Innehållsförteckning

 • Bestånd Film
 • Bestånd Affischer
 • Bestånd Arkivalier
 • Bestånd Manuskript
 • Bestånd Stillbild
 • Bestånd PR-material
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Originaltitel Sweat
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Genomsnittsbetyg 3,05 / 5
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Utmärkelser
Dialogspråk
Sverigepremiär 2021-03-12

Medverkande

Magdalena Koleśnik
Sylwia Zając

Handling

"Sweat är tre dagar av fitness-motivatorn och sociala medier-kändisen Sylwia Zajacs liv. Trots hennes hundratusentals följare, att hon är omgiven av lojala anställda och beundrad...

Visa hela handlingen

Press

Filmen fick betyg av 10 av våra 15 källor. Betygen sträckte sig mellan tvåor och fyror men fick flest treor. Snittbetyget hamnar lite över medelbetyget tre....

Visa all press


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel

Filmteam

Regi
Manus
Producent
Samproducent
Filmkonsulent

Medverkande

Magdalena Koleśnik Sylwia Zając

Bolag

Produktionsbolag Lava Films
Samproduktionsbolag Zentropa Sweden
Produktionsstöd Stiftelsen Svenska Filminstitutet
Distributör i Sverige (DCP) Triart Film AB 2021

Handling

"Sweat är tre dagar av fitness-motivatorn och sociala medier-kändisen Sylwia Zajacs liv. Trots hennes hundratusentals följare, att hon är omgiven av lojala anställda och beundrad av bekanta saknas riktig intimitet i hennes liv." Produktionsbolagets synopsis.

Tekniska fakta

Bildformat Scope 2k
Ljudtyp Ljud
Färgtyp Färg
Hastighet 24
Längd i minuter 106 min
Dialogspråk
Textad


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

Filmen fick betyg av 10 av våra 15 källor. Betygen sträckte sig mellan tvåor och fyror men fick flest treor. Snittbetyget hamnar lite över medelbetyget tre.

Kerstin Gezelius, Dagens Nyheter, betyg 4: ”Alla vet vad man ska tänka om en rollfigur som Sylwia, en träningsinfluerare med tusen volt i blicken och piskande blond hårsvans som peppar hundratusentals deltagare i livesända träningspass och framlever större delen av sitt övriga liv på Instagram. Hon måste ju vara trasig på något sätt. Narcissist, allra minst. Möjligen sociopat. Men ”Sweat”, Magnus von Horns andra film efter ”Efterskalv”, är inte någon färdigpaketerad kritik av vår sköna, nya värld. Fördomarna om selfie-generationens käcka yta och själsliga tomhet bekräftas visserligen, men det hela blir mer komplicerat än så.”

Fredrik Sahlin, Kulturnyheterna, betyg 3: ”I tredje akten växer Sweat och talar på ett oväntat (det är en stalker inblandad) men fint sätt om ensamhet och längtan, och i en vidare kontext handlar det om ett samhälle där antalet följare och likes har ersatt denna fysiska närhet. Nä, det är inga scoop, direkt, men Sweat är onekligen en film som har fingret på samtidens puls. Dock utan att ställa någon diagnos”.

Charlotte Brange, Moviezine, betyg 3: ”De finaste momenten är när Sylwia själv får uttrycka sig; när känslorna själv hon sen länge pressats tillbaka får bubbla upp till ytan. Speciellt berörande är krocken emot hennes mamma med tillika ny pojkvän; deras mer lågintensiva liv är inte helt kompatibelt med ett ständigt uppkopplat instagramflöde. Helt plötsligt är omslagsmodellen bortblåst i förmån för en ung flicka som är skärrad efter att en stalker har sökt upp henne.”

Jan Söderqvist, Svenska Dagbladet, betyg 3: ”Rent tekniskt och utseendemässigt är den kalla, hårda ”Sweat” avgjort ett steg framåt för regissören Magnus von Horn, som debuterade med och prisades för ”Efterskalv” 2015. Men manus har inte lika många bottnar och ”Sweat” blir därför en visserligen sevärd mellanfilm och samtidigt något av en mindre besvikelse.”

Emma Grey Munthe, Aftonbladet, betyg 2: ”Vad man än tycker om fenomenet har var och varannan sådan trots allt varit öppen med depressioner, oglammig vardag, ensamhet, missfall, dåliga relationer, vad som helst. Att allt inte är som det ser ut är allmän kännedom för alla som öppnat en tidning eller faktiskt följt någon influencer. Flera scener och vändningar i "Sweat" känns visserligen äkta och är klart plågsamma på riktigt, men när eftertexterna börjar rulla är man inte helt säker på vad som egentligen sagts eller varför. Eller till vem. ”

Genomsnittsbetyg: 3,05

Källor och betyg Svenska Dagbladet – 3

Dagens Nyheter – 4

Göteborgs-Posten -

Sydsvenskan - 4

Aftonbladet - 2

Expressen –

SVT Kulturnyheterna – 3

TV4 Nyhetsmorgon – 4

SR Kulturnytt -

Filmtopp -

Moviezine – 3

TT – 3

P4 Björns Filmguide – 3

Västerbottens-Kuriren -

Nöjesguiden - 2

Visningar

Sverigepremiär 2021-03-12 Sverige
Biopremiär 2021-03-12 Sverige
Festivalvisning 2021-02-06 Sverige Göteborg Filmfestival 2021

Utmärkelser

Festivalpris Göteborg 2021 Magnus von Horn (Angelospriset, Göteborg Filmfestival 2021, Sverige)

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd DCP


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd ProRes


Typ Digitalt arkivmaterial


Andra utgåvor av verket

Internet

Tekniska fakta

Längd i minuter 106 min
Dialogspråk
Textad


  Kontakta redaktionen

  Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

  Vad gäller det?