Innehållsförteckning

Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Originaltitel Making Love
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Åldersgräns Tillåten från 11 år
Sverigepremiär 1982-10-08

Medverkande

Kate Jackson
Claire

Harry Hamlin
Bart McGuire

Wendy Hiller
Winnie Bates

Arthur Hill
Henry

Nancy Olson
Christine

Visa alla medverkande

Handling

Det lyckligt gifta paret Claire och Zack beslutar sig för att flytta från sin hyresvärdinna Winnies komfortabla hus till sitt eget drömhem. En kväll när Zack kör hem dras han till ett...

Visa hela handlingen


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel

Filmteam

Medverkande

Bolag

Produktionsbolag The IndieProd Company
Distributör i Sverige (35 mm) Fox

Handling

Det lyckligt gifta paret Claire och Zack beslutar sig för att flytta från sin hyresvärdinna Winnies komfortabla hus till sitt eget drömhem. En kväll när Zack kör hem dras han till ett stråk för homosexuella, men kör snabbt därifrån när han får en invit. Bart, en författare, går till doktor Zack för en rutinundersökning och de äter senare lunch med varandra. Zack börjar mer och mer fjärma sig från Claire och hänger i stället på homobarer. Barts och Zacks nästa träff leder till en diskussion om homosexualitet och det hela slutar i sängen. Men Zack finner Barts lättsinnighet förolämpande och Bart finner Zacks intensitet enerverande. Claire och Zack börjar gräla om småsaker och när hon ber om ledighet från arbetet blir hon befordrad och far till New York. Zack diskuterar med Bart om ärlighet och förpliktelser och när Claire kommer tillbaka från New York berättar han allt för henne och flyttar till ett motell. Claire försöker att förstå, hon anklagar sig själv och föreslår sedan Zack en psykiater. Han vägrar och de skiljer sig. Några år senare dör Winnie och Zack träffar Claire på begravningen. Han lever lyckligt med en man i New York och hon har gift om sig och fått det barn hon alltid önskat sig.

Censur / granskning

Censurnummer 123435
Datum 1982-07-01
Åldersgräns Tillåten från 11 år
Originallängd 3055 meter


Visningar

Sverigepremiär 1982-10-08 Park Stockholm Sverige 112 min

Musikstycken

Originaltitel Musik i urval


Bestånd Affischer

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100


Bestånd Stillbild

Svartvitt papper 13
Färg papper 8
Dia 2
Album Nej


Bestånd PR-material

Typ Program/Reklamtryck


Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?