Innehållsförteckning

Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Media (1 st)

Originaltitel 6 Points
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Åldersgräns Tillåten från 7 år
Dialogspråk
Sverigepremiär 2004-07-23

Handling

Petra, Anna och Michelle är barndomskamrater. Anna lever ihop med Patrik men på Annas födelsedag har Michelle sex med honom i en garderob. När gästerna sjunger ”Ja, må hon leva”...

Visa hela handlingen


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Inspelningstitel
Söktitel

Filmteam

Regi
Manus
Producent
Produktionsledare
Foto
Musik
Scenograf
Klippning
Ljudtekniker
Scripta
Manusbearbetning
Dramaturg
Exekutiv producent
Platschef
Ansvarig utgivare
Inspelningsledare
Produktionsassistent
Inspelningsassistent
Statistansvarig
Pressinformation
Filmkonsulent
B-foto
Stillbildsfoto
Elektriker
Elassistent
Passare
On-lineredigering
Digital ljussättning
Musikkoordinator
Rekvisita
Attributör
Kostymör
Maskör
Klippassistent
B-ljud
Ljudläggning
Mixning
Övrig medarbetare

Medverkande

Susanna Carlstedt Michelle
Johanna Granström Anna
Erica Carlson Petra
Niclas Engdahl Patrik
Sverrir Gudnason Marcus
Ulf Nyberg Isac
Göran Forsmark Annas pappa
Annmari Kastrup Michelles mamma
Lars Lindström Michelles styvfar
Line Murkén Michelle som barn
Maja Markström Anna som barn
Lisa Renlund Petra som barn
Sara Arnia Greta
Ingemar Raukola sjuksystern
Monica Goossens viktväktarkonsulenten
Eva Rögde morotsstavkvinnan
Pontus Norberg pojken i villan
Mikael Odhag mannen
Merja Niva mannens fru
Mia Moosberg tant med hund
Lars Jönsson bartendern
Staffan Hammar efterfestkille 1
Hakim Jacobsson efterfestkille 2
Jarl Lindblad fransmannen
Ronja Ljunghager fotomodellen
Pontus Wikström polis
Olle Stenberg ung kille 1
Patrik Johansson ung kille 2

Bolag

Produktionsbolag Douglasfilm AB
2000 Bilder AB (i samprod m)
Samproduktionsbolag Cinag AB
Cineprod
Filmpool Nord AB
Sonet Film AB
Produktionsstöd Stiftelsen Svenska Filminstitutet 2003
Distributör i Sverige (35 mm) Sonet Film AB 2004 (i samverkan med)
SF Bio AB 2004
Laboratorium FilmTeknik AB
Digital bearbetning The Chimney Pot AB
Förtext Liedgren Design AB
Pressinformation Cinema Sweden AB
Övrigt bolag Liedgren Design AB (affisch)
Tack till Nordic Airlink
Dahlqvist Bil i Luleå
Wike-Möbler AB
Sony Ericsson
Conforma Inredning AB

Handling

Petra, Anna och Michelle är barndomskamrater. Anna lever ihop med Patrik men på Annas födelsedag har Michelle sex med honom i en garderob. När gästerna sjunger ”Ja, må hon leva” smiter Michelle ut genom dörren. Hon sover oroligt på natten.
Michelle och Anna träffas på ett Petras kafé på Michelles initiativ och Anna undrar vad hon vill att de ska prata om. Michelle säger vagt att hon spydde i Annas handfat på festen och att hon gick därifrån utan att säga hej, så hon vill gottgöra det. De andra säger att det inte spelade någon roll, men Petra insisterar på att de ska gå ut och hon vill bjuda. De tar en taxi. Michelle har med sig en fickplunta som de dricker ur. På nattklubben pratar de om att det finns många snyggingar att ragga upp. Michelle säger att hon inte ska ragga upp en kille på hela kvällen. Hon slår vad om 500 kr. De andra säger att en kväll är väl ingenting, säg en vecka i stället. Michelle går med på det.
Patrik är där och han kysser Anna. Michelle går förbi på väg till baren. Patrik undrar vad det är med henne och hon säger att det aldrig kommer att hända igen. Michelle avslutar kvällen med att åka med några män i taxi.
Petra och hennes pojkvän Isac ligger i sängen. Han frågar henne om de inte kan skaffa en bebis. Hon skrattar och undrar om han menar allvar. Det gör han.
En dag går Michelle, Anna och Petra till Viktväktarna. Michelle undrar om 1 glas vin är 6 points och fördragshållaren bekräftar. Michelle säger att i så fall är tre glas vin hela hennes dagsranson på points och då har hon ändå inte fått i sig någon mat. Hon går därifrån.
De är åter på nattklubb och i baren blir den berusade Michelle uppraggad av en äldre man. Hon försöker halvhjärtat avvisa honom, men följer med honom hem. I sovrummet är det någon som hälsar henne välkommen och hon försöker fly men lyckas inte.
När Anna borstar tänderna smyger Patrik plötsligt upp bakom hennes rygg. Hon blir rädd. Han frågar ut henne om kvällen och säger att hon luktar sprit. Hon invänder att hon inte drack så mycket. Han beordrar henne något hotfullt att ta av sig blusen och behån. Hon gör det och han omfamnar henne.
Michelle kommer hem och hon har skador på ryggen. Hon lägger sig i sängen och gråter och tänker på alla engångsligg hon varit med om, och på hur det var när de var små; hon, Anna och Petra. Hon går till Petra som misstroget undrar om hon gick med gubben hem. Michelle säger att hon måste prata om något som är värre än gubben och så berättar hon att hon legat med Patrik. Petra blir upprörd. Michelle vill prata med Anna, men Petra hindrar henne.
Anna lagar mat när Patrik kommer in i köket. Han undrar vad hon har på sig och hon säger att det är klänningen hon fick av honom. Han säger åt henne att byta om, att det är fel tillfälle att ha den. Anna är oförstående. När hon vägrar byta griper han tag i henne och skriker.
Michelle talar med Petra och säger att hon inte orkar hålla tyst längre. De är bjudna till Anna och hon orkar inte gå dit. På middagen har Anna har bytt om till jeans och tröja. När Petra hjälper till med disken frågar hon om Anna gråtit innan de kom. Anna skyller på att hon skalat lök. Det ringer på dörren och utanför står Michelle med sin kamrat Marcus. Patrik säger att han trodde att Marcus skulle vara i Frankrike och leka cliffhanger och Marcus säger skrattande att han ska dit och att han tänkte få med sig Michelle för att lära henne klättra.
Patrik häller vin i Michelles glas och hon dricker. Senare går hon ut i köket och frågar det inte finns något starkare att dricka. Michelle häller upp ett dricksglas gin och toppar med lite läsk. När hon kommer ut i rummet säger Michelle till Patrik att han är jävligt falsk och häller ett glas vin på honom innan raglande hon går därifrån. Marcus följer efter och undrar vad som hände. Hon ber honom skita i det och åker till nattklubben. Vid bardisken beställer hon 6 points.
När Petra och Isac går från Anna säger Petra att hon måste se var Michelle tog vägen. Hon går till nattklubben och finner Michelle höggradigt berusad. Michelle vill stanna kvar, men Petra får med henne hem och stannar över natten. På morgonen säger Petra att hon faktiskt gått upp sedan hon började räkna points.  Michelle undrar varför hon äter oliver när hon inte ens gillar oliver. Är hon kanske är med barn? Petra säger åt henne att lägga av, hon kan inte ha barn just nu för då skulle allt gå åt helvete. Isac har inget jobb och vem skulle ta hand om kaféet? De spelar sten, sax och påse om vem som ska köpa gravtestet.
Anna och Patrik sitter på restaurang. Han är allvarlig och säger att han vet att han inte är världens lättaste att leva med, men han vet att hon, Anna, är det bästa som hänt honom. Han friar till henne och ger henne en ring. Anna svarar ja på frieriet. De sms:ar till Petra och Isak som kommer till restaurangen. De gratulerar och beundrar Annas ring. Dansen börjar och Anna vill dansa med Patrik, men han säger nej. En annan man bjuder upp Anna och hon tvekar. Patrik säger att det är klart att hon ska dansa med honom. Han tänder en cigarett och tittar på Anna och mannen hon dansar med. Hemma kommenterar han att hon har dansat väldigt mycket. Hon är glad för ringen men Patrik ser mulen ut. Han beordrar henne att ta av sig klänningen och hon säger att det får han göra. Han frågar om hon tyckte om att dansa i den röda klänningen och han undrar om hon ville knulla med mannen hon dansade med. Hon svarar förvirrat att hon inte vet. Han ryter åt henne och för henne med våld in i sovrummet.
Michelle spelar på pianot när Anna ringer på dörren dagen därpå. Anna är blåslagen och Michelle kramar om henne och bäddar ned henne i sängen. Hon ringer Petra som kommer och de är båda upprörda över att Patrik slagit Anna. Patrik skickar sms till Annas mobil och ber henne om förlåtelse. Han skriver att han älskar henne och ber henne komma tillbaka.
Michelle, Anna och Petra sitter på toaletten. Michelle avläser ett graviditetstest och säger till Petra att hon är smällgravid. Petra börjar gråta och säger att hon trodde att hon kanske ville det här, men hon oroar sig för hur det ska gå med caféet som hon just börjat plocka ut lön från. De andra säger att det ordnar sig och att hon kommer att bli världens bästa mamma. Isak kommer till caféet och berättar att han fått jobb som lärare i elbas. Petra säger ingenting och han går sårad därifrån.
Anna är hemma hos sin pappa. Han undrar vad som hänt och hon säger att det hände på jobbet, och så säger hon att hon tänker söka till läkarlinjen. Pappan säger att hon ärvt sitt läshuvud efter sin mamma. På väg därifrån kör Patrik upp bredvid Anna. Han säger att han varit en idiot och att han vill ställa allt till rätta. Anna säger nej, men han ber henne hoppa in i bilen.
Isac och Petra står i köket och diskar. Han stänker diskvatten på henne och de smågnabbas. De hamnar i sängen. Anna frågar om han menade allvar med att skaffa barn. Han säger att han absolut gjorde det, fast om några år. Då vänder sig Anna bort från honom.
Anna, Michelle och Petra sitter vid ett cafébord. Anna säger att hon gått tillbaka till Patrik, att hon vill ge honom en andra chans. De blir upprörda. Anna blir arg och säger att de inte fattar. När Michelle kommer ut på gatan ser hon mannen och kvinnan, som tvingat henne till sadistisk trekant. Mannen ler. I stället för att ta en drink går hon till Patriks ateljé och säger till honom att om hon någonsin rör Anna så tänker hon slå ihjäl honom.
Petra går till Isac i replokalen. Hon säger grattis till jobbet och han säger ointresserat tack. Hon säger att hon har något att berätta och tar mikrofonen och säger att hon är med barn. Isac reser sig upp och kysser henne.
Anna är på sjukhemmet där hon jobbar med gamla. När Anna går in i tvättrummet kommer Michelle och vill be om ursäkt för att hon skrek till Anna tidigare. Michelle frågar om det är seriöst med Patrik och Anna svarar ja.  Michelle berättar då att Patrik är otrogen. Anna tror inte på henne och vill veta med vem. Michelle säger att hon varit med Patrik. Anna frågar när och Michelle säger att det var på hennes födelsedag. Anna ber henne gå därifrån.
Hemma möter Anna Patrik i trappen och säger att Michelle varit på hennes jobb och berättat att han varit otrogen med henne. Patrik säger att hon ljuger men Anna skakar gråtande på huvudet och går hem till Petra.  Hon berättar att Michelle och Patrik har legat med varandra. Petra säger att Michelle mår jättedåligt av det som hände och Anna förstår då att hon vetat om det hela tiden. Petra säger att hon inget sagt för att hon trodde att det skulle vara bättre för Anna.
Michelle ska just öppna sin ytterdörr när Patrik tränger sig in. Han misshandlar Michelle grovt och hon förs bort i ambulans. Polisen tar hand om Patrik. Anna och Petra besöker Michelle på sjukhuset. De fnittrar och äter godis.
En tid senare. Michelle målar i sin lägenhet, Anna pluggar till läkare och Petra och Isac tittar på barnvagnar. Anna och Michelle sitter i en bil när den höggradigt gravida Petra kommer ut. De skojar och säger att de har världens tjockaste kompis. De delar på en chokladkaka och konstaterar att de är jättesnygga allihop, speciellt efter chokladen. De ska höra en konsert med Isaks band. Marcus är också med. Alla är på gott humör.

 

Censur / granskning

Censurnummer 140730
Datum 2004-07-14
Åldersgräns Tillåten från 7 år
Originallängd 2416 meter
Kommentar Aktlängder: 481-482-464-528-461


Tekniska fakta

Bildformat 1.66:1
Ljudtyp Ljud
Ljudsystem Dolby Stereo Spectral Recording
Färgtyp Färg
Bredd 35 mm
Hastighet 24
Längd i meter 2416 meter
Längd i minuter 88 min
Akter 5 rullar


Inspelning

Sverige 2003-09-29
Luleå med omnejd Sverige

Visningar

Sverigepremiär 2004-07-23 Filmstaden 1 Göteborg Sverige 88 min
2004-07-23 Filmstaden 2 Malmö Sverige 88 min
2004-07-23 Filmstaden Heron City 3 Stockholm Sverige 88 min
2004-07-23 Filmstaden Kista 6 Stockholm Sverige 88 min
2004-07-23 Filmstaden Sergel 3 Stockholm Sverige 88 min
2004-07-23 Filmstaden Söder 3 Stockholm Sverige 88 min
2004-07-23 Saga 1 Stockholm Sverige 88 min (samt ytterligare 22 platser)

Musikstycken

Originaltitel Rhythm
Kompositör Håkan Calmroth
Textförfattare Håkan Calmroth
Getty Domein
Framförs av The Tribe


Originaltitel Fighting
Kompositör Håkan Calmroth
Textförfattare Håkan Calmroth
Getty Domein
Framförs av The Tribe


Originaltitel Take Me Higher
Kompositör The Unisex
Textförfattare The Unisex
Framförs av The Unisex


Originaltitel Magic Carpet
Kompositör The Unisex
Textförfattare The Unisex
Framförs av The Unisex


Originaltitel Still Out There
Kompositör The Unisex
Textförfattare The Unisex
Framförs av The Unisex


Originaltitel After the Rain Comes the Sun
Kompositör The Unisex
Textförfattare The Unisex
Framförs av The Unisex


Originaltitel Castle of Air
Kompositör The Unisex
Textförfattare The Unisex
Framförs av The Unisex


Originaltitel Go Again
Kompositör The Unisex
Textförfattare The Unisex
Framförs av The Unisex


Originaltitel I Don't Mind
Kompositör Pernille Rosendahl
Jonas Struck
Textförfattare Pernille Rosendahl
Per Sunding
Framförs av Swan Lee


Originaltitel Sunken Treasure
Kompositör Lotta Wenglén (2003)
Textförfattare Lotta Wenglén (2003)
Sångare Lotta Wenglén


Originaltitel New Baby Boom
Kompositör Paul Lachenardière (2004)
Christer Lundberg (2004)
Nina Natri (2004)
Textförfattare Paul Lachenardière (2004)
Christer Lundberg (2004)
Nina Natri (2004)
Sångare Nina Natri
Framförs av Universal Poplab


Originaltitel Do You Believe in Shame
Kompositör Niklas Rundquist
Textförfattare Niklas Rundquist
Framförs av Mystery Man


Originaltitel Never Be a Good Wife
Kompositör Niklas Rundquist
Textförfattare Niklas Rundquist
Framförs av Dear John


Originaltitel Cry Baby
Kompositör Niklas Rundquist
Filippa Barnekow
Textförfattare Niklas Rundquist
Filippa Barnekow
Framförs av Dear John


Originaltitel Circles
Kompositör Niklas Rundquist
Jessica Frank
Textförfattare Niklas Rundquist
Jessica Frank
Framförs av Elfin


Originaltitel Victim
Kompositör Kimberly Dopson
Emelie Lönnerheden
Larry Lee Luck
Textförfattare Kimberly Dopson
Emelie Lönnerheden
Larry Lee Luck
Sångare Emelie Lönnerheden


Originaltitel Don't Know Where To Go
Kompositör Ketch (2001)
Textförfattare Ketch (2001)
Framförs av Ketch


Originaltitel Turn Off the Tap
Kompositör Ketch
Textförfattare Ketch
Framförs av Ketch


Originaltitel Kärleksvisa i sommarregn
Kompositör Susanna Carlstedt
Textförfattare Susanna Carlstedt
Sångare Susanna Carlstedt


Originaltitel Ja, må han leva!
Framförs av kör (Här: Ja, må hon leva!)


Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Kopia
Materialbas Polyester
Bredd 35 mm


Typ Lågkontrastkopia
Materialbas Polyester
Bredd 35 mm
Längd i meter 2416


Typ Originalnegativ bild
Bredd 35 mm


Typ Tonnegativ
Bredd 35 mm


Typ Ljussättningsinformation
Bredd Diskett


Bestånd Affischer

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100


Storlek Mindre än 850 x 400


Bestånd Manuskript

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Biblioteket, biblioteksexpeditionen@filminstitutet.se

Typ Inspelningsmanus
Omfång 90 s.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel Svensk dialoglista "6 points". 050323.
Omfång 27 s. + 7 s. För- och eftertext samt musiklista.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Points sex och rock 'n'roll! Filmmanuskript av Emma Knowles, Sara Nasiell. Vers. 2003-02-16.
Omfång 90 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Points sex och rock 'n'roll! En hektisk sommar med bakelser, kärlek, drömmar och svek. Filmmanuskript av Emma Knowles och Sara Nasiell. Vers. 21/7-02.
Omfång 85 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Points sex och rock 'n'roll! Filmmanuskript av Emma Knowles och Sara Nasiell. Vers. 2002-10-02.
Omfång 91 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Sex points. Filmmanuskript av Emma Knowles, Sara Nasiell. Vers. 2003-08-20.
Omfång 89 s.
Språk Svenska


Bestånd PR-material

Typ Program/Reklamtryck
Språk Svenska


Typ Program/Reklamtryck
Språk Svenska


    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?