Innehållsförteckning

 • Visningar
 • Musikstycken
 • Utmärkelser
 • Relaterade filmer
 • Ämnesord
 • Bestånd Film
 • Bestånd Affischer
 • Bestånd Arkivalier
 • Bestånd Manuskript
 • Bestånd Stillbild
 • Bestånd PR-material
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Originaltitel LasseMajas Detektivbyrå - Tågrånarens hemlighet
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Genomsnittsbetyg 2,64 / 5
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Dialogspråk
Sverigepremiär 2020-02-07

Handling

En mörk och regnig natt rymmer en flicka från ett barnhem. Flickan söker upp deckarduon Lasse och Maja och ber om deras hjälp. Hon heter Clara och är dotter till den...

Visa hela handlingen

Press

Elva av våra 15 källor betygsatte filmen som fick tvåor och treor. Snittet hamnade en bit under medelbetyget tre (2,64). Karolina Fjellborg, Aftonbladet, betyg 3: ”Moa Gammel...

Visa all press


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Internationell titel

Filmteam

Medverkande

Bolag

Produktionsbolag SF Studios Production AB
Marknadsstöd Stiftelsen Svenska Filminstitutet
Distributör i Sverige (DCP) SF Studios 2020

Handling

En mörk och regnig natt rymmer en flicka från ett barnhem. Flickan söker upp deckarduon Lasse och Maja och ber om deras hjälp. Hon heter Clara och är dotter till den livstidsdömde tågrånaren Ferdinand Fransson. Nu vill hon ha hjälp att bevisa att hennes pappa är oskyldig. Lasse och Majas som precis fått sin detektivbyrå nedlagd av Kristinelunds fördomsfulle polischef ser sin chans. De ska bevisa att barn inte alls är lättlurade och korkade. Att barn visst kan lösa mysterier och brott. Att barn visst kan vara detektiver! Men för att lyckas måste de avslöja personen bakom den mystiska täckmanteln Röda Rosen. Det är Röda Rosen som är den riktiga tågrånaren, som lurat allt och alla. Och som hotar att slå till igen!

Tekniska fakta

Ljudtyp Ljud
Färgtyp Färg
Bredd DCP
Längd i minuter 83 min
Dialogspråk


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

Elva av våra 15 källor betygsatte filmen som fick tvåor och treor. Snittet hamnade en bit under medelbetyget tre (2,64).


Karolina Fjellborg, Aftonbladet, betyg 3: ”Moa Gammel har tagit över regissörsstolen efter Josephine Bornebusch och bytt ut ljust och modernt mot småmurrigt och retro, i den sjätte filmen om LasseMajas detektivbyrå. Storyn är inte speciellt avancerad och vissa grepp känns som budgetrelaterade lösningar, men man får behagliga vibbar av den sorts tidlösa, klassiska barnkultur som är tämligen charmig i all sin enkelhet. Enkelt men charmigt retromysterium.”


Charlotte Brange, Filmtoppen, betyg 2: ”Det blir trevligt och mysigt när Sveriges ”Sherlock Holmes & Watson” tar sig an ett nytt uppdrag. Men ”LasseMajas detektivbyrå – tågrånarens hemlighet” brister i driv och humor. Miljöerna är vackra, men det tröttnar både jag och barnen bredvid snabbt på. Jag saknar energi, oväntade vändningar och framförallt humor. Det tuffar på lite för snällt. För LasseMajas detektivbyrå har dock inte tåget gått, vi kommer definitivt se mer av Sveriges barnversion av Sherlock Holmes & Watson igen.”


Genomsnittsbetyg: 2,64


Källor och betyg
Svenska Dagbladet - 3 (räknas som 2)
Dagens Nyheter - 2
Göteborgs-Posten – 3
Sydsvenskan - 2
Aftonbladet - 3
Expressen –
SVT Kulturnyheterna - 3
TV4 Nyhetsmorgon - 3
SR Kulturnytt –
Filmtopp - 2
Moviezine - 3
TT - 3
P4 Björns Filmguide – 3
Västerbottens-Kuriren –
Nöjesguiden -

Visningar

Sverigepremiär 2020-02-07 Sverige

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?