Innehållsförteckning

  • Visningar
  • Musikstycken
  • Utmärkelser
  • Relaterade filmer
  • Ämnesord
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Originaltitel Tills Frank skiljer oss åt
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Genomsnittsbetyg 1,76 / 5
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Dialogspråk
Sverigepremiär 2019-10-18

Handling

Vera har tröttnat på singellivet och längtar efter den stora kärleken. Hon är visserligen dödligt kär i sin charmiga kollega Frank men hennes livscoach tycker det är dags att Vera...

Visa hela handlingen

Press

13 av våra 15 källor recenserade filmen. Den fick två treor, sex tvåor och fem ettor. Snittbetyget hamnade således en bra bit under medelbetyget 3. Sofia Olsson, Kulturnyheterna,...

Visa all press


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Arbetstitel

Filmteam

Regi
Manus
Producent
Scenograf

Medverkande

Bolag

Produktionsbolag Stella Nova Film AB
Marknadsstöd Stiftelsen Svenska Filminstitutet
Distributör i Sverige (DCP) Nordisk Film AB 2019

Handling

Vera har tröttnat på singellivet och längtar efter den stora kärleken. Hon är visserligen dödligt kär i sin charmiga kollega Frank men hennes livscoach tycker det är dags att Vera sänker sina krav och mållåser på en hyfsad kille. En komedi om beslutsångest, längtan efter att hitta den rätte och om hur små vita lögner leder till oväntade situationer bortom all kontroll.

Tekniska fakta

Ljudtyp Ljud
Färgtyp Färg
Bredd DCP
Längd i minuter 103 min
Dialogspråk


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

13 av våra 15 källor recenserade filmen. Den fick två treor, sex tvåor och fem ettor. Snittbetyget hamnade således en bra bit under medelbetyget 3.

Sofia Olsson, Kulturnyheterna, betyg 3: ”Framförallt är det Liv Mjönes som kämpar upp det här betyget till en trea. Kalkonvarningen ligger hela tiden under ytan som ett hot, men Mjönes knepiga Vera lyckas balansera på kanten till den katastrofala pinsamheten utan att trilla i. Hennes avighet är både egensinnig och underhållande.”

Lars Böhlin, Västerbottens Kuriren, betyg 2: ”Här finns också några scener som är riktigt roliga, som en absurd begravning och ett frieri i skidbacken. Det räcker inte för att göra en bra komedi, men med en stor skämskudde i beredskap, kan Vera och Franks tramsiga kärlekshistoria roa för stunden.”

Rasmus Torstensson, Filmtopp, betyg 1: ”Igenkänningsfaktorn är i stort sett lika med noll när Vera på ett partaj-sketch nyanserat sätt ljuger sig ur situation efter situation. Visserligen behöver en komedi varken vara verklighetsförankrad eller substansrik för att fungera. Men filmen behöver åtminstone bidra till skratt, dessutom gärna i en kontext som man som tittare kan förstå. 'Tills Frank skiljer oss åt' misslyckas med båda två.”

Genomsnittsbetyg: 1,76
Källor och betyg
Svenska Dagbladet – 1
Dagens Nyheter – 1
Göteborgs-Posten - 1
Sydsvenskan - 2
Aftonbladet - 2
Expressen – 2
SVT Kulturnyheterna – 3
TV4 Nyhetsmorgon – 2
SR Kulturnytt -
Filmtopp - 1
Moviezine – 1
TT – 3
P4 Björns Filmguide – 2
Västerbottens-Kuriren - 2
Nöjesguiden -

Visningar

Sverigepremiär 2019-10-18

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd DCP


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd ProRes


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd ProRes


Typ Digitalt visningsmaterial


Bestånd Affischer

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel Tills Frank skiljer oss åt


Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?