Grundfakta

Media (3 st)

Originaltitel För att inte tala om alla dessa kvinnor
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Utmärkelser
Åldersgräns Tillåten från 15 år
Dialogspråk
Sverigepremiär 1964-06-15

Medverkande

Jarl Kulle
Cornelius, musikkritiker, cellisten Felix biograf

Bibi Andersson
Ingrid, kallad Humlan, Felix älskarinna

Harriet Andersson
Lisa, kallad Isolde, Felix kammarjungfru

Eva Dahlbeck
Adelaide, Felix hustru

Karin Kavli
Jeannette Bring, kallad Madame Tussaud, Felix beskyddarinna

Gertrud Fridh
Hedda, kallad Traviata, Felix lärjunge på cello

Visa alla medverkande

Om filmen

Ingmar Bergmans första färgfilm, som han skrev tillsammans med Erland Josephson, var en stjärnspäckad komedi som Bergman själv sade var ”ett utbrott av verkligt dåligt...

Visa hela texten

Handling

Cellokonstnären Felix har avlidit. Förbi hans bår passerar hans änkor, kvinnorna i hans liv. Där är också impressarion Jillker.Kritikern Cornelius lägger ner manuskriptet till...

Visa hela handlingen

Press

Dagspressen gav filmen ett övervägande svalt och negativt mottagande. På samma sätt reagerade kritiken negativt när filmen visades på Venedigfestivalen. Det var först vid en senare...

Visa all press


Relaterat

Om filmen

Ingmar Bergmans första färgfilm, som han skrev tillsammans med Erland Josephson, var en stjärnspäckad komedi som Bergman själv sade var ”ett utbrott av verkligt dåligt humör”.

Den berömde cellisten Felix har avlidit. Kvinnorna i hans liv sörjer vid hans begravning. Där är också kritikern Cornelius, spelad av Jarl Kulle, som skulle skriva en biografi om virtuosen. I återblickar visas hur han sökt Felix i hans hem men istället mött hans kvinnor, en efter en: Bibi Andersson, Harriet Andersson, Eva Dahlbeck, Karin Kavli, Gertrud Fridh, Mona Malm och Barbro Hiort af Ornäs. De representerar alla olika typer av kvinnor som finns i den bergmanska världen och de spelar upp en kavalkad av munterheter och syrligheter.

Publiken svek För att inte tala om alla dessa kvinnor och många av kritikerna var inte nådiga.

Gunnar Unger skrev i Svenska Dagbladet: "Slutintrycket blir att den nya Bergmanfilmen trots många utomordentliga enskildheter, trots Kulles briljanta enmansteater – de övriga får mest statera, men vilka statister! – är krystad och pretentiös. Det vore löjligt att säga att den är Bergmans sämsta film, han och hans märkliga team av artister och tekniker är ju oförmögna att göra en dålig film. Inte heller kan man säga att det är hans minst intressanta; det har ju sitt intresse när en genial regissör övergår från konst till konster, från det konstnärliga till det konstiga. Men nog kan man ha rätt att säga att det är den likgiltigaste, i meningen minst engagerande, film han skapat."

Och ännu hårdare var Mauritz Edström i Dagens Nyheter: "Det fatala är nämligen att filmen rätt sällan är rolig. Den har några kvicka repliker, där Bergmans ironi tar poäng. Men den är totalt humorlös. Den är överdekorativ med sin spetsfundiga dekor av gallerverk och moriska bågar, kylig i färgerna och kall över huvud taget."

Men i BLM, som lät tre personer recensera filmen, bland andra Leif Krantz: "För att inte tala om alla dessa kvinnor är en tårta på födelsedagen, ett smycke i den elegantaste kartong med ett dussin rosetter. Att det inte alltid doftar parfym när man öppnar den, är visserligen obehagligt; men att påstå att allt som luktar skit är skit tyder på en felkoppling på vägen mellan känsla och förnuft." Och senare togs filmen emot väl i både Frankrike och Storbritannien.

Ingmar Bergman, som skrev manuset tillsammans med Erland Josephson, var själv inte nöjd. I intervjuboken Bergman om Bergman från 1970 berättar han: "Den filmen är ett utbrott av verkligt dåligt humör. Jag såg om den nu – jag har inte sett den sen fiaskot och jag roade mig med att se om den nu för några veckor sen och jag tänkte – det var en jävla ogemytlig film och samtidigt kom jag på hur jag skulle ha gjort den." Men han tyckte också att den var både missuppfattat och underskattad. I boken Bilder skrev han senare att han gjorde filmen för att Svensk Filmindustri skulle tjäna pengar.

Och det är en fröjd att se många av Bergmans främsta skådespelare fyra av skarpa repliker till varandra. Förutom ovan nämnda aktörer medverkade även Gunnar Björnstrand och Allan Edwall.

Lova Hagerfors (2016)

Boka filmen

Den här filmen finns i Filminstitutets distribution och finns tillgänglig att boka på dcp för visning på biograf. Filmerna bokas för slutna och öppna visningar till fasta priser.

Boka film i Filminstitutets biografdistribution

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Internationell titel
Alternativtitel
Distributionstitel
Dvd-titel i Sverige

Filmteam

Regi
Manus
Produktionsledare
Foto
Musik
Arkitekt
Klippning
Ljudtekniker
Regiassistent
Scripta
Inspelningsledare
B-foto
Stillbildsfoto
Elektriker
Passare
Musikarrangör
Rekvisita
Kläder
Smink
Perukmakare
Klädassistent
B-ljud
Specialeffekter, ljud
Mixning

Medverkande

Jarl Kulle Cornelius, musikkritiker, cellisten Felix biograf
Bibi Andersson Ingrid, kallad Humlan, Felix älskarinna
Harriet Andersson Lisa, kallad Isolde, Felix kammarjungfru
Eva Dahlbeck Adelaide, Felix hustru
Karin Kavli Jeannette Bring, kallad Madame Tussaud, Felix beskyddarinna
Gertrud Fridh Hedda, kallad Traviata, Felix lärjunge på cello
Mona Malm Cecilia, Felix unga släkting
Barbro Hiort af Ornäs Beatrice, Felix ackompanjatris
Allan Edwall Jillker, Felix impressario
Georg Funkquist Tristan, f.d. cellist, Felix chaufför och betjänt
Carl Billquist den unge cellisten
Jan Blomberg den engelske radioreportern
Göran Graffman den franske radioreportern
Jan-Olof Strandberg den tyske radioreportern
Gösta Prüzelius den svenske radioreportern
Ulf Johanson svartklädd man
Axel Düberg svartklädd man
Lars-Erik Liedholm svartklädd man
Lars-Owe Carlberg chauffören
Doris Funcke första servitrisen
Yvonne Igell andra servitrisen

Bolag

Produktionsbolag AB Svensk Filmindustri
Distributör i Sverige (35 mm) Stiftelsen Svenska Filminstitutet 1994
AB Svensk Filmindustri 1964
Distributör i Sverige (DCP) Stiftelsen Svenska Filminstitutet 2017
Distributör i Sverige (DVD) SF Home Entertainment 2005
Laboratorium FilmTeknik AB

Handling

Cellokonstnären Felix har avlidit. Förbi hans bår passerar hans änkor, kvinnorna i hans liv. Där är också impressarion Jillker.

Kritikern Cornelius lägger ner manuskriptet till sin biografi över Felix vid mästarens bår.

Återblick.

Cornelius anländer till Felix hus för att avsluta biografin. Han upptäcker att det finns mycket att skriva om.

Han träffar Felix unga kusin Cecilia, men innan han hinner stifta närmare bekantskap med henne skall Felix själv ha en "privatlektion" med henne.

Nästa skönhet är Adelaide, som är Felix verkliga hustru. Cornelius bekänner för henne att han dedicerat en komposition till Felix. Det heter "Fiskens sång" eller "Abstraktion nr 14". Cornelius hoppas att Felix skall spela den.

Så möter Cornelius Humlan, som förevisar mästarens sovrum. Detta leder till ett kärleksmöte, som emellertid av hänsyn till censuren skildras i formen av en tango.

Följande morgon vaknar Cornelius i Humlans bädd, men upptäcker att en kvinna i svart försöker mörda honom, i tron att han är Felix.

Cornelius springer ner till Jillker, som har andra problem. Cornelius söker efter Felix, finner i stället Isolde, kammarjungfrun, som vägrar göra något åt saken medan Mästaren spelar.

Cornelius blir tvungen att hoppa ut genom fönstret, i parken möter han Adelaide som tränar pistolskytte på gipsbyster föreställande Felix. Cornelius beslutar sig för att ta ett bad.

På kvällen söker han upp Humlan men tappar bort sig och kysser i stället Felix ackompanjatris Beatrice, en scen som förevigas av Jillker. Cornelius blir uppskrämd och springer sin väg, tappar cigarren och ställer till med ett fyrverkeri.

Följande dag blir Cornelius intalad av Jillker att klä sig i kvinnokläder för att få träffa Felix.

Cornelius lyckas slutligen få fatt på Felix, som åskådaren aldrig ser. Cornelius erfar att Felix ämnar framföra hans komposition, vilket gör att Jillker hotar avgå. Men under den konsert där Felix skall framföra kompositionen avlider han.

Efteråt försöker Cornelius läsa sitt manuskript, men hinner aldrig fram till det innersta i mästarens väsen. Han blir avbruten av änkorna. En del av hans manus försvinner. Och en ung man inträder i handlingen, en begåvad yngling som damerna bara är alltför villiga att älska och subventionera. Felix är bortglömd, och med honom kanske hans biograf.

Censur / granskning

Censurnummer 102029
Datum 1964-05-28
Åldersgräns Tillåten från 15 år
Originallängd 2195 meter
Kommentar Speltid: 80 minuter. Aktlängder: 0, 0, 0, 0, 0.


Tekniska fakta

Bildformat 1.37:1
Ljudtyp Ljud
Ljudsystem Optisk mono
Färgtyp Färg
Färgsystem Eastman Color
Bredd 35 mm
Hastighet 24
Längd i meter 2195 meter
Längd i minuter 80 min
Akter 5 rullar
Dialogspråk


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

Dagspressen gav filmen ett övervägande svalt och negativt mottagande. På samma sätt reagerade kritiken negativt när filmen visades på Venedigfestivalen. Det var först vid en senare tidpunkt, framför allt i Frankrike, som filmen mötte positiva reaktioner.

Gunnar Unger i SvD fann filmen krystad och pretentiös, såsom framgår av nedanstående slutkläm i recensionen: "Slutintrycket blir att den nya Bergmanfilmen trots många utomordentliga enskildheter, trots Kulles briljanta enmansteater - de övriga får mest statera, men vilka statister! - är krystad och pretentiös. Det vore löjligt att säga att den är Bergmans sämsta film, han och hans märkliga team av artister och tekniker är ju oförmögna att göra en dålig film. Inte heller kan man säga att det är hans minst intressanta; det har ju sitt intresse när en genial regissör övergår från konst till konster, från det konstnärliga till det konstiga. Men nog kan man ha rätt att säga att det är den likgiltigaste, i meningen minst engagerande, film han skapat."

Även Jurgen Schildt i AB hade liknande negativa saker att säga: "Ett geni är en människa som kan få en kritiker att ändra uppfattning, lyder en av filmens maximer. Kan Ingmar Bergman få kritiken och eftervärlden att ändra uppfattning om Röda Kvarns sommarnöje - då hör hans begåvning, den tillfälligt avsomnade, definitivt hemma på geniernas Olymp."

Bättre var inte Mauritz Edströms analys i DN: "Det fatala är nämligen att filmen rätt sällan är rolig. Den har några kvicka repliker, där Bergmans ironi tar poäng. Men den är totalt humorlös. Den är överdekorativ med sin spetsfundiga dekor av gallerverk och moriska bågar, kylig i färgerna och kall över huvud taget.

Felet är inte att Ingmar Bergman skämtar kring sitt eget snille - fast tal i egen sak ofta anses misstänkt i detta land. Nej, kruxet är att den osynlige Felix trots allt är en så patetisk person. Han till och med mördas av kritikern. Bergman går ner sig i det gamla gravallvaret och de nya garneringarna. Han verkar filmiskt oinspirerad och kanske något hämmad i rörelserna av färgernas krav. Skämten blir utkavlade och likgiltiga. Fyrverkeriet, som skall vara en klimax, känns som en punktering."

Nils Beyer i StT tyckte inte bara illa om filmen utan också om andra kritiker som kunde begå misstaget att gilla komedin: "Ingmar Bergmans nya film "För att inte tala om alla dessa kvinnor" är en av de mest besynnerliga komedier man har sett.

För mig var den en besvikelse och rent ut sagt så tråkig, att jag med möda såg den till slut. Men naturligtvis får man vara beredd på att även denna film kommer att höjas till skyarna av en devot beundrarskara - för att nu inte tala om alla dessa filmrecensenter, vilka på ett så gripande sätt försökt hänga med i galoppen, när mästaren i förföriska bilder gett uttryck åt sin medeltidsmässiga kristna vidskepelse."

Beyer kanske anade en motreaktion, som mycket riktigt kom. Chaplin hade bett tre recensenter skriva om filmen. Leif Krantz avslutade sin med följande ord: "'För att inte tala om alla dessa kvinnor' är en tårta på födelsedagen, ett smycke i den elegantaste kartong med ett dussin rosetter. Att det inte alltid doftar parfym när man öppnar den, är visserligen obehagligt; men att påstå att allt som luktar skit är skit tyder på en felkoppling på vägen mellan känsla och förnuft."

De kritiska kampställningarna analyserades av Torsten Manns: "De professionella kritikernas sura reaktioner får väl inte i så hög grad karakteriseras som ilska över att bli utlämnade som ett behov att kritisera Bergmans oeuvre i en genre som han aldrig prövat. Jag tror att många hade en negativ förhandsinställning till filmen; en inställning som fick ytterligare näring när man kom underfund med vilkas skalper regissören var ute efter. Efter så många tappra strider mot dumma kritiker må det vara Bergman väl unt att släppa gäcken lös; vad är det som säjer att en konstnär inte ska få ge igen? Förresten slår han oss i huvet med ett Goethe-citat redan i början: geni - det är att få en kritiker att ändra mening! Genom att lägga de värsta elakheterna i den beskedlige Allan Edwalls mun får de en rondör som skulle gått förlorad hos en annan aktör. Funkquist - t.ex. - skulle ha spytt ut dem: långsamt, väsande (som Oscar Wilde). (-)

Denna självupptagenhet träffar åskådaren mitt i magen, han vet att varje människa rimligtvis bara kan vara intresserad av en person: sig själv. Bergman driver detta in absurdum - och får kritikerna över sig. Om man använder sig av något som inte är så avlägset från surrealisternas "automatism" (att slappna av och låta "det" göra det) - har man hur roligt som helst på Ingmar Bergmans nya film, som inte står hans övriga konststycken efter."

Kommentar Svensk filmografi

Ingmar Bergman hade vid denna tidpunkt hållit på med vad han kallade sin "färgfilmsskola", vilken bl a avsatte filmen Lustgården (1961). Olika färgtekniska experiment hade gjorts, dessa ledde sedan till den färgskala som prövades i För att inte tala ...

Det är troligt att Bergmans besvikelse över slutresultatet förenad med den relativt ljumma svenska kritiken gjorde att det skulle gå flera år innan han på nytt övervägde att använda färgnegativ i sina filmer. Och ännu år 1976 hade han planer på att spela in sin film Ormens ägg i svartvitt.

Inspelning

1963 1963
Filmstaden Råsunda Sverige
Norrvikens trädgårdar Båstad

Visningar

Sverigepremiär 1964-06-15 Röda Kvarn Stockholm Sverige 80 min
TV-visning 1983-11-17 TV1 Sverige 77 min
1991-10-19 Kanal 1 Sverige 77 min
1999-10-18 SVT1 Sverige 77 min
Urpremiär 1964-06-15 Röda Kvarn Stockholm Sverige 80 min
Annan visning 1967 Warszawa Polen
Dvd-release 2005-09-21 Sverige
TV-visning 2015-08-17 SVT1 Sverige
2016-08-08 SVT1 Sverige
FIAF-visning 2018-01-06 British Film Institute London Storbritannien
Annan visning 2018-02-01 Janus Films New York USA
FIAF-visning 2018-05-18 Jerusalem Cinematheque Jerusalem Israel
2018-09-29 La Cinémathèque Française Paris Frankrike
Utländsk biograf exkl FIAF 2018-08-23 Taipei Golden Horse Film Festival Taipei Taiwan
FIAF-visning 2018-07-17 Filmoteca de Catalunya Barcelona Spanien
Utländsk biograf exkl FIAF 2018-07-15 Babylon Berlin Tyskland
2018-08-22 Metropolis Hamburg Tyskland
FIAF-visning 2018-05-22 Filmoteca Española Madrid Spanien
Utländsk biograf exkl FIAF 2018-11-05 Cinemania Fest/Cinema House Sofia Bulgarien
2018-11-05 Cinemania Fest/LumieRE Pl Sofia Bulgarien
2018-11-05 Cinemania Fest/Odeon Sofia Bulgarien
TV-visning 2018-08-10 SVT2 Sverige
Cinemateksvisning 2018-10-03 Filmhuset Stockholm Sverige
TV-visning 2018-08-10 SVT2 Sverige

Musikstycken

Originaltitel Yes! We Have No Bananas
Kompositör Irving Cohn (1923)
Frank Silver (1923)
Textförfattare Karl Gerhard (svensk text 1923)
Irving Cohn (engelsk text 1923)
Frank Silver (engelsk text 1923)
Musikarrangör Charles Redland


Originaltitel Svit, orkester, nr 3, BWV 1068, D-dur. Air
Kompositör Johann Sebastian Bach (1729?)


Originaltitel Svit, nr 3, d-moll
Kompositör Johann Sebastian Bach


Originaltitel Adelaide, op. 46
Kompositör Ludwig van Beethoven (1795)
Textförfattare Friedrich von Matthisson
Sångare Jarl Kulle


Originaltitel La belle Hélène
Kompositör Jacques Offenbach (1864)
Textförfattare Henri Meilhac (fransk text 1864)
Ludovic Halévy (fransk text 1864)
Palle Block (svensk text 1865)


Originaltitel Thaïs. Meditation
Kompositör Jules Massenet (1894)


Utmärkelser

Svenska Filminstitutets kvalitetsbidrag Stockholm 1964 (bidrag om 153 535,04 kr)

Ämnesord

Cello
Fyrverkerier
Impressario
Kistor
Konserter
Musik
Parodi
Pistoler
Simning
Älskarinnor

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Materialbas Polyester
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm
Längd i meter 2181


Typ Kopia
Materialbas Polyester
Bredd 35 mm


Typ Duplikatpositiv
Bredd 35 mm
Längd i meter 2195


Typ Duplikatpositiv Neutral bakgrund
Materialbas Polyester
Bredd 35 mm
Längd i meter 2195


Bestånd Affischer

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel Ingmar Bergmans första komedi i färg FÖR ATT INTE TALA OM ALLA DESSA KVINNOR
Tryckeri Uddeholms Offset


Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel Ingmar Bergmans första komedi i färg FÖR ATT INTE TALA OM ALLA DESSA KVINNOR
Tryckeri Uddeholms Offset


Storlek Mindre än 850 x 400
Affischtitel Ingmar Bergmans första komedi i färg FÖR ATT INTE TALA OM ALLA DESSA KVINNOR
Tryckeri Ewes O.B. -tryck


Storlek Mellan 850 x 400 och 850 x 690
Affischtitel Ingmar Bergmans første lystspil6i farver 7 GLADE ENKER För att inte tala om alla dessa kvinnor
Affischdesign [?] Stevenov


Bestånd Arkivalier

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Biblioteket, biblioteksexpeditionen@filminstitutet.se

Typ Kostymskiss
Arkivalietitel Traviata
Teknik gouache
Storlek 26 x 42


Typ Kostymskiss
Arkivalietitel Beatrice
Teknik gouache
Storlek 25,6 x41,3


Typ Kostymskiss
Arkivalietitel Beatrice
Teknik gouache, tygprov
Storlek 25,6 x41,3


Typ Kostymskiss
Arkivalietitel Isolde
Teknik gouache
Storlek 28 x 41


Typ Kostymskiss
Arkivalietitel Adelaide
Teknik gouache
Storlek 26,7 x 41


Typ Kostymskiss
Teknik gouache
Storlek 29,6 x 42


Typ Kostymskiss
Arkivalietitel Cornelius
Teknik gouache
Storlek 26,7 x 40


Typ Kostymskiss
Arkivalietitel Cornelius
Teknik gouache
Storlek 41 x 28


Typ Kostym
Arkivalietitel För att inte tala om alla dessa kvinnor
Omfång Klänning i röda schatteringar av chiffong, sjal (2 delar)


Typ Kostym
Arkivalietitel För att inte tala om alla dessa kvinnor
Omfång Klänning i rosa chiffong


Typ Kostym
Arkivalietitel För att inte tala om alla dessa kvinnor
Omfång Hårband i rosa chiffong med blomma till klänningen, Hatt i rosa crèpe med tygblomma till klänningen


Typ Kostym
Arkivalietitel För att inte tala om alla dessa kvinnor?
Omfång Baddräkt i blå bomullstrikå


Typ Kostym
Arkivalietitel För att inte tala om alla dessa kvinnor
Omfång Pyjamas i laxfärg (2 delar)


Typ Kostym
Arkivalietitel För att inte tala om alla dessa kvinnor
Omfång Dräkt i pepitarutigt med rosa sjömanskrage


Typ Kostym
Arkivalietitel För att inte tala om alla dessa kvinnor
Omfång Kavaj och topp i beige siden, prickig plastrong (3 delar)


Bestånd Manuskript

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Biblioteket, biblioteksexpeditionen@filminstitutet.se

Typ Inspelningsmanus
Manustitel Ett stycke av Erland Josephson och Ingmar Bergman.
Omfång 134 s.
Språk Svenska


Typ Kringmaterial


Typ Synopsis
Manustitel Ingmar Bergman's comedy in colour "All these women".
Omfång 4 s.
Språk Engelska


Typ Dialoglista
Manustitel Svensk Filmindustri presenterar För att inte tala om alla dessa kvinnor. En film av Ingmar Bergman.
Omfång 32 s. Rollista och produktionsuppgifter (i s.) ingår.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel To say nothing of all these women
Omfång 46 s.
Språk Engelska


Typ Kringmaterial
Omfång 20


Bestånd Stillbild

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Svartvitt papper SET
Färg papper SET
Bakombild papper 7
Album Ja


Bestånd PR-material

Typ Reklamtryck
Språk Svenska


Typ Program/Reklamtryck
Språk Engelska


Typ Program/Reklamtryck
Språk Tyska


Typ Program/Reklamtryck
Språk Tyska


Typ Program/Reklamtryck
Språk Svenska


Typ Program/Reklamtryck
Språk Svenska


Andra utgåvor av verket

Digitaliserad

Tekniska fakta

Ljudtyp Ljud
Färgtyp Färg
Längd i minuter 80 min
Dialogspråk


Bestånd Film

Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd ProRes


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd DCP


Typ Digitalt ljud
Bredd WAV


Typ Digitalt ljud
Bredd WAV


    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?