Grundfakta

Media (1 st)

Originaltitel En handfull kärlek
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Utmärkelser
Åldersgräns Tillåten från 11 år
Dialogspråk
Sverigepremiär 1974-02-23

Medverkande

Anita Ekström
Hjördis

Gösta Bredefeldt
Daniel (Severin) Larsson, arbetare vid gasverket, Hjördis fästman

Ingrid Thulin
Inez Crona, född Lundström

Ernst-Hugo Järegård
Claes (Gideon) Crona, Inez man, grosshandlare

Sif Ruud
Thekla Rehnholm, änka

Per Myrberg
Sebastian Renholm, Thekla Renholms son

Visa alla medverkande

Handling

Hjördis är en ung arbetarkvinna. Hon lever tillsammans med Daniel. Han tror inte på det borgerliga äktenskapet, eftersom han är socialist. Han vill leva i samvetsäktenskap utan barn....

Visa hela handlingen

Press

När En handfull kärlek 1982 visades i TV talades det allmänt om filmen som en av Sjömans bästa. Detta framgick inte riktigt av premiärrecensionerna åtta år tidigare. Flertalet var...

Visa all press


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Distributionstitel

Filmteam

Regi
Manus
Producent
Produktionsledare
Foto
Musik
Arkitekt
Klippning
Ljudtekniker
Scripta
Inspelningsledare
Inspicient
Kameraoperatör
Elektriker
Passare
Ljussättare
Musikarrangör
Rekvisita
Kläder
Smink
Tramp
Mixning
Övrig medarbetare

Medverkande

Anita Ekström Hjördis
Gösta Bredefeldt Daniel (Severin) Larsson, arbetare vid gasverket, Hjördis fästman
Ingrid Thulin Inez Crona, född Lundström
Ernst-Hugo Järegård Claes (Gideon) Crona, Inez man, grosshandlare
Sif Ruud Thekla Rehnholm, änka
Per Myrberg Sebastian Renholm, Thekla Renholms son
Evabritt Strandberg Thérèse Lundström, Inez Cronas syster
Frej Lindqvist Fritz Fredrik Crona, Claes halvbror
Anders Oscarsson Henning Christian Crona, Inez och Claes son, 16 år
Gunnar Ossiander farfar Crona
Chris Wahlström Magdalena, kokerska hos Cronas
Bibi Skoglund Adèle, husa hos Cronas
Claire Wikholm Zaida, barnjungfru hos Cronas
Ernst Günther Theodor Litz, kallas Finland, skriftställare
Harald Hamrell Linus, Hjördis bror
Lise-Lotte Nilsson Hanna, Hjördis syster
Rolf Skoglund Sigfrid, Hannas man, skräddare
Bellan Roos farmor
Bernt Lundquist Karl Inge Svensson, arbetare vid gasverket
Jan Erik Lindqvist Ivan Persson, arbetare vid gasverket, fackföreningsordförande
Georg Rydeberg direktör Apelberg
Ulf Johanson tekniske direktören vid gasverket
Pierre Lindstedt Nicklasson, arbetare vid gasverket
John Harryson budningskarl
Evert Granholm en äldre kund på apoteket
Leif Ahrle Thérèses fästman, löjtnant
Yvonn Jansson servitris
Bruno Sörwing dragspelare
Börje Krogstad tidningsutropare
Axel Fritz tysken
Björn Nilsson affärsman hos Crona
Arne Andersson affärsman hos Crona
Olle Grönstedt kund på apoteket
Mats Björne medhjälpare till tekniske direktören
Lars-Olof Löthwall
Marie Ekorre en sjungande flicka

Bolag

Produktionsbolag Stiftelsen Svenska Filminstitutet
Sandrew Film & Teater AB
Distributör i Sverige (35 mm) Sandrew Film & Teater AB 1974
Laboratorium AB Film-Labor

Handling

Hjördis är en ung arbetarkvinna. Hon lever tillsammans med Daniel. Han tror inte på det borgerliga äktenskapet, eftersom han är socialist. Han vill leva i samvetsäktenskap utan barn.

Hjördis får plats hos familjen Crona som piga. Inez Crona är en blond, glad och sensuell kvinna. En dag är Claes Crona och Hjördis ensamma på affärskontoret. De kysser varann.

Tydligen har Crona inlett ett förhållande med pigan. Inez tycks inte bli svartsjuk, när hon upptäcker det.

Sverige lever i kris denna sommar. Arbetsgivarna hotar med lockout. Det ryktas att arbetarna tänker svara med en storstrejk som ska förlama hela samhället.

Jättestrejken bryter ut. Militären marscherar in på det gasverk, där Daniel arbetar. I raseri lägger han och hans kamrater ned arbetet. Triumferande marscherar han hemåt, buren av kampvilja -- bara för att komma hem och upptäcka att Hjördis väntar barn med Claes Crona. Han är djupt besviken och förödmjukad.

Inez och Claes försöker få ungkarlen Sebastian att förälska sig i Hjördis för att lösa problemet.

Daniel drömmer om hämnd.

Inez har en vacker syster, Thérèse. Daniel erövrar henne.

När morgonen gryr, har han fått ut sin hämnd och kastar pengar ur strejkkassan som betalning åt henne.

Crona blir förmögen på strejken. Men arbetarna misslyckas.

Revolutionslågan slocknar hos Daniel. Han saknar Hjördis, men han kommer försent. Hon står i begrepp att ingå förlovning med Sebastian.

Då får Hjördis veta sanningen -- att Sebastian är utfattig och att han inte kan ärva det apotek som han inbillat henne.

Hjördis rodnar av förödmjukelse. Men hon reser sig ur sin förnedring. Hon sliter sig ur familjen Cronas grepp och gömmer sig bland de fattigaste med sitt barn. Claes letar upp henne, och hon möter honom lugnt och stolt.

Vem höjer upprorsfanan? Inte Daniel. Det gör hon, Hjördis.

Censur / granskning

Censurnummer 113085
Datum 1974-02-19
Åldersgräns Tillåten från 11 år
Originallängd 3895 meter


Tekniska fakta

Bildformat 1.66:1
Ljudtyp Ljud
Ljudsystem Optisk mono
Färgtyp Färg
Färgsystem Eastman Color
Bredd 35 mm
Hastighet 24
Längd i meter 3895 meter
Längd i minuter 142 min
Akter 8 rullar


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

När En handfull kärlek 1982 visades i TV talades det allmänt om filmen som en av Sjömans bästa. Detta framgick inte riktigt av premiärrecensionerna åtta år tidigare. Flertalet var visserligen positiva, men mer högaktningsfulla än entusiastiska.

Tidningen Arbetaren, som filmen kunde ha varit tillägnad, var t o m direkt negativ:

"Vilgot Sjöman har gjort en präktigt dålig film. Präktig och dålig." Inte ens skådespelarna, med undantag för Anita Ekström, fick nåd inför Erland Törngrens stränga ögon:

"Kvar blir död rekvisita, opersonliga repliker och människor utan kött och blod. (-) Jag trodde Sjöman efter att ha gått igenom ekluten med bl a Nyfiken-filmerna skulle ha mognat som filmskapare och människoskildrare. Men den här filmen tyder inte på det. Jag hittar varken själ eller hjärta i En handfull kärlek."

Den uppfattningen var nu Törngren ganska ensam om. "En film att känna för" löd rubriken i Expressen, där Lasse Bergström gav filmen 4 getingar och hade många positiva saker att säga om såväl stoffet, som miljöskildringen och rollprestationerna.

Elisabeth Sörenson i SvD var av samma uppfattning:

"Det är en stort anlagd film. Sjöman har inte bara velat återskapa ett Stockholm från åren kring sekelskiftet, han har också gått tillbaka till eller återtagit en klassisk berättarteknik där många människoöden flätas samman till en frodig och brokig gobeläng. (-) Det hade väl varit något av ett mirakel om Vilgot Sjöman på alla punkter lyckats med detta gigantiska projekt. Det har han heller inte gjort. Men jag känner stor beundran för hans -- och fotografen Jörgen Perssons och arkitekten P A Lundgrens -- miljöskildring. Jag är också imponerad av Sjömans sätt att genomföra den komplicerade berättartekniken."

Jurgen Schildt i AB var tveksam mot den politiska analysen och menade att filmen knappast var "öppet och direkt politisk. Men den är det indirekt, och därmed ingalunda ineffektivt. För liksom man kan skåda havet i en vattendroppe är det möjligt att, som Sjöman gjort, samla storstrejkens Sverige under ett enda tak och i en enda familj. (-) Men framför allt finns här, i brist på de hårfina politiska distinktionerna, en skickligt genomförd och nästan luktande rekonstruktion av sekelskiftets och de ekonomiska kontrasternas Stockholm: en stad av silltunnor, poliskaskar, borgargemak, fattigkvarter, skitiga nävar och patetiska söndagskravatter. Och en stad av människor.

Sjömans erövring ligger i att han kommit dem alla så nära, i hat och kärlek eller i tillämpliga fall hatkärlek. Närmast honom står Anita Ekström som tjänstehjonet, ett kvinnoporträtt som är späckat av liv, oro, sårad ömhet och skapande förundran."

Anita Ekströms rollgestaltning var också det som Mauritz Edström i DN främst hade fäst sig vid, liksom vid filmens anslag och idé:

"Det är hur lätt som helst att se hur mycket som är bra tänkt i detta (--) men Vilgot Sjöman tycks mig drunkna under utanverk och rekvisita när han skall förena tidsskildringen och människoskildringen. Berättelsen kommer aldrig loss. Därför känns En handfull kärlek för mig som en film med andnöd. Den spårar ut i överflödiga detaljer, så att det inte finns utrymme för det viktiga. Den hade behövt berättas i längre satser."

Denna vacklan mellan det myckna positiva och det som sattes i fråga -- analysen, brokigheten, det privata kontra det socialistiska budskapet -- som genomgående återkom i stockholmspressen, fanns också hos kritikerna i Göteborg och Malmö:

"Den historia Sjöman relaterar har must och sensualism, brädd och spänning -- och många bottnar" skrev Ulla Swedberg i GT men fortsatte: "Ibland känns det rentav som om han i sin berättariver greppat över för mycket. Vissa episoder blir brottstycks!artade, några smått kryptiska. Sjöman har inte alls, vilket jag tycker är synd, vinnlagt sig om att resumera den politiska situationen som så att säga är varpen för hans beundransvärda flätning av de många intrigtrådarna."

De invändningarna kunde Monika Tunbäck-Hanson i GP också ta till sig, men i slutpläderingen stannade hon ändå för det övervägande positiva:

"En handfull kärlek är ett kraftprov, där Sjöman satsat nästan allt. Sin osäkerhet och sin ångest, sin berättartalang och sin lust. Det är en mycket personlig film. Jag kan se svagheter i den, men helhetsintrycket är starkt. Filmen kan tjäna som underlag för en diskussion om socialdemokratins vägar, om kvinnoroller och om detta evigt, fördömt besvärliga spel mellan män och kvinnor, manligt och kvinnligt. Sjöman har valt att berätta brett och realistiskt och därmed visat att han vill nå fram. Jag tycker att han gör det."

Genomgående positiva var Bertil Behring i KvP ("Snudd på mästerverk!"), Carl-Eric Nordberg i Vi, Carin Mannberg i Chaplin och Carl-Henrik Svenstedt i radions Filmrullen.

Den senare får slutordet i denna kavalkad som motvikt till inledningen:

"Det är nämligen en film som handlar om så viktiga saker, och det är en så viktig film att den tål att diskuteras både länge och noggrant. (-) Den handlar om själva kärnpunkten i den svenska arbetarrörelsen och i hela den svenska radikalismens historia, nämligen frågan om reformism eller revolt, strid eller samtal. (-) Jag hoppas att det här blir en av de mest spridda, sedda och diskuterade svenska filmerna som kommit ut av filmreformens epok, för det första eftersom den angår oss och vår historia och för det andra eftersom den dramatiskt och formellt är mycket välbyggd och välspelad och kan lyfta fram de här stora problemen så att de syns och upplevs. Det är ett präktigt filmarbete och det kommer att stå sig."

En viss debatt uppstod kring filmen, men inte särskilt upphetsande. I GP framförde Sven Ulric Palme kritik mot vissa historiska fakta som dock Sjöman bemötte med att dikt inte alltid kan vara realistisk (17.3.1974, 24.3.1974 och 8.4.1974).

I DN (12.5.1974) och Vi (11/74) togs Anita Ekströms kvinnoroll upp av två kvinnliga skribenter, bägge negativa:

"Det sorgliga är att det här är ungefär vad svensk film har att erbjuda i dag. Och någon ändring på filmfronten lär inte vara att vänta förrän vi kvinnor själva fattar kamerorna och börjar filma riktiga kvinnor med fler dimensioner än den horisontella." (Birgit Lundin i DN)

Kommentar Svensk filmografi

Mellan 1965 och 1979 regisserade Sjöman fem filmer för Sandrews.

1971 regisserade han i egen produktion Troll (1971/14), ett ekonomiskt vanskligt äventyr.

Våren 1972 vände han sig därför åter till Sandrews med sitt opus 10, en brett upplagd tidsskildring från storstrejkens år 1909. Göran Lindgren var positiv och gav först ett halvt löfte, men sedan viss förplanering hade ägt rum och en budget tagits fram, tackade han nej. 1,73 miljoner kr var alltför riskfyllt. Sjömans senaste tre filmer hade inte tagit hem sina kostnader.

I och med att Filminstitutet från 1 oktober fått en egen produktionsavdelning ändrades dock situationen något. Göran Lindgren förklarade sig villig att ställa upp med 50 procent av kostnaderna under förutsättning att budgeten skars ner till 1,5 miljoner kr. och att andra producenter tog på sig resterande produktionsansvar. Själv kontaktade han Lars Löfgren på TV2, och Sjöman vände sig till Filminstitutet. Projektet kallades nu 1909. Film!institutets producent Bengt Forslund var i stort sett positiv, och de invändningar han framförde accepterade Sjöman "på alla avgörande punkter". Löfgren tackade däremot nej, "eftersom vi är så kritiska mot manuskriptet".

Donner och Schein på Filminstitutet var också positiva -- i synnerhet som filmen till stor del skulle kunna bli en ateljéproduktion och ateljéerna stod tomma följande sommar. Producenten bedömde att det borde vara möjligt att klara budgeten på 1,5 miljoner kr. 5 februari 1973 kunde samproduktionskontraktet på 50/50 undertecknas.

Vid det fortsatta planeringsarbetet framkom det dock snart att budgeten var orealistisk. Det var tidsskildringen som sådan som kostade pengar -- miljöer, byggen, rekvisita och kläder. Senare tillkom också mycket övertid.

Men budgeten stod fast -- liksom den procentuella fördelningen. Filminstitutet (Forslund) gick dock med öppna ögon in med merkostnaden. De filmer som gjordes parallellt blev ganska billiga, och en nedprutning skulle i detta fall enbart gå ut över kvaliteten.

Inspelningen av En handfull kärlek, som filmen nu hade döpts om till, ägde också planenligt rum under tiden 21 maj--3 augusti inklusive 3 överdagar. Totalt varade inspelningen 59 dagar, och det togs 43 000 m film. Totalkostnaden blev drygt 2 miljoner kr.

Redan under inspelningens gång hade det stått ganska klart att materialet till denna breda familjekrönika skulle kunna räcka till en helaftonsfilm, och den film som först klipptes fram och som låg klar i november var också 2 tim 47 min.

När den visades för Göran Lindgren reagerade han emellertid mycket negativt:

"Jag går själv aldrig och ser en helaftonsfilm och det finns massor av sådana som jag som därmed utestängs från möjligheten att se Din film." (Brev till Sjöman 23.11.1973)

Bengt Forslund, som hade Utvandrar-filmerna bakom sig, delade inte den uppfattningen, men distributören hade sista ordet. Filmen klipptes under stor vånda ned cirka en halvtimme till 2 tim 22 min -- i praktiken även det en komplicerad visningstid -- och tveklöst bröts filmens konstnärliga helhet sönder.

Trots detta blev filmen 1973/74 års bästa film. Den fick högsta möjliga kvalitetsstöd, två av de fyra guldbaggarna (Sjöman och scenografen P A Lundgren) samt filmkritikernas pris för bästa film 1974.

Men publiken svek. Det kom endast 43 400 personer.

Utomlands gick det något bättre. Filmen såldes till de nordiska länderna och till England, Holland, Irland, Italien, Jugoslavien, Polen, Schweiz, Spanien, Västtyskland, Österrike och Östtyskland.

Exportversionen var som regel nedklippt med 16 min 37 sek.

Till debatten kring filmen hörde även det som Lasse Svanberg tog upp i tidskriften TM 4/74 och som handlade om att teamet skulle ha haft "en genomsnittlig arbetstid på 80 timmar per vecka. Filmen handlar om 1909 års storstrejk då Sveriges arbetare bl a slogs för införandet av 48-timmarsveckan."

Siffrorna visade sig gälla vissa befattningshavare under särskilda tidsperioder och inte ett allmänt genomsnitt, men diskussionen om "regissörsstyret" ledde ändå till hårda förhandlingar med Teaterförbundet som till sist dock visade sig värdera ersättningen högre än tiden.

Inspelning

Sverige (kompletteringar 13-15 oktober 1973) 1973-05-21 1973-08-03
Filmhuset Stockholm (ateljé)
Stockholm (exteriörer)

Visningar

Sverigepremiär 1974-02-23 Royal Göteborg Sverige 142 min
1974-02-23 Cinema 1 Lund Sverige 142 min
1974-02-23 Sandrew 1 Malmö Sverige 142 min
1974-02-23 Astoria Stockholm Sverige 142 min
1974-02-23 Sandrew 1 Uppsala Sverige 142 min
TV-visning 1982-04-26 TV1 Sverige 136 min
1992-07-08 TV3 Sverige 136 min
1995-11-25 Femman Sverige 136 min
1997-02-08 Kanal 5 Sverige 136 min
Urpremiär 1974-02-23 Royal Göteborg Sverige 142 min
1974-02-23 Cinema 1 Lund Sverige 142 min
1974-02-23 Sandrew 1 Malmö Sverige 142 min
1974-02-23 Astoria Stockholm Sverige 142 min
1974-02-23 Sandrew 1 Uppsala Sverige 142 min
Cinemateksvisning, arkivkopia 2000-04-13 Bio Victor Stockholm Sverige 142 min (restaurerad kopia 2000)
Annan visning 1976 Warszawa Polen (endast filmstudios och Art Cinemas)
TV-visning 2011-01-04 SVT1 Sverige
2015-03-30 SVT1 Sverige
2018-07-03 SVT1 Sverige
2018-07-03 SVT1 Sverige

Musikstycken

Originaltitel G'schichten aus dem Wienerwald, op. 325
Kompositör Johann Strauss d.y. (1868)


Originaltitel Morgenblätter, op. 279
Kompositör Johann Strauss d.y. (1863)


Originaltitel Arbetets söner
Kompositör Nils Peter Möller ("Vindarnas kör"/"Upp genom luften ...")
Textförfattare Henrik Menander (text "Arbetets söner" 1885)
Arrangör Roland Lindberg


Originaltitel Haver ni sett Karlsson
Textförfattare Emil Norlander (1905)


Originaltitel Visan om Landegren
Textförfattare Axel Engdahl


Utmärkelser

Festivalpris Valladolid 1976 (San Gregorio-priset)
Guldbagge Stockholm 1974 Bästa regi Vilgot Sjöman
Stockholm 1974 Juryns specialbagge P.A. Lundgren (scenografi - juryns specialbagge)
Stockholm 1974 Högsta kvalitetspoäng (Svenska Filminstitutets kvalitetsbidrag om 330 923,65 kr)
Svenska Filmkritikerförbundets pris Stockholm 1974 (årets film)

Ämnesord

Arbetarrörelsen
Borgarskapet
Gasverket
Klasskamp
Kolonialvarulager
Lockouter
Militär
Revolutioner
Samvetsäktenskap
Socialism
Strejker
Strejkkassa

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Kopia
Materialbas Polyester
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Duplikatnegativ
Bredd 16 mm


Typ Duplikatpositiv
Bredd 35 mm


Typ Originalnegativ bild
Bredd 35 mm


Typ Tonnegativ
Bredd 16 mm


Typ Tonnegativ
Bredd 35 mm


Typ I-band effekter
Bredd 35 mm


Typ I-band musik
Bredd 35 mm


Typ Slutmix
Bredd 35 mm


Bestånd Affischer

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel EN HANDFULL KÄRLEK En film av Vilgot Sjöman
Tryckeri Tryckeri AB Småland


Storlek Mindre än 850 x 400
Affischtitel EN HANDFULL KÄRLEK En film av Vilgot Sjöman
Tryckeri Tryckeri AB Småland


Bestånd Manuskript

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Biblioteket, biblioteksexpeditionen@filminstitutet.se

Typ Inspelningsmanus
Manustitel Opus 10. Film 73. Ett filmmanuskript. Vilgot Sjöman. Andra versionen. 11-14 maj 1972.
Omfång 197 s. Rollista och innehållsförteckning (2 s.) ingår.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Opus 10. Ett filmmanuskript. Vilgot Sjöman. Tredje versionen.
Omfång 165 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel En handfull kärlek. Vilgot Sjöman. Ett filmmanuskript. Inspelningsversionen. 1973.
Omfång 149 s. Rollista (1 s.) ingår.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel En handfull kärlek. Vilgot Sjöman. Ett filmmanuskript. Inspelningsversionen. 1973.
Omfång 149 s. Rollista (1 s.) ingår.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel A handful of love.
Omfång 31 s.
Språk Engelska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel En handfull kärlek. Vilgot Sjöman. Ett filmmanuskript. Inspelningsversionen. 1973.
Omfång 149 s. Rollista (1 s.) ingår.
Språk Svenska


Typ Kringmaterial


Typ Dialoglista
Manustitel En handfull kärlek. Tysk fottextlista.
Omfång 35 s.
Språk Tyska


Typ Dialoglista
Manustitel Eine handvoll Liebe. Dialogliste.
Omfång 37 s.
Språk Tyska


Typ Dialoglista
Manustitel A handful of love.
Omfång 35 s.
Språk Engelska


Typ Dialoglista
Manustitel A handful of love. English dialogue list.
Omfång 43 s.
Språk Engelska


Typ Dialoglista
Manustitel A handful of love.
Omfång 31 s.
Språk Engelska


Typ Dialoglista
Manustitel A handful of love. Trailer, English subtitles.
Omfång 1 s.
Språk Engelska


Typ Dialoglista
Manustitel A handful of love. 88-02-16
Omfång 38 s.
Språk Engelska


Typ Dialoglista
Manustitel A handful of love. Un puñado de amor.
Omfång 30 s.
Språk Spanska


Typ Dialoglista
Manustitel En handfull kärlek. Dialoglista. Exportversionen. Februari 1974.
Omfång 35 s. + 4 s. förtexter och rapport ang. nedklippningen av En handfull kärlek för export.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel En handfull kärlek. Dialoglista trailer, långa versionen. 7.6.74.
Omfång 1 s.
Språk Svenska


Bestånd Stillbild

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Svartvitt papper SET
Färg papper SET
Bakombild papper 17
Dia SET
Album Nej


Bestånd PR-material

Typ Program/Reklamtryck
Språk Svenska


Typ Program/Reklamtryck
Språk Svenska


Typ Program/Reklamtryck
Språk Engelska


Typ Program/Reklamtryck
Språk Danska


    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?