Innehållsförteckning

 • Inspelning
 • Visningar
 • Musikstycken
 • Utmärkelser
 • Relaterade filmer
 • Ämnesord
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Originaltitel My Little Eye
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Åldersgräns Tillåten från 15 år
Dialogspråk
Sverigepremiär 2003-06-27

Handling

Fem ungdomar - Matt, Rex, Danny, Emma och Charlie - går med på att under sex månader bo tillsammans i ett stort spöklikt hus och övervakas av kameror dygnet runt. Allt de säger och gör...

Visa hela handlingen


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel

Filmteam

Medverkande

Bolag

Handling

Fem ungdomar - Matt, Rex, Danny, Emma och Charlie - går med på att under sex månader bo tillsammans i ett stort spöklikt hus och övervakas av kameror dygnet runt. Allt de säger och gör visas sedan upp för hela världen via Internet. Samtliga deltagare får en miljon dollar om de stannar kvar i huset hela tiden ut vilket kanske upplevs som lättförtjänta pengar, men det finns en hake: om någon lämnar huset i förtid förlorar alla. "Firman" bakom det hela förser deltagarna med förråd som lämnas en bit från huset.

Livet är till en början rätt förutsägbart och deltagarna blir snabbt uttråkade men plötsligt får vistelsen en skrämmande vändning då små men oförklarliga saker sker. Bland annat hittar de en blodig hammare och en skadad kråka som tar sin tillflykt till vinden.

En främling, Travis Patterson, anländer och har sex med Charlie innan han försvinner på morgonen. Emma konfronterar Danny med att han har några av hennes underkläder på sitt rum (planterade där av Travis). Senare överlämnar Danny en skulptur, som han gjort själv, till Emma, bara för att få höra hur hon och Charlie gör narr av den. På morgon hittar de Danny död, uppenbarligen har han hängt sig. Rex lyckas få upp deras webbsida på datorn, men sidan är krypterad.

Kvällen innan de ska lämna huset stryper Matt, som tydligen arbetar för "firman", Charlie för att senare döda Rex med en yxa. Matt attackerar Emma, men hon hugger honom för att sedan skjuta honom innan hon försöker fly. Uppmärksammad av ett nödbloss från Emma och Rex tidigare, anländer en polis som snart visar sig vara en representant från "firman". Han skjuter Emma och placerar henne i frysen där man på webbsidan kan följa hennes dödskamp. "Polisen" dödar sedan Matt.

Censur / granskning

Censurnummer 139478
Datum 2003-05-07
Åldersgräns Tillåten från 15 år
Originallängd 2621 meter
Kommentar Aktlängder: 476-551-511-540-543


Tekniska fakta

Bildformat 1.85:1
Ljudtyp Ljud
Ljudsystem Dolby Digital
Färgtyp Färg
Hastighet 24


Visningar

Festivalvisning 2002-09-10 Toronto Kanada
Urpremiär 2002-10-04 Storbritannien
Sverigepremiär 2003-06-27 BioPalatset Göteborg Sverige 96 min
2003-06-27 BioPalatset Malmö Sverige 96 min
2003-06-27 AMC Stockholm Sverige 96 min
2003-06-27 BioPalatset Stockholm Sverige 96 min
2003-06-27 Filmstaden Sergel Stockholm Sverige 96 min
2003-06-27 Royal 1 Stockholm Sverige 96 min (samt ytterligare 4 platser)

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Kopia
Materialbas Polyester
Bredd 35 mm


Bestånd Affischer

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100


  Kontakta redaktionen

  Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

  Vad gäller det?