Grundfakta

Media (2 st)

Originaltitel Fröken April
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Åldersgräns Barntillåten
Dialogspråk
Sverigepremiär 1958-11-03

Medverkande

Gunnar Björnstrand
Marcus Arwidson, bankdirektör

Lena Söderblom
Maj Bergman, balettdansös

Jarl Kulle
Osvald Berg, operasångare

Gaby Stenberg
Vera Stenberg, operasångerska

Douglas Håge
kormästare

Hjördis Petterson
fru Berg, Osvalds mor

Visa alla medverkande

Om filmen

Succé där bankdirektör förtrollad av Audrey Hepburn-yrhätta i Operabaletten blir sångare av misstag och låter kvittrande dansöser inreda hans...

Visa hela texten

Handling

Det är den första april och det har plötsligt blivit vår i Stockholm. I sin eleganta villa mottar bankdirektör Marcus Arwidson ett överraskande brev som kommit med morgonposten, ett...

Visa hela handlingen

Press

Fröken April togs emot som en positiv överraskning. Mest negativ var Jerome i DN som menade att filmen i sin sista del tappade grepp och stil. Men i övrigt var även han generös med...

Visa all press


Relaterat

Om filmen

Succé där bankdirektör förtrollad av Audrey Hepburn-yrhätta i Operabaletten blir sångare av misstag och låter kvittrande dansöser inreda hans hem i rosa.

Förväxlingskomedin Fröken April blev en succé där Lena Söderblom slog igenom som kvittrande balettdansös i Audrey Hepburn-smink. Hepburn hade erövrat världen med Prinsessa på vift och Söderblom, som på 70-talet skulle spela politisk teater, gör en yrhätta som är hundra gånger näpnare än förebilden. Hon kan inte ens springa utan att lägga huvudet på sned.

Mellan Smultronstället och Det sjunde inseglet gör Gunnar Björnstrand den förälskade bankdirektören som blir operastjärna av misstag, och sjunger med sådan inlevelse att Jarl Kulle får göra allt för att publiken ska titta på honom istället. Rivalerna tar i så att man glömmer att det är Ingvar Wixell och Erik Sædén som sjunger.

Göran Gentele hade regisserat opera sedan slutet av 40-talet och blev 1963 chef för Kungliga Teatern (Operan), där delar av Fröken April spelades in. Manuset skrev han tillsammans med sin hustru Marit Gentele. Året efter succén gjorde han Sängkammartjuven med Lena Söderblom, Jarl Kulle och Gaby Stenberg.

Bedårande balettdansöser i puderrosa skickar parfymerade kärleksbrev, hoppar i sängar, kramar idolporträtt och hickar av champagne. Det är 1958. Fyra år senare är den svenska nya vågen här.

Expressens Staffan Tjerneld var en av de förtjusta kritikerna: ”Göran Gentele har gjort ett verkligt skojigt lustspel, där man bland mycket annat kan konstatera, att Jarl Kulle för närvarande är Sveriges roligaste skådespelare. Ingen av våra specialkomiker kan riva upp sådana skratt i en salong som Kungl. Dramatens Kulle i Fröken April. […] Gentele tar hem spelet på sin personinstruktion. Inte en min och inte en gest får passera utan att Gentele pressar dem på en poäng. Ibland kan det kanske bli litet för drillat, men det gör mindre, då man hela tiden har så roligt. Och då filmen alltigenom präglas av något som våra filmlustspel brukar ha svårast att nå: stil. Hela den långa rollistan har blivit en blommande vårrabatt under Genteles tukt och ans. Björnstrand visar grace och klädsam sordin och i de dubbade sångpartierna är han strålande. Kulles fantastiska karikatyr av en operastjärna är redan nämnd, men han har utmärkt hjälp av sin partner Gaby Stenberg. Lustig på många sätt är Lena Söderblom, synd bara att hon pjollrar med rösten som nästan alla våra yngre skådespelerskor. En särskild honnör vill man ge Karl-Erik Alberts rokokolätta färgfoto.”

Nina Widerberg (2015)

Boka filmen

Den här filmen finns i Filminstitutets distribution och finns tillgänglig att boka på dcp för visning på biograf. Filmerna bokas för slutna och öppna visningar till fasta priser.

Boka film i Filminstitutets biografdistribution

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Distributionstitel
Manustitel

Filmteam

Regi
Manus
Foto
Musik
Arkitekt
Klippning
Ljudtekniker
Scripta
Inspelningsledare
B-foto
Musikarrangör
Kläder
Smink
B-ljud
Speaker

Medverkande

Gunnar Björnstrand Marcus Arwidson, bankdirektör
Lena Söderblom Maj Bergman, balettdansös
Jarl Kulle Osvald Berg, operasångare
Gaby Stenberg Vera Stenberg, operasångerska
Douglas Håge kormästare
Hjördis Petterson fru Berg, Osvalds mor
Meg Westergren Anna
Lena Madsén Siri
Olof Sandborg operachef
Sif Ruud fru Nilsson, hushållerska
Birgitta Valberg fröken Holm, sekreterare
Per Oscarsson Sverker Ek, pianist
Sven Holmberg Malmnäs, direktör
Gunnar Ekström direktör
Björn Gustafson operaregissör
Georg Skarstedt inspicient
Bengt Eklund Hink, chaufför
Ivar Wahlgren operavaktmästare
Tord Stål domare
Börje Mellvig åklagare
Hans Strååt Bäcke, advokat
Sven Nilsson polismästare
Carl-Axel Hallgren polis
Curt Löwgren polis
Gösta Prüzelius polis
Frithiof Bjärne vaktkonstapel i rannsakningshäktet
Sten Hedlund hovmästare
Kurt Bendix operadirigent
Caj Selling dansare
Vincent Jonasson Marcus Arvidson nr 2
Lennart Klefbom

Bolag

Produktionsbolag AB Europa Film
Distributör i Sverige (35 mm) AB Europa Film 1958
Distributör i Sverige (DCP) Stiftelsen Svenska Filminstitutet 2017
Laboratorium FilmTeknik AB

Handling

Det är den första april och det har plötsligt blivit vår i Stockholm. I sin eleganta villa mottar bankdirektör Marcus Arwidson ett överraskande brev som kommit med morgonposten, ett kärleksbrev fyllt av hittills hemlig beundran för hans person. Han ska hålla ögo!nen öppna för en flicka klädd i hatt med vit blomma. Brevet är undertecknat Din egen längtande April.

Inne i stan, på Gustav Adolfs torg, stöter Marcus bokstavligen samman med en cyklande flicka. Flickan, som bär en hatt med vit blomma, landar på hårda marken. Men hon har bråttom och är snabbt försvunnen.

På sammanträde med bankstyrelsen öppnar Marcus sin portfölj -- och finner ett par balettskor.

Senare upptäcker Marcus flickan ute på gatan igen. Men hon har lika bråttom som tidigare och vill inte veta av någon kontakt, trots att hennes hatt nu blåser bort. Hon skyndar in på Operan genom sceningången, och han följer efter. Innanför dörren blir han dock stoppad och avkrävd sitt namn. Marcus Victor Arwidson, svarar han och tillåts då passera.

I närheten hänger en skylt med texten "Provsjungning till Operakören".

En stund senare sjunger Marcus inför en jury. Han har först försökt förklara missförståndet men givit upp och i stället klämt i med Helan går. Och han visar sig ha oanade röstresurser. Han blir antagen av juryn.

Efter detta får han äntligen tag på flickan, som är balettdansös, och kan byta portfölj med henne. Hon tycker att han sjöng jättebra. Han berättar att han jobbar på en bank. Hon råder honom att satsa på sången i stället. De lägger bort titlarna. Hon heter Maj Bergman. Men han säger att han vill kalla henne fröken April i stället.

Maj får ett paket med en present -- en ny hatt -- och nu finner hon tiden mogen att avslöja för sina arbetskamrater Anna och Siri att hon har en fästman, och det är ingen mindre än den beundrade operasångaren Osvald Berg. Allt började hastigt med ett brev hon skickade till honom.

Osvald Berg bor granne med Marcus. En morgon beger de sig samtidigt in till stan i öppna bilar. De sjunger när de kör, och de hör varandras prestationer. Snart är de inbegripna i en duell av långa toner som de sjunger ut växelvis under triumferande omkörning av den andre.

För Marcus har tillvaron blivit slitsam. Förutom dubbelarbetet -- banken och Operan -- försöker han hinna med att uppvakta sin kära fröken April. Men hon behandlar honom enbart kamratligt. Hon å sin sida gör försök att med åtminstone blickar utväxla den hemliga kärlekens samförstånd med Osvald, men han verkar enbart förvirrad. Och för hans del blir följden att häftig svartsjuka tänds hos hans kollega och hjärtas dam, Vera Stenberg.

Maj har fått en ny present, ett halsband. Hon tar mod till sig och söker upp Osvald i hans loge -- och hon finner honom i en öm situation med Vera. Maj blir arg. Vera blir ännu argare och lämnar logen. Osvald förnekar nu att han har gett Maj några presenter, varpå hon gråtande lämnar honom.

Maj berättar om sin olyckliga kärlek för Marcus och ber honom låtsas vara kär i henne -- för att reta Osvald.

Marcus är en stor tillgång för Operan. Snart kommer han att få den stora chansen att visa sin kapacitet. Så går ryktena, och de når Osvalds öron. Han söker upp operachefen. Marcus ska väl inte få spela Don Juan? undrar Osvald. Nej, säger operachefen. Men tack för tipset.

På ett sammanträde med bankstyrelsen saknar Marcus plötsligt några värdepapper. Ivrigt sökande efter sammanträdet är utan resultat. De försvunna papperen, som är värda 200 000 kr, blir polissak. Marcus sätts i häkte.

När det är dags för rättegång, har Maj upptäckt att det är Marcus som har skickat henne kärlekspresenter, och nu kan hon i gengäld göra något för honom. Hon har återfunnit papperen och avbryter rättegången för att framlägga detta bevis på Marcus' oskuld. Men vinden griper nu in. Papperen flyger ut genom ett öppet fönster. Och Marcus blir kvar i sitt fängsliga förvar.

Det ska bli stor galaföreställning av "Don Juan" i närvaro av kungen. Men Osvald har blivit hes, och föreställningen är hotad. På Majs inrådan talar då operachefen med polismästaren som går med på att släppa Marcus för denna enda föreställning. Och Marcus börjar repetera intensivt i sin cell.

Maj lyckas än en gång hitta de försvunna papperen. En ung pianist har tagit hand om dem. På baksidan har han nedtecknat en komposition. Hon tar hand om papperen och flyr med dem till Operan, där det nu är tid att spela upp den stora föreställningen.

Under föreställningen blir det en vild jakt bakom operascenen. Maj försöker värna papperen för pianisten som vill ha tillbaka sin komposition, och en rad poliser, som är utkommenderade för att bevaka Marcus, medverkar till att öka röran.

Marcus står på scenen och sjunger för en hänförd publik, när papperen plötsligt kommer fallande från ovan som snö över honom.

Operachefen har fått situationen förklarad för sig. Ett under har skett, säger han. En oskyldig är räddad, och en ny sångare är född. Leve Kungliga Teatern!

Maj och Marcus gifter sig. Bland de uppvaktande finns Osvald och Vera. Det är bra romatiskt med bröllop, säger hon. Inbilla dig ingenting, säger han.

Maj och Marcus far iväg tillsammans i bil.

Censur / granskning

Censurnummer 92963
Datum 1958-10-28
Åldersgräns Barntillåten
Originallängd 2685 meter
Kommentar Aktindelning: 535-495-635-515-505 = 2685 m - 98 minuter. Aktlängder: 535, 495, 635, 515, 505.


Tekniska fakta

Bildformat 1.66:1
Ljudtyp Ljud
Ljudsystem Optisk mono
Färgtyp Färg
Färgsystem Eastman Color
Bredd 35 mm
Hastighet 24
Längd i meter 2685 meter
Längd i minuter 100 min
Akter 5 rullar
Dialogspråk


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

Fröken April togs emot som en positiv överraskning. Mest negativ var Jerome i DN som menade att filmen i sin sista del tappade grepp och stil. Men i övrigt var även han generös med berömmet.

SvD (Lill): "Det var en mäkta munter överraskning författaren-regissören Göran Gentele beredde sin publik med premiären på Fröken April på Saga. Mitt i höstrusket presenterar han här en vårcocktail av nästan förödande verkan, ett graciöst lustspel så proppat med roliga infall och yra improvisationer, välljud och ögonfröjd, att åskådaren blir helt betagen. Och serverad med en gest och bravur av samtliga medverkande, med en aplomb i replikerna som ideligen skjuter prick och utlöser stormande munterhet i salongen. (-)

Svårligen kommer väl någon av våra hovsångare eller operaprimadonnor att känna sig träffade av portr!ättens elakhet -- allt utspelas ju i ett av nyckfulla aprilvindar genomluftat fantasiland, som förvisso inte har mer än lokaliteterna gemensamma med vår ärevördiga operainstitution och det allvarliga vardagsknog som där bedrives. Men musikaliteten är däremot hur äkta som helst och det länder filmregissören till ovansklig ära att han lyckats strö in de spridda sångfragmenten i så osökta slingor och i så väl avpassad längd."

Expr (Staffan Tjerneld): "Göran Gentele har gjort ett verkligt skojigt lustspel, där man bland mycket annat kan konstatera, att Jarl Kulle för närvarande är Sveriges roligaste skådespelare. Ingen av våra specialkomiker kan riva upp sådana skratt i en salong som Kungl. Dramatens Kulle i Fröken April. (-)

. . . Gentele tar hem spelet på sin personinstruktion. Inte en min och inte en gest får passera utan att Gentele pressar dem på en poäng. Ibland kan det kanske bli litet för drillat, men det gör mindre, då man hela tiden har så roligt. Och då filmen alltigenom präglas av något som våra filmlustspel brukar ha svårast att nå: stil.

Hela den långa rollistan har blivit en blommande vårrabatt under Genteles tukt och ans. Björnstrand visar grace och klädsam sordin och i de dubbade sångpartierna är han strålande. Kulles fantastiska karikatyr av en operastjärna är redan nämnd, men han har utmärkt hjälp av sin partner Gaby Stenberg. Lustig på många sätt är Lena Söderblom, synd bara att hon pjollrar med rösten som nästan alla våra yngre skådespelerskor.

En särskild honnör vill man ge Karl-Erik Alberts rokokolätta färgfoto."

DN (Jerome): "En lätt och vårlig komedi med idel luftiga ambitioner, det är tre fjärdedelar av Göran Genteles nya film. I den återstående fjärdedelen -- och tyvärr den sista och kanske viktigaste -- gick luftigheten upp i rök och filmen hamnade i ett farsspektakel på själva Operans scen, där operachefen Olof Sandborg slog an en patetisk ton som skorrade förfärligt i det här sammanhanget. Gentele har i sitt manus knutit ihop en nog så prillig intrig om en bankdirektör (Gunnar Björnstrand) som en aprildag blir förälskad i ett litet yrväder (Lena Söderblom) och ger sig till att idka dubbelliv med bank på dagarna och operasång på kvällarna. Men att lösa upp den intrigen har inte varit så lätt; det blev, som sagt, spektakel och aldrig riktigt rolig fars.

Som filmregissör har annars Gentele ett lätt och mjukt handlag. Man minns gärna hans förtjusande tonårskomedi Leva på Hoppet för en del år sedan. Mycket av den glada och mjuka charmen från den filmen har han också fått med här."

Kommentar Svensk filmografi

Fröken April var Sveriges bidrag till filmfestivalen i Cannes 1959.

Fröken April förekommer även i Sandrew-Ateljéernas produktionslista (nr 242). Sandrews var nämligen i gång med att producera filmen 1956, när bolaget hastigt bestämde sig för att lägga ned projektet.

Om den stoppade inspelningen berättade Alf Montán i en kolumn i Expressen (28.10.1964):

"Inspelningen av Fröken April hade kommit ordentligt i gång i Göran Genteles regi. Alla skådespelare var kontrakterade, däribland Jarl Kulle och Gaby Stenberg, som sedan också var med i den färdiga versionen.

Så plötsligt fick någon i Sandrews ledning för sig att Fröken April var ett fullkomligt sinnesförvirrat projekt. Han slog larm. Högsta rådet sammankallades.

Det blev en våldsam kollision i ledningen. Den resulterade i att inspelningen avbröts och att projektet lades ned.

Det hela kostade Sandrews 100 000 kr. Men det tyckte gubbarna var småpengar jämfört med den förlust man trodde det skulle bli på den färdiga filmen.

Göran Gentele gick så småningom till Europa Film med Fröken April. Där nappade man, och det blev inspelning på nytt (1958). Filmen blev en jättesuccé och gav en massa pengar."

Inspelning

1958 1958
Operan Stockholm Sverige
Stockholm Sverige (miljöer)
Europa Films studio Sundbyberg Sverige

Visningar

TV-visning 1984-09-06 TV1 Sverige 94 min
1988-07-09 TV2 Sverige 94 min
1988-07-10 TV2 Sverige 94 min
1993-04-21 Kanal 1 Sverige 94 min
1996-04-12 SVT2 Sverige 94 min
1999-06-30 SVT1 Sverige 94 min
1999-09-09 SVT1 Sverige 94 min
2004-04-13 SVT1 Sverige 94 min
2005-04-11 SVT1 Sverige 94 min
Urpremiär 1958-11-03 Saga Stockholm Sverige 98 min
Sverigepremiär 1958-11-03 Saga Stockholm Sverige 98 min
TV-visning 2016-03-07 SVT1 Sverige
2017-09-16 SVT2 Sverige
Cinemateksvisning 2014-02-16 Filmhuset Stockholm Sverige
2016-10-23 Filmhuset Stockholm Sverige
TV-visning 2019-06-24 SVT1 Sverige

Musikstycken

Originaltitel Valsmelodi
Kompositör Joy Ardon (1958)


Originaltitel Toréador, en garde. Ur Carmen
Kompositör Georges Bizet (1875)
Textförfattare Henri Meilhac (fransk text 1875)
Ludovic Halévy (fransk text 1875)
Palle Block (svensk text 1878)
Carl Axel Strindberg (svensk text 19??)
Sångare Erik Sædén (dubbar Jarl Kulle)


Originaltitel Hofball-Tänze, op. 161
Kompositör Joseph Lanner (1840)


Originaltitel Helan går
Musikarrangör Nathan Görling (1958)
Sångare Ingvar Wixell (dubbar Gunnar Björnstrand)


Originaltitel Die Forelle
Kompositör Franz Schubert (1817)
Textförfattare Christian Friedrich Daniel Schubart (1782)


Originaltitel Scintille, diament. Ur Les contes d'Hoffmann
Kompositör Jacques Offenbach (1881)
Textförfattare Jules Barbier (fransk text 1881)
Michel Carré (fransk text 1881)
Ernst Wallmark (svensk text 1881)
Sångare Erik Sædén (dubbar Jarl Kulle)


Originaltitel Ballata/Questa o quella per me pari sono. Ur Rigoletto
Kompositör Giuseppe Verdi (1851)
Textförfattare Francesco Maria Piave (italiensk text 1851)
Ernst Wallmark (svensk text 1861)
Sångare Erik Sædén (dubbar Jarl Kulle - ordlös sång)
Ingvar Wixell (dubbar Gunnar Björnstrand - ordlös sång)


Originaltitel Tannhäuser. Uvertyr
Kompositör Richard Wagner (1845)


Originaltitel Finch' han dal vino. Ur Don Giovanni
Kompositör Wolfgang Amadeus Mozart (1787)
Textförfattare Herbert Sandberg (svensk text 19--?)
Lorenzo Da Ponte (italiensk text 1787)
Carl Gustaf Nordforss (svensk text 1813)
Erik Lindegren (svensk text 1961)
Wilhelm Bauck (svensk text 1856)
Sångare Erik Sædén (dubbar Jarl Kulle)
Ingvar Wixell (dubbar Gunnar Björnstrand - repris)


Originaltitel Carmen. Uvertyr
Kompositör Georges Bizet (1875)


Originaltitel Ja, må han leva!
Sångare Lena Söderblom
Meg Westergren
Lena Madsén


Originaltitel Sköna maj, välkommen till vår bygd igen
Kompositör Lars Magnus Béen
Textförfattare Johan Ludvig Runeberg (1870)
Sångare kör (manskör)


Originaltitel Largo al factotum. Ur Il baribiere di Siviglia
Kompositör Gioachino Rossini (1816)
Textförfattare Cesare Sterbini (italiensk text 1816)
Bernhard Crusell (svensk text 1825)
Oscar Ralf (svensk text 19--?)
Sångare Ingvar Wixell (dubbar Gunnar Björnstrand)


Originaltitel Là ci darem la mano. Ur Don Giovanni
Kompositör Wolfgang Amadeus Mozart (1787)
Textförfattare Herbert Sandberg (svensk text 19--?)
Lorenzo Da Ponte (1787)
Carl Gustaf Nordforss (svensk text 1813)
Erik Lindegren (svensk text 1961)
Wilhelm Bauck (svensk text 1856)
Sångare Ingvar Wixell (dubbar Gunnar Björnstrand)


Originaltitel Kungssången
Kompositör Otto Lindblad (1844)
Textförfattare Talis Qualis (1844)
Musikarrangör Nathan Görling


Ämnesord

Advokater
Balett
Bankstyrelser
Bröllop
Chaufförer
Dans
Dansare/balett
Direktörer
Domare
Hushållerskor
Inspicienter
Jurister
Kormästare
Musiker
Opera
Operachefer
Operadirigenter
Operaregissörer
Operasångare
Pianister
Polis
Rättegångar
Sammanträden
Sekreterare
Stockholm
Stockholm/Operan
Svartsjuka
Vaktmästare
Åklagare

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Kopia
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Materialbas Polyester
Bredd 35 mm
Längd i meter 2685


Typ Kopia
Bredd 35 mm
Längd i meter 2629


Typ Kopia
Bredd 35 mm
Längd i meter 2680


Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Duplikatnegativ
Materialbas Acetat
Bredd 16 mm


Typ Duplikatpositiv
Bredd 35 mm
Längd i meter 2685


Typ Duplikatpositiv
Materialbas Polyester
Bredd 35 mm
Längd i meter 2685


Typ Originalnegativ bild
Bredd 35 mm


Typ Tonnegativ
Bredd 35 mm


Typ Tonnegativ
Materialbas Acetat
Bredd 16 mm


Typ Tonnegativ
Materialbas Acetat
Bredd 16 mm


Typ I-band effekter
Bredd 17,5 mm


Typ I-band
Bredd 35 mm


Typ I-band musik
Bredd 17,5 mm


Typ Slutmix


Typ Slutmix


Bestånd Affischer

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Storlek Mindre än 850 x 400
Affischtitel FRÖKEN APRIL
Tryckeri Ewes O.B. -tryck


Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel FRÖKEN APRIL
Tryckeri Uddeholms Offset


Storlek Mellan 850 x 400 och 850 x 690
Affischtitel FRÖKEN APRIL
Tryckeri Robert E. Petersen offset-bogtryck
Affischdesign Fibben Hald


Storlek Mindre än 850 x 400
Affischtitel FRÖKEN APRIL
Tryckeri Ewes tryckeri AB


Storlek Mellan 850 x 400 och 850 x 690
Affischtitel DER VERFÜHRER
Tryckeri Alfried Holle


Storlek Mellan 850 x 400 och 850 x 690
Affischtitel FRØKEN APRIL
Tryckeri A-S Rasmussen & Nilsson


Bestånd Manuskript

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Biblioteket, biblioteksexpeditionen@filminstitutet.se

Typ Inspelningsmanus
Manustitel April, April! En film av Göran Gentele.
Omfång 195 s. manus + 100 s. med anteckngar och fasttjepade fotografier.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel April, April! En film av Göran Gentele.
Omfång 198 s.


Typ Dialoglista
Omfång 42 s. Produktionsuppgifter (2 s.) ingår.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel Mademoiselle Avril.
Omfång 33 s. Produktionsuppgifter (2 s.) ingår.


Typ Dialoglista
Omfång 24 s.
Språk Spanska


Typ Dialoglista
Omfång 2 s.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Omfång 2 s.
Språk Spanska


Bestånd Stillbild

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Svartvitt papper 8
Färg papper SET
Bakombild papper 1
Dia 9
Album Ja


Bestånd PR-material

Typ Program/Reklamtryck


Andra utgåvor av verket

Digitaliserad

Tekniska fakta

Ljudtyp Ljud
Färgtyp Färg
Bredd DCP
Längd i minuter 100 min
Dialogspråk


Bestånd Film

Typ Digitalt ljud
Bredd WAV


Typ Digitalt ljud
Bredd WAV


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd DCP


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd ProRes


    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?