Innehållsförteckning

  • Visningar
  • Musikstycken
  • Utmärkelser
  • Relaterade filmer
  • Ämnesord
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Originaltitel King of the Mountain
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Åldersgräns Tillåten från 15 år
Sverigepremiär 1981-11-13

Handling

Steve, Buddy och Roger är gamla kompisar som skriver och tonsätter låtar tillsammans. De får en chans att spela gratis på Barry Tanners studio. Han är en stor skivproducent. Tina sjunger...

Visa hela handlingen


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel

Filmteam

Regi
Manus
Producent
Foto
Musik
Produktionsdesign
Klippning
Förlageförfattare

Medverkande

Bolag

Produktionsbolag PolyGram
Distributör i Sverige (35 mm) AB Europa Film

Handling

Steve, Buddy och Roger är gamla kompisar som skriver och tonsätter låtar tillsammans. De får en chans att spela gratis på Barry Tanners studio. Han är en stor skivproducent. Tina sjunger deras sånger och alla hoppas på det stora genombrottet. Men Barry Tanner visar sig vara en ganska ful fisk. Han lurar ungdomarna att skriva på ett kontrakt som ger honom rätt till utgivningen av deras låtar med ett annat band Cadillac Blue. Buddy som skriver texterna deppar och anser sig förrådd av de andra två. På ett berg nära Hollywood finns Mulholland Drive, en kurvig motorväg, där ungarna brukar ha illegala tävlingar med sina bilar. Buddy sticker upp på berget och blir utmanad av den gamle erfarne tävlingsföraren Cal. De båda pressar sina bilar till det yttersta på den farliga, kurviga vägen i nattens mörker. Buddy är inte tillräckligt skicklig för att klara Cal. Han råkar ut för en olycka och dödas. Möjligtvis kan Buddy ha varit så deprimerad att olyckan var självförvållad. Kamraterna sörjer honom och Steve inser hur riskabelt och dumt det är med dessa ständiga tävlingar för att visa vem som är tuffast och skickligast. Han lägger av och troligen får han och Tina en gemensam framtid eftersom de båda har fattat tycke för varann.

Censur / granskning

Censurnummer 122579
Datum 1981-07-01
Åldersgräns Tillåten från 15 år
Originallängd 2480 meter


Visningar

Sverigepremiär 1981-11-13 Melody Stockholm Sverige 91 min

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare.

Typ Kopia
Bredd 35 mm


Bestånd Affischer

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100


Storlek Mindre än 850 x 400


Bestånd Manuskript

Typ Dialoglista
Språk Svenska


Bestånd Stillbild

Svartvitt papper SET
Färg papper -
Dia 18
Album Nej


Bestånd PR-material

Typ Program folio


Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Se filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?