Innehållsförteckning

 • Inspelning
 • Visningar
 • Musikstycken
 • Utmärkelser
 • Relaterade filmer
 • Ämnesord
 • Bestånd Film
 • Bestånd Affischer
 • Bestånd Arkivalier
 • Bestånd Manuskript
 • Bestånd Stillbild
 • Bestånd PR-material
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Originaltitel Sune - Uppdrag midsommar
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Genomsnittsbetyg 2,73 / 5
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Dialogspråk
Sverigepremiär 2021-06-11

Handling

Familjen Andersson och familjen Blixt ska åka till Karins faster Hulda och fira en episk midsommar. Men precis innan de åker gör Sophie slut! Katastrofen är ett faktum....

Visa hela handlingen

Press

Filmen fick betyg av 11 av våra 15 källor. Filmen fick flest treor men också några tvåor. Snittbetyget hamnar en bit under medelbetyget tre.Helena...

Visa all press


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Alternativtitel
Arbetstitel

Filmteam

Medverkande

Bolag

Produktionsbolag Unlimited Stories AB
Marknadsstöd Stiftelsen Svenska Filminstitutet
Distributör i Sverige (DCP) Nordisk Film AB 2021

Handling

Familjen Andersson och familjen Blixt ska åka till Karins faster Hulda och fira en episk midsommar. Men precis innan de åker gör Sophie slut! Katastrofen är ett faktum. Sune bestämmer sig för att vinna tillbaka Sophie igen genom att fira en riktig romantisk midsommar med henne – precis som mamma och pappa gjorde för 20 år sen. Men frågan är om Sune tänker för mycket på att allt ska vara bra på hans sätt och glömmer bort att alla inte tycker som honom.

Tekniska fakta

Ljudtyp Ljud
Färgtyp Färg
Bredd DCP
Längd i minuter 85 min
Dialogspråk


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

Filmen fick betyg av 11 av våra 15 källor. Filmen fick flest treor men också några tvåor. Snittbetyget hamnar en bit under medelbetyget tre.

Helena Lindblad, Dagens Nyheter, betyg 3: ”Sune: Uppdrag: Midsommar” är bäst på de stora linjerna. Det slarvas lite med intrigdetaljer och karaktärsutvecklingar. Lillebror Håkan (Baxter Renman) hittar inte riktigt sin givna plats som comic relief denna gång, och låter mest som ett äppelkäckt, lillgammalt barn i en gammal amerikansk såpa.”

Alexander Kardelo, Moviezine, betyg 3: ”Ibland önskar man dock att filmskaparna tog lite mer risker och utsvävningar. Att man tog sig tiden att vässa till de skämt som faller platt, eller strök någon överflödig sidokaraktär (Olle Sarri och Göran Ragnerstam, jag tittar på er). Eller varför inte slå på den stora trumman med midsommarstämningen? Alla vet hur högtider kommer med press och omöjliga förväntningar, något som julkomedier utnyttjar för fullt - det fanns mer potential här för att driva med den svenskaste högtiden av alla.”

Edward Langert Wikström, Filmtopp, betyg 3: ”Att höra skratt i biosalongen är alltid ett gott tecken, kanske det enda tecken en filmkritiker behöver. ”Sune - Uppdrag: Midsommar” har något för hela familjen även under den varmaste av dagar: en rimlig dos buskis och småroliga påskägg för de vuxna, ungdomsromans och humor för barnen. Ja, detta är en somrig familjefilm med härliga bilder av vår mest älskade högtid och kanske av det som är vår rättmätiga nationaldag.”

Fredrik Sahlin, Kulturnyheterna, betyg 2: ”Med en ensemble proppad med begåvade folkliga skådespelare som exempelvis Hallgren, Benn, Olle Sarri och Sanna Sundqvist är det svårt att landa helt fel, synd bara att de inte fick så mycket att jobba med denna gång.”

Genomsnittsbetyg: 2,73

Källor och betyg

Svenska Dagbladet –

Dagens Nyheter – 3

Göteborgs-Posten -2

Sydsvenskan -3

Aftonbladet - 2

Kulturbloggen – 3

SVT Kulturnyheterna –2

TV4 Nyhetsmorgon –3

SR Kulturnytt -

Filmtopp - 3

Moviezine – 3

TT –

P4 Björns Filmguide –3

Västerbottens-Kuriren - 3

Nöjesguiden -

Visningar

Biopremiär 2021-06-11 Sverige
Sverigepremiär 2021-06-11 Sverige

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd DCP


Typ Digitalt tilläggsmaterial


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt visningsmaterial


  Kontakta redaktionen

  Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

  Vad gäller det?