Grundfakta

Media (1 st)

Originaltitel Populärmusik från Vittula
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Producent
Manus
Förlaga
Produktionsland
Produktionsbolag
Utmärkelser
Åldersgräns Tillåten från 11 år
Dialogspråk
Sverigepremiär 2004-09-24

Medverkande

Max Enderfors
Matti 15 år

Andreas af Enehielm
Niila 15 år

Niklas Ulfvarson
Matti 7 år

Tommy Vallikari
Niila 7 år

Björn Kjellman
Greger, musikläraren

Göran Forsmark
Birger, Mattis far

Visa alla medverkande

Handling

Matti går uppför i en bergssida i Himalaya. Han häller Niilas aska från en urna, sätter sig i snön och kysser askan på den iskalla marken. Hans läppar fastnar och han kan inte ta sig...

Visa hela handlingen


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Samproduktionstitel
Svensk premiärtitel
Distributionstitel

Filmteam

Regi
Manus
Producent
Line Producer
Foto
Musik
Scenograf
Klippning
Ljudtekniker
Regiassistent
Rådgivare
Stuntkoordinator
Scripta
Specialeffekter
Dramaturg
Exekutiv producent
Biträdande producent
Produktionskoordinator
Platschef
Ansvarig utgivare
Produktionsassistent
Inspelningsassistent
Rollsättare
Platsletare
Produktionsekonom
Pressinformation
Filmkonsulent
Efterarbetsansvarig
B-foto
C-foto
Stillbildsfoto
Elektriker
Elassistent
Passare
Passarassistent
Ljussättare
Negativklippning
Laboratoriekoordinator
Scanner
On-lineredigering
Digital bearbetning
Digital ljussättning
Musikkoordinator
Musikarrangör
Musiker
Scenografiassistent
Snickare
Dekormålare
Rekvisita
Rekvisitaassistent
Attributör
Tapetserare
Kostymör
Sömmerska
Skräddare
Patinerare
Maskör
Chaufför
Byggledare
Klädassistent
Maskörassistent
Klippassistent
B-ljud
Ljudläggning
Tramp
Mixning
Praktikant
Grafisk design
Översättare
Juridisk rådgivare
Försäkring
Trailer
Övrig medarbetare
Tack till

Medverkande

Max Enderfors Matti 15 år
Andreas af Enehielm Niila 15 år
Niklas Ulfvarson Matti 7 år
Tommy Vallikari Niila 7 år
Björn Kjellman Greger, musikläraren
Göran Forsmark Birger, Mattis far
Jarmo Mäkinen Isak, Niilas far
Sten Ljunggren Mattis farfar
Gustav Wiklund Ryssi-Jussi, gårdfarihandlare
Kati Outinen Päivi, Niilas mor
Tarja-Tuulikki Tarsala Niilas farmor
Carina M. Johansson Solveig, Mattis mor
Carla Abrahamsen Maggan 14 år
Ville Kivelä Erkki
Filip Pachuchi Holgeri
Fredrik Hammar Ville
Jussi Lampi skolvaktmästaren
Lisa Lindgren Signe, lärarinnan
Eero Milonoff Johan, Niilas storebror
Kirsti Väänänen Lilith
Lamine Dieng pastor Kambune från Kongo
Lennart Jähkel Einari
Lasse Beischer Matti 40 år
Ona Kamu bruden
Tuula Nyman brudens mor
Panu Vauhkonen Ismo
Jari Hietanen Kauko
Annika Marklund den mörka skönheten
Tord Peterson Knut, jaktlagsledaren
Börje Andersson-Junkka Tawe, prästen
Lena Lövdal syster Felicia, diakonissan
Anna Järvinen Hilma
Rikard Haapala Håkani
Maria Möller finskan
Reijo Johansson Johan 12 år
Hugo Rantatalo rektorn
Magnus Krekula Roffe 9 år
Oskari Heimonen Jarmo 9 år
Johan Hanno Roffe 15 år
Mikael Nilsson Jarmo 15 år
Alf Andersson busschauffören
Erika Björkén Karro
Mia Piipola Anno
Sune Palo potatisodlaren
Maija Kurtti potatisodlarens fru
Hampus Carlbom ena tvillingen
William Carlbom andra tvillingen
Mikael Niemi berättarröst - Sverige
Peter Franzén berättarröst - Finland
Kimmo Rajala stuntman
Lars Hjelm stuntman
Jocke Andersson stuntman

Bolag

Handling

Matti går uppför i en bergssida i Himalaya. Han häller Niilas aska från en urna, sätter sig i snön och kysser askan på den iskalla marken. Hans läppar fastnar och han kan inte ta sig loss. I det ögonblicket minns han bilder från sin barndom.
Det är i mitten av 60-talet, ekonomin växer och det fattiga Tornedalen är inte längre så fattigt. Matti sitter på gårdsplanen och leker. En pojke kliar sina såriga armar och tittar på honom. Matti pratar med honom, först på svenska och sedan på finska. Han svarar inte men petar en snårkråka ur näsan och tittar uppfordrande på Matti som gör detsamma. Pojken äter upp sin och sedan också Mattis. Matti förstår att de nu är vänner.
Niila, som pojken heter säger inte mycket, han handlar. Pojkarna är ute i ladan där en mängd böcker är magasinerade. De börjar kasta böckerna omkring sig och bokbladen yr i luften. Niilas pappa Isak kommer in och Niila gömmer sig och Matti springer därifrån. Isak är laestadian av den mycket stränga sorten. Han tar av sig livremmen och börjar leta efter Niila.
Pojkarna är hemma hos Matti där man smågnabbas när Mattis farbror Ville kommer in genom dörren. Farfar smågrälar på honom för att han ännu inte gift sig. Radion är på och där sänder man en esperantokurs. Niila lyssnar och härmar fraserna.
Farbror Ville har varit många gånger i Finland för att fria, men har inte fått ja av någon kvinna. Han går av bussen och kastar en blombukett i papperskorgen. Runt knuten kommer Ryssi-Jussi, bygdens sista gårdfarihandlare iklädd kilt och basker och med en mängd varor på cykeln. Han vill sälja potensmedel till Ville som undrar vad han ska med det till. Jussi avslöjar hemligheten med att hitta en kvinna. ”Köp en amerikanare. Finska kvinnor är tokiga i bilar!”
Kyrkan i Pajala är fullsatt. En svart man, pastor Komporo, från Kongo besöker bygden. När han kommer in i kyrkan häpnar människorna i de fullsatta bänkraderna och alla drar samfällt efter andan. Syster Felicia ska översätta det pastorn säger. Efter några meningar svimmar hon i armarna på honom. Pastorn frågar om någon talar engelska, franska, arabiska eller esperanto. Niila räcker upp handen och pastorn blir glad. Han lyfter upp Niila och prisar honom, som en som vågar tala. Predikningen fortskrider med hjälp av Niilas hemmagjorda översättning och med de bibelord han kan.
Isaks mor ligger för döden och han ber henne om förlåtelse. Hon vägrar och säger att han supit bort sitt prästämbete och att han inte bett gud om förlåtelse. Hon säger att han kan brinna i helvetet och spottar honom i ansiktet. Därefter kallar hon till sig Niila, ger honom sin Bibel och säger att han är kallad.
Vid begravningen är hennes 12 barn, som spritt sig över världen, närvarande. När Niila står vid kistan tycker han att farmor tittar på honom, som om hon inte är riktigt död. Han rusar ut och hans kusiner från USA rusar efter. De springer på kyrkogården och de amerikanska kusinerna ger Niila en EP-skiva med rock’n roll. Han ger dem farmors bibel som gengåva.
Hemma hos Matti frågar Niila vad rock’n roll betyder. De sätter på skivan och ut strömmar låten Rock’n roll music med Beatles och pojkarna tycker att världen förändras.
På roliga timmen i skolan ska Niila och Matti uppträda. De har grammofon och spelar Rock’n roll music och mimar till. Matti har sin leksaksgitarr och Niila en låtsasmikrofon. Skivan snurrar för fort och pojkarna är helt inne i sin roll som rockstjärnor. Gitarrhalsen slår ned en vas, slår frökens huvud så att glasögonen faller av och till sist åker också grammofonen i golvet. Klassen tittar storögt på. När numret är slut applåderar de, först tveksamt sedan allt starkare.
På gårdsplanen hemma hos Niila står Isak och hugger ved. Niila går tveksamt fram till honom och fadern visar att han ska få stryk. Niila försöker fly. Senare kommer han till Matti och bär spår av skador. Matti undrar om det var för Roliga timmen och Niila nickar.
Vid torget sitter ett gäng grabbar och de ropar Knapsu-pojkar efter dem. (Knapsu är en tornedalskt synonym för kärringgöra, omanlig, fjollig, feminin).  När de kommer fram till skolan står vaktmästaren där. Han ogillar barn och tar av sig skon och kastar efter Niila som börjar springa. Vaktmästaren springer efter och Niila rusar in i en bod, kryper in i en stor kamin och stänger luckan efter sig. Vaktmästaren kommer efter. Han närmar sig kaminen och trampar på en spik och går vrålande därifrån. När Niila ska öppna luckan inifrån går det inte. Han är fast. Han skriker på hjälp och tiden går. När han är femton år lyckas han likt en hulk spränga sina bojor och rusa ut i vinternatten.
Niila och Matti är nu tonåringar och de står vid älven och fiskar abborre. Vid lägerelden grillar de sin fångst. Matti säger till Niila att de inte kan bo kvar i Pajala. Det finns bara myrmark och mygg. Niila frågar när de ska flytta och Matti svarar om två år, efter gymnasiet.  Niila vill att de ska åka till Kina för att se Himalaya.
Pojkarna sitter utanför skjulet när Ryssi-Jussi kommer. Han har en gammal delvis trasig gitarr på pakethållaren som Niila köper. Han sitter i boden och tränar när hans pappa Isak kommer in. Han säger åt Niila att gå ut och hugga ved. Impulsivt kramar Niila sin pappa och så går han ut och hugger. Pappan säger att han nog borde blivit flicka. Han eldar i spisen och slänger gitarren i elden tillsammans med övningsboken. Niila tittar stumt på.
Farbror Ville har köpt en stor amerikansk bil, träffat en finsk kvinna och ska gifta sig. Bröllopet är storslaget där brudpar med följe kommer i roddbåtar med facklor. Vid middagsbordet sitter alla tysta tills mat och dryck kommer på bordet och musiken kommit igång. En äldre kvinna flirtar med Matti och han rodnar. En flaska köpesprit visas upp och kvinnan bjuder Matti på en sup och så en till. Man börjar berätta skrönor, den ena värre än den andra. De olika släkterna, den ena från Finland och den andra från Sverige, skryter och snart är man osams och ska bryta arm. Matti märker att han en fot som rör honom i skrevet och han får svårt att koncentrera sig på maten. Det är kvinnan mitt emot som roar sig. Matti går ut i boden med en flaska sprit. Kvinnan kommer efter och förför honom. Han sitter som förstenad med neddragna byxor då fadern kommer in. Han reser sig och säger att han inte ska dricka mer.
Niila söker upp Matti och säger att hans farmor kommit tillbaka. Han var inne i en dröm under natten och hon försökte strypa honom. Matti ser frågande ut och då visar Niila strypmärken. Niila säger att hon är arg för att han bytte ut hennes bibel mot rock’n rollskivan. Matti får skivan och säger att Ryssi-Jussi kan hjälpa honom. De tar flakmopeden till Jussi som bor långt ute i skogen. De ser sig omkring och noterar att det hänger korsetter och behåar på ett klädstreck. De går in och där sitter Ryssi-Jussi klädd i kvinnokläder. Niila säger att hans farmor börjat spöka. Jussi bjuder på kaffe försvinner. Ur skumrasket och i ett rött ljus stiger en bystig och förförisk kvinna som säger att de måste jorda farmor och skära kuken av henne. De tittar på henne och hon bjuder på starkvaror ur en lite flaska och ber dem sova kvar. De flyr därifrån.
På väg därifrån går mopeden sönder. Matti hoppar över ett dike och plötsligt kan han flyga. När det mörknar håller Niila upp sina händer och det flammar eld ur dem. Snart brinner hela skogen och ur elden kommer farmor - skrämmande och skränande. Hon har en ålliknande lem som sticker ut och Niila tar en kniv och skär av den. Farmor sugs ned i jorden. Elden falnar och pojkarna omfamnar varandra. De vaknar omslingrade bredvid mopeden.
När de kommer hem har Mattis föräldrar varit oroliga och de tar emot honom med glädje. Matti och farfar följer Niila hem. På gården står Isak och nickar åt Niila att gå in i ladugården. Farfar försöker tala honom tillrätta, men det hjälper inte. Isak går efter sin son och genom den stängda dörren hörs slagen från svångremmen.
En ny musiklärare, en skåning som heter Greger, har kommit till skolan. Han kommer cyklande med en gitarr på ryggen. Det muttras något om knapsu när Greger tillkännager att han varken kan såga eller hamra. Han tar fram gitarren och börjar spela. Matti och Niila lyssnar fascinerat. Greger vill att man ska köpa in elgitarrer och trumset till skolan men kollegiet lyssnar misstroget. Mest hånfull är vaktmästaren som säger att snart ska väl barnen ha racercyklar också och Greger genmäler att det inte vore så dumt. De slår vad om vem som kan komma fortast till bron, Greger på cykel eller vaktmästaren när han kör skolbussen. Niila och Matti håller på Greger och satsar pengar på honom. Deras manliga skolkamrater sätter emot och håller på vaktmästaren. Greger vinner och skolan får elgitarrer, bas och trummor.
Niila och Matti lär sig spela, och snart kommer det några pojkar till som vill vara med i bandet. Erkki vill spela trummor och det gör han energiskt och orytmiskt. Han säger att han aldrig varit med om något roligare. Andra pojkar kommer till rep-lokalen och säger att de inte vill höra på knapsu-musik. Erkki klipper till dem och så kan återgå till repetitionerna.
De ordnar sin första konsert. Premiärnerverna gör att Erkki börjar slå hysteriskt och i otakt på trummorna och Matti sjunger inte, han brölar. Niila lugnar ned orkestermedlemmarna och snart börjar publiken klappa takten. När låten är slut jublar de. Niilas se sin far kommer in i lokalen. Niila spelar A whiter shade of pale och alla jublar. Pappan går ut och bort från byn.
Med musiken kommer framgångar hos flickorna. Niila tänkte mer på döden, men Matti träffar en flicka och åker iväg i hennes bil till skolans gymnastiksal. I omklädningsrummet börjar flickan kyssa Matti. De har samlag. Under akten kommer en dam in i omklädningsrummet. Matti och flickan rusar upp och ut. Hon slänger sig i bilen och kör därifrån. Kvar står Matti med hennes röda trosor i handen.
Under en repetition säger Niila vänlig åt Matti att koncentrera sig på musiken i stället för att ha uppmärksamheten riktad mot flickorna som står utanför. Matti blir arg och säger att Niila inte är bättre än någon av de andra, att han och hans pappa som slår honom är sjuka i huvudet. Niila förnekar att han blir slagen. Matti säger åt honom att dra ned byxorna och visa baken så fick de se. Niila går därifrån. Senare är de ensamma. Matti är tyst och Niila frågar varför han sa det, att hans pappa slår honom. Matti som har ångrat orden, kan inte svara.
Niila, hans bror Johan och Isak är ute i skogen. Pappan hotar Niila som säger att om han vill att Niila ska sluta spela får han hugga av honom handen och han lägger den på huggkubben och pappan höjer yxan. Johan kastar ned fadern i en grop och slår tills fadern ger sig. Johan säger till honom att om han slår dem en gång till så slår de ihjäl honom.
Alla utför sina sysslor i köket hemma hos Niila. Plötsligt säger Johan till sin mor att hon ska söka jobb. Hon blir förskräckt. Mat kostar pengar säger han med hård röst. Modern ramlar ned på golvet i spasmer. Niila kastar sig över telefonen för att ringa efter hjälp. Brodern tar luren ur hans händer. Sedan går han till skafferiet och tar fram en kanna mjölk som han häller över modern på golvet. Hon reser sig, förödmjukad. Fadern tittar tyst på. Modern reser sig och ger sin son en örfil. Niila går ut.
Äntligen har bandet fått sin första riktiga spelning i Kaunisvaara. Vid spellokalen står den mörka skönheten från  gymnastiksalens omklädningsrum. Matti har inte kunnat glömma henne. Hon frågar om han vill åka med henne och Matti överger bandet och säger att de kan klara sig lika bra utan honom. De övriga vill ställa in, eftersom man inte kan spela rock utan sångare, men Niila vill spela. Han gör fantastisk spelning, med gitarrsolo efter gitarrsolo. Publiken jublar.
När de kommer hem står Matti och väntar på dem. Niila säger att de måste bort innan de ruttnar och han säger att innan han dör vill han klättra i Himalaya. Han tittar på Matti och säger att de måste bort nu, inte bara prata om det.
Han går och Matti undrar vart. ”Dit vi skulle tillsammans”, säger Niila och får lift med en lastbil. De andra säger att han nog kommer tillbaka, men Matti säger att han inte har något att komma tillbaka till.
Tillbaka på Himalaya. Matti sitter fortfarande fast med tungan mot marken. Han får fram ett kärl ur packningen och urinerar i det. Han häller det varma urinet över tungan och kommer loss. Han lyfter händerna mot de mäktiga bergen och mot himlen.

 

Censur / granskning

Censurnummer 140893
Datum 2004-09-02
Åldersgräns Tillåten från 11 år
Originallängd 2883 meter
Kommentar Aktlängder: 514, 515, 501, 494, 482, 377.


Tekniska fakta

Bildformat 1.85:1
Ljudtyp Ljud
Ljudsystem Dolby Digital
Färgtyp Färg
Bredd 35 mm
Hastighet 24
Längd i meter 2883 meter
Längd i minuter 105 min
Akter 6 rullar


Förlaga

Originaltitel Populärmusik från Vittula (Roman)
Författare Mikael Niemi


Inspelning

Sverige 2003-08-18 2003-10-21
Pajala med omgivningar Sverige
Tärendö by Sverige

Visningar

Stockholmspremiär 2004-10-01 Filmstaden Heron City Sverige 105 min
2004-10-01 Filmstaden Kista Sverige 105 min
2004-10-01 Filmstaden Sergel Sverige 105 min
2004-10-01 Filmstaden Söder 1 Sverige 105 min
2004-10-01 Fontänen Sverige 105 min
2004-10-01 Park Sverige 105 min
2004-10-01 Saga 1 Sverige 105 min
Sverigepremiär 2004-09-24 Arjeplog Sverige 105 min
2004-09-24 Pajala Sverige 105 min (samt ytterligare 48 platser)
TV-visning 2006-12-08 Kanal 5 Sverige 101 min
Annan visning 2004-10-08 Finland 107 min
2004-10-08 Norge 105 min
2004-11-12 Danmark 105 min
TV-visning 2008-06-06 Kanal 5 Sverige 101 min
2008-12-21 Kanal 5 Sverige 101 min
2013-03-10 TV4 Sverige
2018-07-01 TV4 Film Sverige
2018-07-02 TV4 Film Sverige
2018-07-16 TV4 Film Sverige
2018-07-19 TV4 Film Sverige
2018-08-03 TV4 Film Sverige
2018-08-05 TV4 Film Sverige
2018-08-07 TV4 Film Sverige
2018-08-10 TV4 Film Sverige
2018-08-18 TV4 Film Sverige
2018-08-19 TV4 Film Sverige
2018-08-27 TV4 Film Sverige
2018-09-02 TV4 Film Sverige
2018-09-04 TV4 Film Sverige
2018-09-09 TV4 Film Sverige
2018-09-27 TV4 Film Sverige
2018-09-30 TV4 Film Sverige

Musikstycken

Originaltitel Vallmusik kring Stångtjärn
Framförs av Eva Rune (1995)
Susanne Rosenberg (1995)
Jonny Soling (1995)
Pelle Jakobsson (1995)
Agneta Stolpe (1995)
Anna Aronsson (1995)


Originaltitel Someone To Love Me
Kompositör Gordon Rees
Ernie Ponticelli
Textförfattare Bengt Sundström (svensk text 1971)
Gordon Rees (engelsk text 1971)
Ernie Ponticelli (engelsk text 1971)
Sångare Siv-Inger (1971)


Originaltitel Sol och vår
Kompositör Åke Gerhard (1962)
Ulf Källqvist (1962)
Textförfattare Åke Gerhard (1962)
Ulf Källqvist (1962)
Sångare Inger Berggren (1962)


Originaltitel Härlig är jorden
Textförfattare Bernhard Severin Ingemann (dansk text 1850 - "Dejlig er Jorden")
Cecilia Bååth-Holmberg (svensk text 1884)
Arrangör Jan Yngwe
Sångare kör


Originaltitel Rock & Roll Music
Kompositör Chuck Berry (1957)
Textförfattare Chuck Berry (1957)
Sångare Ulf Stureson
Max Enderfors (repris)


Originaltitel Satumaa
Kompositör Unto Mononen (1955)
Textförfattare Unto Mononen (1955)


Originaltitel Release Me (and Let Me Love Again)
Kompositör Eddie Miller (1966)
Dub Williams (1966)
Robert Yount (1966)
Textförfattare Eddie Miller (1966)
Dub Williams (1966)
Robert Yount (1966)
Sångare Engelbert Humperdinck


Originaltitel Det börjar verkar kärlek, banne mej!
Kompositör Peter Himmelstrand (1968)
Textförfattare Peter Himmelstrand (1968)
Sångare Claes-Göran Hederström


Originaltitel Suite española, nr 1. Asturias, Leyenda
Kompositör Isaac Albéniz (1886)
Musiker Mats Bergström (dubbar Björn Kjellmans gitarrspel)


Originaltitel Kuka mitä häh?
Kompositör Timo Järvinen (1975)
Textförfattare Sakari Eerola (1975)
Seppo Jokelainen (1975)
Framförs av Sleepy Sleepers (1975)


Originaltitel A Whiter Shade of Pale
Kompositör Gary Brooker (1967)
Textförfattare Keith Reid (1967)
Framförs av Ulf Stureson


Originaltitel Vi flytt' int'
Kompositör Thore Skogman (1970)
Eskil Sjöström (1970)
Textförfattare Thore Skogman (1970)
Eskil Sjöström (1970)
Sångare Hasse Burman


Originaltitel Emma
Framförs av Niila & Co. Matti


Originaltitel Visa från Erkheikki
Textförfattare William Snell
Framförs av Niila & Co. Matti


Originaltitel Tornedalssången
Textförfattare William Snell
Framförs av Niila & Co. Matti


Originaltitel Du är den ende
Textförfattare Bo Setterlind (1966)
Arrangör Marcus Österdahl (1966)
Sångare Lill Lindfors


Originaltitel Born To Be Wild
Kompositör Mars Bonfire (1968)
Textförfattare Mars Bonfire (1968)
Framförs av Ulf Stureson


Utmärkelser

Blue Star Film Award Göteborg 2005 (årets bästa svenska film)
PlexiDraken Göteborg 2005 (Tärendö by för bästa inspelningsplats)
Göteborg Johan Wallin (för bästa passare)

Ämnesord

Nationella minoriteter, tornedalingar
Svenska minoritetsspråk, meänkieli
Tornedalingar

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Kopia
Materialbas Polyester
Bredd 35 mm
Längd i meter 2865


Typ Kopia
Materialbas Polyester
Bredd 35 mm
Längd i meter 2872


Typ Kopia
Materialbas Polyester
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Materialbas Polyester
Bredd 35 mm


Typ Duplikatpositiv
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm
Längd i meter 2883


Typ Originalnegativ bild
Bredd 35 mm


Typ Originalnegativ bild
Bredd 16 mm


Typ Originalnegativ bild
Bredd 16 mm


Typ Tonnegativ
Bredd 35 mm


Typ Tonnegativ
Bredd 35 mm


Typ Separat visningsljud
Bredd DTS-skiva


Typ Ljussättningsinformation
Bredd Diskett


Bestånd Affischer

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100


Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100


Storlek Mindre än 850 x 400


Bestånd Manuskript

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Biblioteket, biblioteksexpeditionen@filminstitutet.se

Typ Inspelningsmanus
Omfång 119 s.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel Svensk dialoglista. Populärmusik från Vittula.
Omfång 35 s. + 1 s. för- och eftertext (musiklista ingår).
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel Title: Populärmusik från Vittula
Omfång 55 s.
Språk Engelska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Populärmusik från Vittula.Spelfilmsmanus av Erik Norberg efter Mikael Niemis roman med samma namn. Version 01-10-02.
Omfång 93 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Populärmusik från Vittula av Erik Norberg & Mikael Niemi efter Mikael Niemis roman med samma namn. Version 25/5 2001.
Omfång 96 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Populärmusik från Vittula. Filmmanuskript av Erik Norberg efter Mikael Niemis bok med samma namn. Version 3 / 2001-12-05.
Omfång 132 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Populärmusik från Vittula. Spelfilmsmanuskript av Erik Norberg, Geir Hansteen Jörgensen efter Mikael Niemis roman med samma namn. Version 4 / 02-03-04.
Omfång 121 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Populärmusik från Vittula. Ett manus av Erik Norberg & Reza Bagher. Baserad på Mikael Niemis roman med samma namn. Version 5. 2002 12 18.
Omfång 122 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Populärmusik från Vittula ett manus av Reza Bagher & Erik Norberg baserad på Mikael Niemis roman med samma namn. Version 7 2003 05 05.
Omfång 120 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Populärmusik från Vittula. Manus Reza Bagher & Erik Norberg. Baserad på Mikael Niemis roman med samma namn. Version 8. 2003 07 14.
Omfång Ca. 120 s.
Språk Svenska


Bestånd Stillbild

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Färg papper 8
Album Nej


Bestånd PR-material

Typ Reklamtryck
Språk Svenska


    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?