Innehållsförteckning

  • Bestånd Film
  • Bestånd Affischer
  • Bestånd Arkivalier
  • Bestånd Manuskript
  • Bestånd Stillbild
  • Bestånd PR-material
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Originaltitel Videomannen
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Form Live-action
Genomsnittsbetyg 2,19 / 5
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Utmärkelser
Dialogspråk
Sverigepremiär 2018-08-24

Medverkande

Handling

En vhs-filmsamlare med alkoholproblem hittar en värdefull film som kan rädda honom från vräkning. När filmen blir stulen börjar en desperat jakt efter en gärningsman. En alkoholiserad...

Visa hela handlingen

Press

Filmen fick stor spridning i betygen. Nio av våra 15 källor betygsatte filmen som fick allt från ettor till fyror. Snittbetyget hamnade en bit under medel. Helena Lindblad, Dagens...

Visa all press


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel

Filmteam

Medverkande

Bolag

Produktionsbolag World of Film AB
Distributör i Sverige (DCP) Studio S Entertainment 2018

Handling

En vhs-filmsamlare med alkoholproblem hittar en värdefull film som kan rädda honom från vräkning. När filmen blir stulen börjar en desperat jakt efter en gärningsman. En alkoholiserad kvinna besatt av 80-talet kämpar för att utveckla ett bättre förhållande till sin vuxna dotter. Dessa ensamma själar, förenade av nostalgi och brustna drömmar, initierar en romans i hopp om försoning.

Tekniska fakta

Bredd DCP
Längd i minuter 93 min
Dialogspråk


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

Filmen fick stor spridning i betygen. Nio av våra 15 källor betygsatte filmen som fick allt från ettor till fyror. Snittbetyget hamnade en bit under medel.

Helena Lindblad, Dagens Nyheter, betyg 3: ”De rätt osammanhängande thrilleravsnitten i ”Videomannen” är inte filmskaparen Kristian A Söderströms starka sida. Det är den passionerade, filmnostalgiska hyllningen till en svunnen tid i kombination med en trevande kärlekshistoria mellan två människor som ingen egentligen behöver längre, som gör ”Videomannen” ganska oemotståndlig. Det kongenialt syntiga soundtracket av Waveshaper och Robert Parker ramar snyggt in berättelsen. En bra känsla för viss slagkraftig dialog och lyskraftigt skådespeleri av Stefan Sauk och Lena Nilsson lyfter också"

Oscar Westerholm, Nöjesguiden, betyg 2: ”Videomannen handlar om att längta tillbaka till en tid som var men som inte längre är, och lyckas stundom faktiskt framkalla en känsla av att något oåterkalleligt har gått förlorat i tiden. Men dessa sporadiska ögonblick lyckas inte kompensera för ett svagt manus. Alla känslor befinner sig ständigt på ytan och utrotar alla ansatser till spänning.”

Genomsnittsbetyg: 2,19

Källor och betyg
Aftonbladet - 1
Dagens Nyheter - 3
Expressen - 3
Filmtopp -
Göteborgs-Posten -
Moviezine - 2
Nöjesguiden - 2
P4 Björns Filmguide - 1
SR Kulturnytt -
Svenska Dagbladet - 2
SVT Kulturnyheterna -
Sydsvenskan -
TT - 4
TV4 Nyhetsmorgon - 2
Västerbottens-Kuriren -

Visningar

Sverigepremiär 2018-08-24 Sverige

Utmärkelser

Guldbagge Stockholm 2019 Bästa kvinnliga biroll Lena Nilsson

Bestånd Affischer

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel Videomannen


Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?