Grundfakta

Media (1 st)

Originaltitel Elvis! Elvis!
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Producent
Manus
Förlaga
Produktionsland
Produktionsbolag
Utmärkelser
Åldersgräns Barntillåten
Dialogspråk
Sverigepremiär 1977-03-19

Medverkande

Lele Dorazio
Elvis Karlsson

Lena-Pia Bernhardsson
Inga, Elvis mamma

Fred Gunnarsson
Gösta, Elvis pappa

Elisaveta
Elvis farmor

Allan Edwall
Elvis farfar

Kent Andersson
Johan Brovall

Visa alla medverkande

Om filmen

Kay Pollaks debutfilm, efter Maria Gripes klassiska böcker om pojken Elvis, tog liksom mycket annat i 70-talets barnkultur barnet på allvar. I Elvis! Elvis! får vi...

Visa hela texten

Handling

Elvis Karlsson slår sönder en fin kristallvas. Mamma blir arg, och han får sitta inlåst och skämmas. Han tittar ut genom fönstret. På gården står hans vuxne vän Brovall, en udda...

Visa hela handlingen

Press

En barnfilm för vuxna, det var en vanlig karakteristik av Elvis! Elvis! hos kritikerna som överlag mottog filmen med respekt. DN (Eva af Geijerstam): "Elvis! Elvis! är en berättelse...

Visa all press


Relaterat

Om filmen

Kay Pollaks debutfilm, efter Maria Gripes klassiska böcker om pojken Elvis, tog liksom mycket annat i 70-talets barnkultur barnet på allvar. I Elvis! Elvis! får vi upptäcka (vuxen)världen genom en sjuårig pojkes ögon.

Elvis är sju år och bor med sina föräldrar. Han försöker vara snäll men mamman bara skäller på honom. Pappan märks inte särskilt mycket. Elvis tycker om att vara ute på landet hos sin farmor och farfar men mamman tycker inte att det passar sig eftersom farfadern dricker ibland. Några egentliga vänner verkar Elvis inte ha.

Så börjar Elvis i skolan. Vid uppropet svarar han inte. Han tittar ner i bänken och när mamman till slut irriterad kommer fram till honom kissar han på sig. Mamman skäms, skäller och drar med sig Elvis ut. På vägen ut säger fröken till Elvis att det här ska han inte bry sig om.

Nästa dag spelar fröken piano och barnen sjunger. En flicka ställer sig bredvid Elvis."Såg du den där som kissade på sig i går?", säger hon. "Äh, det var ju jag", svarar Elvis. "Att du vågade", säger hon. "Det är väl inget", säger han. Hon heter Anna-Rosa. Och de blir vänner.

70-talet var en tid i Sverige då barnkulturen fick stor plats i debatten och konsten. Många ville lämna den idylliska kultur som barnen dittills hade fått ta del av och istället respektera dem som människor, tro på att de klarade av att ta till sig mer än sagor och nostalgi. Man vill berätta deras verklighet, utan att ta från dem fantasin – en barnets realism.

Elvis! Elvis! är en central film i sammanhanget. Maria Gripe (förlaga och manus) och Kay Pollak (manus och regi) berättar filmen med Elvis blick. Vi ser hur han iakttar och uppfattar verkligheten runt omkring sig. Och vi ser hur märklig vuxenvärlden kan vara för ett barn.

Elvis älskar sin mamma, men det är inte alltid lätt då hon hittar fel i allt han och andra gör. Han önskar mest att föräldrarna ska tycka om varandra. Hos Anna-Rosa, och hennes mamma, mormor och gammelmormor, tycker han mer om att vara. Men även där finns problem. Den man som Anna-Rosa tror är hennes pappa verkar snäll men de vuxna säger att han dricker och när han vill besöka sin dotter blir det bråk.

Filmen tar sig tid, den stannar i ögonblick och bilder, kanske ovant för dagens barn. Men det är kanske också då de kan upptäcka något extra, och som tankar och frågor kan väckas. Och även om Elvis! Elvis! är stillsamt berättad är den i högsta grad dramatisk.

I Dagens Nyheter skrev Eva af Geijerstam: "Här finns en människas starka och outplånliga erfarenheter: de fruktansvärda sveken, ensamma stunder av ångest och skuldkänslor över att aldrig motsvara kraven på vad man ska vara. Men där finns också stora ögonblick av kärlek, liv och självkänsla.

Det är en film om ett barns helvete i att inte bli älskad för vad det är, tvånget att vara 'snäll' intill självförnekelse -- att kanske helst inte vara någon alls. Den ger sig på en av våra mest omhuldade myter, den om den goda modern.

Naturligtvis är filmen en utmaning mot alla vuxna. Det är bekvämt med filmer om barn som inte drar in vuxna i barnens konflikter. Speciellt svenska biograffilmer om barn gör sällan vuxna delaktiga i barns känslokonflikter och tankekonflikter. Ofta påstår de helt enkelt att barn saknar djupa känslor och starka intryck från verkligheten och bara har kapacitet för handlingskonflikter. Det vill säga att de handlar om barn i ytligt spännande situationer, om vad de gör, inte om vad de ser och känner.

Det är ett enkelt recept för att undgå ansvaret för hur den vuxne använder sin makt över barn. Samtidigt slipper man bli påmind om det svåra i sin egen barndom. I Elvis! Elvis! tillhör inte huvudpersonen något gåtfullt folk. Han är en av oss, och samtidigt utsatt för oss."

Lova Hagerfors (2016)

Boka filmen

Den här filmen finns i Filminstitutets distribution och finns tillgänglig att boka på dcp för visning på biograf. Filmerna bokas för slutna och öppna visningar till fasta priser.

Boka film i Filminstitutets biografdistribution

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Distributionstitel
Inspelningstitel

Filmteam

Regi
Manus
Producent
Foto
Musik
Scenograf
Klippning
Ljudtekniker
Scripta
Inspelningsledare
Inspelningsassistent
B-foto
Elektriker
Passare
Ljussättare
Negativklippning
Rekvisita
Kläder
Smink
Klädassistent
B-ljud
Mixning

Medverkande

Lele Dorazio Elvis Karlsson
Lena-Pia Bernhardsson Inga, Elvis mamma
Fred Gunnarsson Gösta, Elvis pappa
Elisaveta Elvis farmor
Allan Edwall Elvis farfar
Kent Andersson Johan Brovall
Victoria Grant Anna-Rosa Pettersson, Johans dotter
Kim Anderzon Anna-Rosas mamma
Kjerstin Dellert Anna-Rosas mormor
Svea Holst-Widén Anna-Rosas gammelmormor
Ingrid Boström lärarinna
Lars Edström Kurt
Marian Gräns Sivan
Ove Kant pappa på kyrkogården
Anna-Lena Ebenståhl flicka på caféet
Gunnar Fredriksson pojke i parken
Ted Åström Elvisimitatör i TV
Camilla Lundberg TV-hallåa

Bolag

Produktionsbolag Stiftelsen Svenska Filminstitutet
MovieMakers Sweden AB
Sandrew Film & Teater AB
Distributör i Sverige (35 mm) Sandrew Film & Teater AB
Distributör i Sverige (16 mm) Stiftelsen Svenska Filminstitutet
Distributör i Sverige (DCP) Stiftelsen Svenska Filminstitutet 2017
Laboratorium AB Film-Labor

Handling

Elvis Karlsson slår sönder en fin kristallvas. Mamma blir arg, och han får sitta inlåst och skämmas. Han tittar ut genom fönstret. På gården står hans vuxne vän Brovall, en udda existens. Elvis hoppar ut.

Det ringer på dörren, och mamma öppnar. Utanför står Brovall med Elvis i famnen.

Efter det följer filmens förtexter.

Mamma säger att det ska bli fest på kvällen. Hon ber Elvis vara snäll och lägga sig tidigt. Elvis lovar.

På kvällen sitter Elvis i sängen. Glammet från festen håller honom vaken. Han går fram till dörren och öppnar en springa. Han hör mamma beklaga sig inför skolstarten. Ingen vill leka med honom.

På morgonen gör Elvis ett besök hos Brovall i en liten stuga vid järnvägen.

Elvis ringer till farfar och ber att få komma och hälsa på i dag. Mamma klagar inför pappa. Hon tycker inte om att Elvis besöker farfar. Han sitter ju och spritar framför pojken.

Elvis har kommit till farfar och farmor på landet. Det är mörkt. Elvis sitter med farfar som spelar munspel och dricker vodka. Farmor kommer med krusbärskräm. Hon talar om Johan, hennes och farfars son som dog mycket ung. Han tyckte mycket om krusbärskräm. Och han ville lukta på allting.

Hemma i köket hos mamma luktar Elvis på köksbordet. Allting luktar, säger han. Det känner jag inte, säger mamma. Elvis går. Mamma står kvar och sniffar i luften.

Elvis ska börja första klass. Han och mamma gör sig fina för uppropet. Du har väl kissat, säger mamma innan de går.

Under uppropet kissar Elvis på sig. Mamma ber hemskt mycket om ursäkt och drar i väg med Elvis. Fröken hejdar dem. Det här ska du inte bry dig om, säger hon.

Hemma hör Elvis hur mamma talar i telefon om skandalen.

I skolan säger en flicka, Anna-Rosa Pettersson, till Elvis: Såg du den där som kissade på sig i går? Äh, det var ju jag, svarar Elvis. Att du vågade, säger hon. Det är väl inget, säger han.

Elvis och Brovall är ute och cyklar. Elvis berättar om Anna-Rosa. Var rädd om henne, säger Brovall.

En färg-TV levereras hem till Elvis. Mamma har berättat om den riktige Elvis som i kväll ska sjunga i en direktsänd konsert via satellit.

Var han inte bra? säger mamma när hon stoppar om Elvis efter TV-konserten. Vems Elvis är jag? frågar han. Mammas egen lilla Elvis, säger hon. Grabben borde heta Bengt! ropar pappa från ett annat rum.

När Elvis blivit ensam, hör han föräldrarna gräla. Det blir nog kul i skolan med det namnet, säger pappa -- Elvis Karlsson!

Elvis tar bussen ut till farmor och farfar som glada välkomnar honom. På kvällen ringer farfar till mamma.

Mamma blir upprörd, när hon förstår att Elvis har skolkat. Men pappa bestämmer att Elvis får stanna. Det är ju i alla fall lördag i morgon. De grälar vidare sedan pappa har lagt på luren.

På kvällen läser farmor aftonbön med Elvis.

Farfar har följt Elvis till bussen. Bestämmer Gud över dig också? frågar Elvis innan de skiljs. Nej, jag bestämmer nog över mig själv, säger farfar.

Mamma gör Elvis fin i håret inför ett besök hos skolpsykologen. Mamma klipper, och Elvis protesterar. Sedan "förbättrar" Elvis klippningen. När de går hemifrån, har han tvingats ta på sig mössa.

Elvis smiter från mamma. Han kommer förbi huset, där Anna-Rosa bor, och hon ber honom komma in. Hon bjuder på räkor som kommer från restaurangen där hennes mamma jobbar. Vi känner ägaren, säger hon. Han kanske är min pappa.

Elvis säger att det är klippningens fel att han inte har varit i skolan. För resten får han inte gå i skolan för skolpsykologen. Det har mamma sagt.

Nästa dag kommer Elvis till skolan i en peruk som han har lånat av Anna-Rosa. Fröken är glad att se honom.

När Elvis kommer hem och berättar att han har varit i skolan, blir mamma skärrad. De hade ju kommit överens om att han skulle vänta ett år.

Senare är Elvis hemma hos Anna-Rosa, hennes mamma, mormor och gammelmormor. Han trivs.

En dag kommer Brovall hem till Anna-Rosas hus. Elvis ser hur hennes mamma kör i väg honom.

Mamma har upptäckt att Elvis leker med Anna-Rosa Pettersson. Hon är upprörd. Petterssons är dåligt folk, säger hon, särskilt den där mamman. Hon är snäll! protester Elvis.

Inlåst bankar Elvis på dörren och skriker: Jag ska döda dig! Mamma svarar med förorättade försök till ironier.

Ensam i sängen på natten säger Elvis högt: Jag menade det inte. Jag vill inte att du ska dö, mamma.

Elvis tittar i ett juvelerarfönster. Han beundrar en ring med pärla.

Brovall och Elvis sitter på ett ölkafé. Jag vill att pappa ska köpa den där ringen åt mamma, säger Elvis. Jag vill att de ska tycka om varandra. Det är för jävligt, säger Brovall, det är mitt barn och jag blir inte ens insläppt.

Det är julafton. Farmor och farfar har kommit hem till Elvis. Mamma får en ring av pappa. Elvis var med och valde, säger pappa.

Elvis stoppas i säng av farmor. Han läser aftonbön. Han berättar att han tänker på Anna-Rosa och hennes pappa och mamma och mormor och gammelmormor. Han säger: Visst kan man tycka om varandra, fast man inte förstår vad varandra säger. Ja, svarar farmor.

På juldagen är Elvis på väg ut. Kan du inte stanna inne i dag? säger mamma. Tycker du inte om mamma? Jo, mamma, säger Elvis.

Elvis sitter i sängen hos mamma. Jag ska vara snäll, mamma, säger han. Jag ska vara snäll.

Censur / granskning

Censurnummer 116751
Datum 1977-03-15
Åldersgräns Barntillåten
Originallängd 2755 meter


Censurnummer 116729
Datum 1977-03-09
Åldersgräns Barntillåten
Originallängd 60 meter
Kommentar Trailer.


Tekniska fakta

Bildformat 1.66:1
Ljudtyp Ljud
Ljudsystem Optisk mono
Färgtyp Färg
Färgsystem Eastman Color
Bredd 35 mm
Hastighet 24
Längd i meter 2755 meter
Längd i minuter 101 min
Akter 5 rullar
Dialogspråk


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

En barnfilm för vuxna, det var en vanlig karakteristik av Elvis! Elvis! hos kritikerna som överlag mottog filmen med respekt.

DN (Eva af Geijerstam): "Elvis! Elvis! är en berättelse om makt och förtryck. Visserligen är Elvis ett barn, men filmen riktar sig till var och en av oss oavsett ålder.

Här finns en människas starka och outplånliga erfarenheter: de fruktansvärda sveken, ensamma stunder av ångest och skuldkänslor över att aldrig motsvara kraven på vad man ska vara. Men där finns också stora ögonblick av kärlek, liv och självkänsla.

Det är en film om ett barns helvete i att inte bli älskad för vad det är, tvånget att vara 'snäll' intill självförnekelse -- att kanske helst inte vara någon alls.

Den ger sig på en av våra mest omhuldade myter, den om den goda modern.

Naturligtvis är filmen en utmaning mot alla vuxna. Det är bekvämt med filmer om barn som inte drar in vuxna i barnens konflikter. Speciellt svenska biograffilmer om barn gör sällan vuxna delaktiga i barns känslokonflikter och tankekonflikter. Ofta påstår de helt enkelt att barn saknar djupa känslor och starka intryck från verkligheten och bara har kapacitet för handlingskonflikter. Det vill säga att de handlar om barn i ytligt spännande situationer, om vad de gör, inte om vad de ser och känner.

Det är ett enkelt recept för att undgå ansvaret för hur den vuxne använder sin makt över barn. Samtidigt slipper man bli påmind om det svåra i sin egen barndom. I Elvis! Elvis! tillhör inte huvudpersonen något gåtfullt folk. Han är en av oss, och samtidigt utsatt för oss.

Därför har Kay Pollak gjort en mycket allmängiltig och ovanlig film."

Vi (Carl-Erik Nordberg): "Naturligtvis skulle den här filmen lätt ha kunnat banaliseras till en sentimental saga om den stackars övergivna sjuåringen och hans elaka mamma. Hon som efter hand inser sina dumma fel, får sitt sedelärande straff och till sist också sin tårfyllda belöning: en storkram av Elvis!

Vad Kay Pollak och Maria Gripe lyckats med är något helt annat. Vi dras in i ett känslodrama som gör verkligheten svårgripbar och människorna mångtydiga.

Visst kan vi tycka att biodukens mamma är en fördomsfull satkäring när hon i telefon för väninnan sladdrar om Elvis som gjort 'skandal' under sin första skoldag. 'Tänk dig att han kissade på sig mitt i klassrummet! Du förstår vad jag fick skämmas!

Visst kan vi skrämmas av hennes försåtliga härskartaktik som blandar nyckfulla smekningar och andliga örfilar. Visst våndas vi med Elvis som vill bli älskad och sedd av denna oberäkneliga Makt men stöts tillbaka och grips av hjälplöst raseri: Jag ska döda dig, döda dig!

Men mitt i sin yttre maktlöshet kan sjuåringen ändå ge prov på ett växande oberoende. Och trots all utvändig maktfullkomlighet är kanske mamman -- ypperligt spelad av Lena-Pia Bernhardsson -- den hjälp!lösare. (-)

Pollaks lyhörda regi är ibland lite för tveksam. Och en del bifigurer kan bli en smula schablonaktiga: ta den slarvglada farfadern som dricker brännvin i sommarparadisets röda stuga.

Vid sidan av Hugo och Josefin är Elvis! Elvis! säkert ändå den bästa film som skapats i Sverige om barn och vuxna. Den är inte lika sensuellt doftande -- mer inåtvänd och lyssnande till ensamhetens hjärtslag i barndomsmörkret.

Trots det ingav mig denna lika känslorika som tankeväckande berättelse en känsla av glädje och lycka".

SDS (B-E Richter): "Maria Gripe är starkt övertygad om att barndomsupplevelser har den största betydelse för den fortsatta personlighetsutvecklingen och denna film, byggd på hennes böcker, lanserar nästan övertydligt denna tes.

Hon har medvetet försatt huvudpersonen i en situation som är fylld av komplikationer -- en halvhysterisk morsa, en tolerant men passiv far, en slarvig men charmerande farfar och en religiös farmor. (-)

Filmen handlar alltså om ett barns sökande efter sin integritet.

Det är pretentiöst att sätta upp ett sådant mål och helt lyckat är inte heller resultatet, trots att handlingen är inbäddad i sköna bilder, sensuellt tonade eller klarsynt berättande.

Som så ofta när svensk film skall skildra människors samvaro, påtvingad eller frivillig blir framställningen kantig.

Karaktärerna renodlas, ingen tycks ha hundar i källaren utan beter sig som om vederbörande vore stöpt i en form.

Detta påstående gäller de vuxna. Filmen räddas enligt min mening av den ende nyanserade aktören i sammanhanget: Lele Dorazio i huvudrollen."

Kommentar Svensk filmografi

Barnböckerna "Elvis Karlsson" och "Elvis! Elvis!" av Maria Gripe (f 1923) utkom 1972 respektive 1973.

Elvis! Elvis! blev Kay Pollaks biodebut. Dessförinnan hade han bland annat gjort TV-serien Den hemlighetsfulla verkligheten (1972).

I ett reportage i Vi (32-33/76) berättade Christina Palmgren att serien gjorde intryck på Maria Gripe:

"När Maria Gripe såg den i tv blev hon så imponerad att hon skrev till programchefen. Kay Pollak fick ta del av hennes brev och de började brevväxla. De träffades, ville arbeta tillsammans och nästan tre månader satt de i Maria och Harald Gripes kök i Nyköping och skrev filmmanuset till Elvis Karlsson.

-- Köket såg ut som ett flaggspel för vi ritade varje scen på små lappar och klistrade upp dem, säger Kay."

Elvis Karlsson, som nämns i reportaget, fick således senare titeln Elvis! Elvis!

Förlaga

Originaltitel Elvis Karlsson (Barnbok)
Författare Maria Gripe


Originaltitel Elvis! Elvis! (Barnbok)
Författare Maria Gripe


Inspelning

Sveriges Radios Ateljé Stockholm Sverige 1976-07-01

Visningar

Sverigepremiär 1977-03-19 Grand Stockholm Sverige 100 min
1977-03-19 Victoria Stockholm Sverige 100 min
Urpremiär 1977-03-19 Grand Stockholm Sverige 100 min
1977-03-19 Victoria Stockholm Sverige 100 min
TV-visning 1980-04-07 TV2 Sverige 96 min
1990-09-25 TV2 Sverige 96 min
2004-02-25 SVT1 Sverige 96 min
Cinemateksvisning 2016-09-04 Filmhuset Stockholm Sverige

Musikstycken

Originaltitel Every Road Leads Back to You
Kompositör Barry Mason
Keith Podger


Originaltitel Good Luck Charm
Av Wally Gold
Aaron Schroeder
Textförfattare Olle Bergman (svensk text)


Originaltitel Here Comes the Sun
Av George Harrison
Textförfattare Claes af Geijerstam (svensk text)


Originaltitel Paper Town
Kompositör Bert Östlund
Textförfattare Rose-Marie Gröning


Originaltitel (Let Me Be Your) Teddy Bear
Kompositör Bernie Lowe (1957)
Bernie Lowe (engelsk text 1957)
Kal Mann (1957)
Textförfattare Kal Mann (engelsk text 1957)
Lars E. Carlsson (svensk text)


Originaltitel Wooden Heart
Av Bert Kaempfert
Kathleen G. Twomey
Benjamin Weisman
Fred Wise


Utmärkelser

Festivalpris Moskva 1977 Lele Dorazio (juryns specialdiplom för hans roll)
Moskva 1977 Maria Gripe (sovjetiska författarförbundets pris för hennes manus)
Svenska Filminstitutets kvalitetsbidrag Stockholm 1977

Ämnesord

Aftonbön
Barnfilm
DK Drama
DK Relationer, Samliv
Jul
Julafton
Juldagen
Lärarinnor
Skolfröken
Skolgång
Skolk
Skolpsykolog
Skolstart
Upprop/första klass
Ölcafé

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Kopia
Bredd 16 mm


Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm
Längd i meter 2752


Typ Kopia
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Duplikatnegativ
Bredd 16 mm


Typ Duplikatpositiv
Bredd 35 mm


Typ Duplikatpositiv Neutral bakgrund
Bredd 35 mm


Typ Originalnegativ bild
Bredd 35 mm
Längd i meter 2755


Typ Tonnegativ
Bredd 35 mm
Längd i meter 2755


Typ Tonnegativ
Bredd 16 mm


Typ I-band effekter
Bredd 17,5 mm


Typ I-band musik
Bredd 17,5 mm


Typ Slutmix
Bredd 17,5 mm


Bestånd Affischer

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel ELVIS! Maria Gripe ELVIS! Regi Kay Pollak
Tryckeri American printing


Bestånd Manuskript

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Biblioteket, biblioteksexpeditionen@filminstitutet.se

Typ Inspelningsmanus
Manustitel Filmmanus till filmen om Elvis Karlsson. Av Maria Gripe och Kay Pollak.
Omfång 69 s.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel Dialoglista Elvis! Elvis!
Omfång 26 s. Footagelista + 1 s. "dialoglista trailer".
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel Elvis Elvis.
Omfång 21 s. + 1 s. "dialoglista trailer engelsk."
Språk Engelska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Inspelningsmanus Elvis Karlsson. Maria Gripe, Kay Pollak.
Omfång 158 s. + 1 s. rollista + 27 s. miljölista.
Språk Svenska


Bestånd Stillbild

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Svartvitt papper 1
Färg papper 16
Dia 6
Album Nej


Bestånd PR-material

Typ Program/Reklamtryck


Andra utgåvor av verket

Digitaliserad

Tekniska fakta

Ljudtyp Ljud
Färgtyp Färg
Bredd DCP
Längd i minuter 101 min
Dialogspråk


Bestånd Film

Typ Digitalt ljud
Bredd WAV


Typ Digitalt ljud
Bredd WAV


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd DCP


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd ProRes


    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?