Innehållsförteckning

  • Visningar
  • Musikstycken
  • Utmärkelser
  • Relaterade filmer
  • Ämnesord
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Originaltitel The Navigators
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Åldersgräns Tillåten från 7 år
Dialogspråk
Sverigepremiär 2002-12-06

Handling

Sheffield, South Yorkshire, 1995. British Rail privatiseras. I East Midland Prospecting tar Gilchrist Engineering över ägandet av järnvägsspår och stationer med ansvar för spårunderhåll...

Visa hela handlingen


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Dvd-titel i Sverige

Filmteam

Regi
Manus
Producent
Foto
Musik
Produktionsdesign
Klippning
Coproducent

Medverkande

Bolag

Handling

Sheffield, South Yorkshire, 1995. British Rail privatiseras. I East Midland Prospecting tar Gilchrist Engineering över ägandet av järnvägsspår och stationer med ansvar för spårunderhåll och säkerhet. Järnvägare vid en lokal bangård får veta att de nu måste sälja sina färdigheter på en konkurrensutsatt marknad. Arbetarna blir erbjudna avgångsvederlag. Några accepterar detta, men bl a Paul, Mick, John och Jim stannar kvar.

Den nye direktören, Will Hemmings, upphäver tidigare facköverenskommelser vilket retar upp fackrepresentanten Gerry. Depån börjar tappa jobb till arbetsagenturer. Nyskilde Paul är skyldig Child Support Agency pengar och tar sitt avgångsvederlag och följs så småningom av sina kamrater. Bara Gerry blir kvar på depån och väntar på ett tvingande avgångsvederlag.

De fyra unga männen upptäcker att arbetsförmedlarna är för få och att det alltid är osäkert att få ett jobb. Micks kritik över arbetsförhållandena rapporteras till agenturen som vägrar honom arbeten. Desperat för att få jobb lovar Mick att anpassa sig.

En kväll när de fyra arbetar tillsammans på en banvall blir Jim påkörd av ett tåg. Mick och John övertalar Paul att de måste påstå att Jims skador orsakats av en bilsmitare i fruktan för att ett förhör skulle göra dem ansvariga. Jim dör. Trion håller sig till sin historia och ber Gerry att överlämna Jims arbetsbag till modern.

Censur / granskning

Censurnummer 138929
Datum 2002-12-06
Åldersgräns Tillåten från 7 år
Originallängd 2637 meter
Kommentar Aktlängder: 422-410-457-455-503-390


Tekniska fakta

Bildformat 1.85:1
Ljudtyp Ljud
Ljudsystem Dolby Digital
Färgtyp Färg
Hastighet 24


Visningar

Sverigepremiär 2002-12-06 Hagabion Göteborg Sverige 96 min
2002-12-06 Zita - Folkets Bio Stockholm Sverige 96 min
Dvd-release 2003-07-16 Sverige

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Kopia
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Materialbas Polyester
Bredd 35 mm


Bestånd Affischer

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100


Bestånd Stillbild

Färg papper 4
Album Nej


Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?