola Aberlé piccolo i shownumret
Berit Hermansson piccolo i shownumret
Göte Stergel bagare i shownumret
Kerstin Christersson figurant i shownumret
Birgit Grefveberg figurant i shownumret
Vera Kihlgren figurant i shownumret
Wiveka Ljung figurant i shownumret
Loulou Portefaix figurant i shownumret
Ann-Marie Wallin figurant i shownumret
Elis Gustavsson figurant i shownumret
Verner Klavsen figurant i shownumret
Mario Mengarelli figurant i shownumret
Sten-Thorsten Thuul figurant i shownumret
Roffe Berg musiker (gitarr)
Georg Björklund musiker (saxofon)
Simon Brehm musiker (kontrabasist)
Arne Domnérus musiker (saxofon)
Bo-Göran Edling musiker (saxofon)
Ernie Englund musiker (trumpet)
Sture Ericsson musiker
Sture Green musiker
Russell Jones musiker (gitarr)
Rolf Lindell musiker
Bjarne Nerem musiker (saxofon)
Jean Paban musiker (gitarr)
Gösta "Chicken" Törnblad musiker (trumpet)
Gösta Törner musiker (trumpet)
George Vernon musiker (trombon)
Göte Wilhelmson musiker (piano)

Bolag

Produktionsbolag Terrafilms Produktions AB
Distributör i Sverige (35 mm) AB Terrafilm 1953
Distributör i Sverige (DVD) Studio S Entertainment 2012
Laboratorium AB Film-Labor

HandlingEmil Larsson, till vardags kallad "Mille" och lagerarbetare på AB Kraftemballage i Stockholm, traskar mödosamt uppför trapporna till den lägenhet i Gamla Stan han sedan fem år bebor med sin fru -- Gun. Han tänker tillbaka på den tid då de tog trapporna med språng för att få vara tillsammans i den första äktenskapliga lyckans starka gemenskap.

De träffades på en bullrig firmafest. Emil trivdes inte med den ansträngt uppsluppna stämningen. Plötsligt stod Gun där och sjöng för arbetskamraterna. Mille begrep att här var en flicka för honom, äkta rakt igenom, och trots att han inte kunde dansa särskilt bra vek han inte från hennes sida på hela kvällen. De skildes utanför hennes port med en blyg kyss.

Snart har de beslutat gifta sig. Bröllopsresan får de skjuta på framtiden; pengarna räcker inte. Men de börjar i alla fall spara i en stor spargris, döpt till Montpar-Nasse.

Mille har anförtrott Gun att han spelar klarinett, och det tänker han fortsätta med. I husets källare finns ett utrymme där han kan praktisera utan att störa någon.

Så småningom går det rutin i deras samvaro. Mille läser tidningen till frukost och lyssnar inte på Gun. Han slinker gärna ned i källaren med sin klarinett. En dag upptäcker han att han glömt bort sin frus födelsedag. För att gottgöra sin försummelse förbereder han en överraskning i källaren. Just då har grannen och vännen "Berra" råkat lyssna till Sigge Fürsts radioprogram "Familjelördag". Dit försöker man locka en person som har både namnsdag och födelsedag under månaden. Medan Mille klär sig till stjärngosse och tänder ljusen på födelsedagstårtan drar Berra iväg med Gun till Radiotjänsts Karlaplansstudio. Mille finner, överraskad och mycket besviken, en tom våning.

Sigge Fürst ger Gun i uppgift att en vecka senare sjunga upp en visa om sin själs älskade, alltså Emil. Denne är måttligt förtjust över att bli utlämnad till landets alla lyssnare i hustruns text ("Emilvisan"), men hon gör succé. Följande dag hänger direktör Staffan Bendix, chef för ett av de stora grammofonbolagen, på telefonen. Han vill lansera henne som stjärna. Gun skriver kontrakt, för hon vet att Mille tjänar dåligt och spargrisen är nästan tom.

Det dröjer inte länge förrän Gun är ett känt namn. Veckotidningen "Hemmet och vi" gör reportage, varvid Mille kallt räknas bort. Svartsjuk både på Bendix och sin frus framgångar ställer han till bråk. Men dessemellan försonas de. För egentligen älskar de varandra, och deras drömmar om den fullkomliga familjelyckan tar sig uttryck i sång ("På söndag").

Gun reser på turné i parkerna och missar den delikata hemkomstsupé Mille omsorgsfullt förberett. I stället knackar Berra på och ber att få inkvartera sin väninna "Maudan" hos Larssons. Efter någon tvekan låter Mille sig övertalas. Maudan kliver in, synnerligen vital och påflugen, och varseblir omedelbart det dukade bordet. Ett ögonblick senare sitter hon och Mille och festar. Vid sängdags låter han Maudan ligga i sängkammaren; själv bäddar han i en stol i vardagsrummet. Detta hjälper dock föga då Gun oväntat återvänder och finner en obekant kvinna i sin säng samt en aväten supé för två.

Till följd av Emils "snedsteg" flyttar Gun hem till sin mor, omgift med den odräglige Bruno Vikström. Guns verklige far, sjömannen Vilhelm Karlsson, har samtidigt återvänt till Sverige och söker kontakt med sin dotter. Han försvann när hon var liten och har sedan dess inte hört av sig.

Cirkus-Teaterns revy, i vilken Gun är stjärna, drar fulla hus. Hon uppträder bl a som svart flicka i ett påkostat shownummer ("Fjärran sol och måne"). Emil träffar Vilhelm och lägger fram sina bekymmer för honom. Fadern råder honom att ta första steget till försoning. Just som Mille är i färd med att följa rådet ringer Bendix. Hela försoningsscenen går i baklås. Mille låtsas ha ett nytt "litet intresse" och ber Gun lämna ifrån sig vigselringen, vilket hon gör.

Gun uppträder än en gång i "Familjelördag", nu som stor stjärna vid sidan av operasångaren Jussi Björling. När hon skall framföra visan om Emil sviker henne rösten; hon kan inte fullfölja numret. Berra har lyssnat på utsändningen och uppmanar Emil att genast gå hem till sin fru. I våningen väntar Gun. Hon ber att få tillbaka ringen, en bön som Mille inte är sen att efterkomma. Så ringer det på dörren. Berra står utanför och söker nattlogi åt Maudan. Denna gång säger emellertid paret Larsson ett bestämt nej och stänger dörren om sin nyvunna lycka.

Texten reviderad 2011-02-07

Censur / granskning

Censurnummer 83485
Datum 1953-12-17
Åldersgräns Barntillåten
Originallängd 2555 meter
Kommentar Aktlängder: 475-480-515-640-445 = 2555 m - 93 minuter. Aktlängder: 475, 480, 515, 640, 445.


Tekniska fakta

Bildformat 1.37:1
Ljudtyp Ljud
Ljudsystem Optisk mono
Färgtyp Svartvit och färg
Bredd 35 mm
Hastighet 24
Längd i meter 2555 meter
Längd i minuter 95 min
Akter 5 rullar
Dialogspråk


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

AB, DN, Ny Dag, StT och SvD uttryckte förnöjsamhet över vad de ansåg vara en mycket älskvärd sångkomedi i det lilla formatet med skickliga artister i de ledande rollerna och iscensatt med omsorg. Till det goda intrycket ansågs inte minst Göran Strindberg ha bidragit genom en mjuk fotografering.

"En sån liten behändig musikkomedi!", utropade Lill (SvD). "Så avväpnande anspråkslös, så vänlig och mjuk i sin vardagshumor och saltstänkta stockholms!idyll! Stig Olin och Hasse Ekman har samarbetat om manuskriptet och Olin har som regissör lekt fram historien om en flickas väg från upptäckten i ett av radions lördagsprogram och till publikfavoritens grundmurade popularitet samt karriärens våndor för det unga äktenskapet och med så artistiska händer att man ler och gläds. Efter alla våldsamma skildringar av ungdomar på glid och på samhällets botten är det välgörande att få se ett par exemplar av ungdom utan svartmålning -- kanske i raraste laget för att vara riktigt verkliga, men just det behövdes ju för kontrastens skull."

Om huvudpersonerna skrev Jerome i DN: "Hon har äktheten tindrande i sina ögon och han har den rodnande och tafatta blyghet som kanske någon gång kan ställa saker på kant, men som ändå aldrig välter dem. (-) Alice Babs (-) sjunger och spelar in sig hos publiken med sitt okonstlade sätt, sin värme och sin fräscha uppenbarelse (i Göran Strindbergs fina mjuka foto). Man måste tycka om den flickan i denna film liksom man måste tycka om Sven Lindberg som den lille pinnebergaren Emil. Det är artistisk kvalitet på deras prestationer, de ramlar aldrig över i några ytterligheter, varken åt det känslosamma eller burleska hållet. Här visar Stig Olin vad han kan som personinstruktör." Också om andra roller hade, menade kritikern, regissören ett gott grepp: "Nisse Hallberg t ex förstör inte en enda av sina många roliga och inte en enda av sina andra scener heller. Olin har också fått den ypperlige Anders Henrikson att helt smälta in i sammanhanget med sin stilsäkra och måttfulla gestaltning av sjömannen som återfinner sin dotter. Utan Henrikson hade filmen bara varit hälften så bra."

Per-Olof Wredlund i AT och Arbetarens Mauritz Edström var inte lika nöjda. Wredlund tyckte att denna musikfilm saknade tillgång på goda melodier och missbrukade "en så lysande artist som Alice Babs". Särskilt vände sig kritikern mot "negernumret": "Det är ett färgavsnitt inlagt, där Alice Babs förekommer sminkad som neger. Den blå färgtonen tyder på Gevacolor men kallas här för Sandrewcolor och slår med flera hästlängder alla lila rekord man tidigare sett. Alice Babs ser ut att lida av höggradig anilinförgiftning, som slagit ut över hela kroppen. Mot tendensen i sången -- negern som vill bli vit -- reagerar man starkt. Det måste vara som ett slag i ansiktet för en neger att få höra den texten."

Edström noterade att Olin framträdde med "en sån där passande anspråkslöshet, som är en garde mot alltför sträng och krävande kritik", men, frågade Edström, "försvarar det vilken idéfattigdom och vilket hafsigt halvgjort arbete som helst? (-) Den här filmen når ju inte ens upp till sin egen anspråkslöshet, hur hyggligt ett och annat i detaljerna än är så skyler det inte faktum att helheten är generande enkel och dålig." Systemet med en berättare (Sven Lindberg) var "en lättvindig flykt undan svårigheterna att berätta i filmbilder. Här är det dessutom alldeles galet använt. Historien, som borde ha varit komedi, blir i Lindbergs version patetisk och kontrasten med shownumren gör den dumt sublim. Erbarmligt dåligt är också revyinslaget i färg -- det är ju inte ens amatörjobb, om man skulle dra till att jämföra med amerikansk skicklighet och rutin i detta fack."

Kommentar Svensk filmografi

Resan till dej, Stig Olins andra film, kan betraktas som en uppföljare till publikframgången I dur och skur (1953), där Povel Ramel, Alice Babs och Sven Lindberg svarade för "flugighet", musikalitet och kärleks- och vardagskonflikter. Nu återkom Alice Babs i sin mest utarbetade dramatiska roll.

Stig Olin hade redan höga försäljningssiffror på två schlager, "Julia, Julia" och "På söndag". Den senare infogades i filmen som en särskild sekvens, där de två sjungande skådespelarbarnen Angelica Lindberg och Mats Olin medverkade. En annan ingående, Olin-märkt komposition var "En gång jag seglar i hamn". Också den blev ett "örhänge" och valdes till titel på filmen, då den vid förnyad distribution döptes om.

Jussi Björling (1911-1960) uppträdde i fyra svenska filmer, varav denna blev den sista. Olin övertalade honom att sjunga två nummer till ett mycket vänskapligt pris av sextusen kronor. Sin enda större roll hade Björling i Fram för framgång (1938), men han fanns med som operasångare i En svensk Tiger (1948).

Inspelningen startade i slutet av september 1953 och avslutades under senare hälften av november. Färgerna i det stora shownumret "Fjärran sol och måne" med Alice Babs och Operabaletten blev inte lyckade, trots amerikansk Eastmancolor i kameran. Filmen själv blev däremot en framgång - i Sovjetunionen.

Inspelning

1953-09-23 1953-11-19
AB Sandrew-Ateljéerna (Centrumateljéernas B-hall och Novilla) Stockholm Sverige
Sveriges radios Karlaplansstudio Stockholm Sverige
Cirkus på Djurgården Stockholm Sverige
Källhagens värdshus Stockholm Sverige
Tyska Brunnsplan i Gamla stan Stockholm Sverige
Baggensgatan i Gamla stan Stockholm Sverige
Gröna Lund Stockholm Sverige

Visningar

Sverigepremiär 1953-12-19 Astoria Stockholm Sverige 93 min
TV-visning 1963-04-11 Sverige 89 min
1997-12-29 SVT1 Sverige 89 min (färgavsnittet visat i svartvitt)
2001-08-08 SVT1 Sverige 89 min
2003-11-17 SVT1 Sverige 89 min
Urpremiär 1953-12-19 Astoria Stockholm Sverige 93 min
TV-visning 2011-02-02 SVT1 Sverige
Dvd-release 2012-10-31 Sverige
TV-visning 2014-03-17 SVT1 Sverige
2016-04-04 SVT1 Sverige

Musikstycken

Originaltitel Barrels 'n' Barrels of Roses
Kompositör Bob Merrill
Textförfattare Bob Merrill (engelsk text)
Ber-Ann (svensk text)
Sångare Alice Babs


Originaltitel Cocktail "400"
Kompositör Stig Olin (1953)
Göte Wilhelmson (1953)


Originaltitel Klarinettsolo
Kompositör Wolfgang Amadeus Mozart
Instrumentalist Sven Lindberg (klarinett - dubbad av ?)


Originaltitel Tomtarnas julnatt
Kompositör Vilhelm Sefve (1898)
Textförfattare Alfred Smedberg (1898)
Arrangör Anders Jalkéus
Sångare Sven Lindberg


Originaltitel Gärdebylåten
Textförfattare Nils Ferlin (1953)


Originaltitel Det är din da' i da'
Kompositör Einar Molin (1953)
Gösta Westerberg (1953)
Textförfattare Einar Molin (1953)
Gösta Westerberg (1953)
Sångare Sigge Fürst
kör


Originaltitel Emilvisan
Kompositör Georg Enders (1927)
Textförfattare Nils-Georg = Nils Perne & Georg Eliasson (1927 - "Din vår är min vår ...")
Gunnar Wersén (1953 - delvis ny text "Emilvisan")
Sångare Alice Babs


Originaltitel En gång jag seglar i hamn
Kompositör Stig Olin (1953)
Textförfattare Stig Olin (1953)
Sångare Alice Babs
Anders Henrikson (repris)


Originaltitel På söndag
Kompositör Stig Olin (1953)
Textförfattare Stig Olin (1953)
Sångare Alice Babs
Sven Lindberg
Angelica Lindberg
Mats Olin


Originaltitel Et lille kærtegn
Kompositör Ulrik Neumann
Textförfattare Gunnar Wersén (svensk text)
Knud Pheiffer (dansk text)
Sångare Alice Babs


Originaltitel Fjärran sol och måne
Kompositör Sune Waldimir (1953)
Textförfattare Eve (1953)
Sångare Alice Babs
kör


Originaltitel Celeste Aida. Ur Aida
Kompositör Giuseppe Verdi (1871)
Textförfattare Herbert Sandberg (svensk text 1880)
Antonio Ghislanzoni (italiensk text 1871)
Sven Lindström (svensk text 1951)
Sångare Jussi Björling


Originaltitel Till havs!
Kompositör Gustaf Nordqvist (1922)
Textförfattare Jonatan Reuter
Sångare Jussi Björling


Originaltitel Din vår är min vår - och alla vackra flickors vår ...!
Kompositör Georg Enders (1927)
Textförfattare Nils-Georg = Nils Perne & Georg Eliasson (1927)


Ämnesord

Dans
Direktörer
Fester
Firmafester
Födelsedagar
Föräldrar och barn
Grammonfonbolag
Musiker
Orkestrar
Rasdiskriminering
Reportage
Satir
Schlager
Schlagersångerska
Shownummer
Spargris
Stockholm/Cirkus
Stockholm/Gamla Stan
Stockholm/Gröna Lund
Stockholm/Radiotjänst
Studioinspelning/Sveriges Radio
Sveriges Radio/Karlaplansstudion
Äktenskap

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Kopia
Bredd 35 mm
Längd i meter 2589


Typ Kopia
Materialbas Polyester
Bredd 35 mm
Längd i meter 2588


Typ Kopia
Materialbas Polyester
Bredd 35 mm
Längd i meter 2588


Typ Duplikatpositiv
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm
Längd i meter 2588


Typ Originalnegativ bild
Bredd 35 mm


Typ Tonnegativ
Bredd 35 mm


Bestånd Affischer

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel RESAN TILL DEJ
Tryckeri Uddeholms Offset
Affischdesign H. Gullberg


Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel EN GÅNG JAG SEGLAR I HAMN...(Resan till dej)
Tryckeri Uddeholms Offset
Affischdesign H. Gullberg


Storlek Mindre än 850 x 400
Affischtitel RESAN TILL DEJ
Tryckeri Ewes O.B. -tryck


Storlek Mindre än 850 x 400
Affischtitel Alice Babs Sven Lindberg i filmen "Resan till dej" med succémelodien EN GÅNG JAG SEGLAR I HAMN
Tryckeri Ewes O.B. -tryck


Bestånd Manuskript

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Biblioteket, biblioteksexpeditionen@filminstitutet.se

Typ Synopsis
Manustitel Reise zu dir.
Omfång 2 s.
Språk Tyska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Av Stig Olin och Hasse Ekman.
Omfång 127 s.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel Speakertext.
Omfång 9 s.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Omfång 47 s.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Omfång 49 s.
Språk Tyska


Bestånd Stillbild

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Svartvitt papper SET
Färg papper 6
Album Nej


Bestånd PR-material

Typ Program/Reklamtryck
Språk Tyska


Typ Program/Reklamtryck
Språk Svenska


Typ Reklamtryck
Språk Norska


Typ Program/Reklamtryck
Språk Danska


Andra utgåvor av verket

Digitaliserad

Tekniska fakta

Ljudtyp Ljud
Färgtyp Svartvit och färg
Bredd DCP
Längd i minuter 95 min
Dialogspråk


Bestånd Film

Typ Digitalt ljud
Bredd WAV


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd DCP


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd ProRes


    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?