Innehållsförteckning

  • Bestånd Film
  • Bestånd Affischer
  • Bestånd Arkivalier
  • Bestånd Manuskript
  • Bestånd Stillbild
  • Bestånd PR-material
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Originaltitel Ingen Svensson längre
Filmtyp Kortfilm
Kategori Dokumentär
Regi
Producent
Produktionsland
Produktionsbolag
Åldersgräns Barntillåten
Dialogspråk
Sverigepremiär 2009-10-12

Handling

I februari 1978 får paret Bengt och Eva Svensson besked om att de, efter många års väntan och längtan, blivit godkända som adoptivföräldrar. De åker till Bogotá, Colombia och hämtar...

Visa hela handlingen


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Internationell titel

Filmteam

Medverkande

Bolag

Produktionsbolag Mattias Olsson Films
Samproduktionsbolag Sveriges Television AB
Film i Skåne AB
Distributör i Sverige Mattias Olsson Film & Bild

Handling

I februari 1978 får paret Bengt och Eva Svensson besked om att de, efter många års väntan och längtan, blivit godkända som adoptivföräldrar. De åker till Bogotá, Colombia och hämtar sin son, som de döper till Anders.
Anders Svensson växer upp, som parets enda barn, i Orminge utanför Stockholm. Under uppväxten funderar han mycket på sitt ursprung. När han är 22 år gammal åker han till Colombia på besök - mot sin adoptivpappas vilja. “Vad fan ska du dit och göra? Du är ju svensk!” utbrister Bengt.
Emilio känner sig omedelbart hemma i Bogotá och bestämmer sig att resa hit fler gånger för att studera spanska och försöka förstå dragningskraften han känner till landet. Under en av dessa resor öppnar paret Svensson hemma i Sverige, som har hand om sonens post, ett kuvert från patentverket. Brevet förkunnar att Anders Svenssons namnbyte till födelsenamnet Emilio Cuesta blivit godkänt. I samband med detta inser föräldrarna till sin bestörtning att sonen inte bara är på besök i Colombia – landet de förknippar med våld, fattigdom och allmänt obehag - utan att han faktiskt har flyttat dit.
Bengt övervinner sin rädsla för Colombia och bestämmer sig för att resa dit och tillbringa lite tid med sin son. När han anländer har Emilio just börjat söka efter sina biologiska rötter. Han har nyligen funnit sin mapp på de sociala myndigheterna där han blev lämnad som spädbarn. I papprena nämns en by norr om Bogotá där Emilios farmor en gång bott.
Bilresan på den colombianska landsbygden som nu följer ska visa sig bli en viktig inre resa för både Bengt och Emilio. En resa som kommer att förändra deras relation för alltid.

Censur / granskning

Censurnummer 147110
Datum 2009-09-21
Åldersgräns Barntillåten


Tekniska fakta

Ljudtyp Ljud
Ljudsystem Dolby Digital
Färgtyp Färg
Längd i minuter 58 min


Visningar

Sverigepremiär 2009-10-12 DocLounge Malmö Sverige 58 min
Annan visning 2009-10-19 Bio Rio Stockholm Sverige 58 min

Ämnesord

Dokumentärfilm

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?