Innehållsförteckning

Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Originaltitel Vittra
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Form Live-action
Genomsnittsbetyg 1,69 / 5
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Dialogspråk
Sverigepremiär 2013-08-09

Handling

Albin blir tipsad om ett till synes obebott hus långt till skogs och han tar med flickvän och polare för en weekend av reunion och party. Men underjordens varelser, varelser som kan sluka...

Visa hela handlingen

Press

Omdömen: Riktigt läskigt; amatörmässig stöld; zombiesplatter utan självironi; banal och utan gnista; splatterskräckis utan krusiduller.Mycket blod men ganska låga betyg av...

Visa all press


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Internationell titel
Dvd-titel i Sverige

Filmteam

Medverkande

Bolag

Produktionsbolag Stockholm Syndrome Film
Copyright Stockholm Syndrome Film
Distributör i Sverige (DVD) Studio S Entertainment 2013
Distributör i Sverige Studio S Entertainment 2013

Handling

Albin blir tipsad om ett till synes obebott hus långt till skogs och han tar med flickvän och polare för en weekend av reunion och party. Men underjordens varelser, varelser som kan sluka dig med en enda blick, är inte glada över besöket.

Tekniska fakta

Längd i minuter 95 min


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

Omdömen: Riktigt läskigt; amatörmässig stöld; zombiesplatter utan självironi; banal och utan gnista; splatterskräckis utan krusiduller.
Mycket blod men ganska låga betyg av kritikerna. Bäst betyg – en fyra – ger Ronnit Hasson i Expressen, som tycker att Vittra är ett riktigt nervpiller och ger rådet att inte se filmen ensam: ”Regissörduon Sonny Laguna och Tommy Wiklund vet hur man behåller spänningen och undviker trista upprepningar.”
Inte lika nöjd är Jan Lumholdt i Svenska Dagbladet som tycker att Vittra bara är värd en etta: ”Spiken i ettan sätts till slut av den brist på självkritik som genomsyrar Vittra. Den tar sig på kolossalt allvar och blir faktiskt tråkig. Inte bra alls. Än värre är filmare som skyller på döda regissörer och ser underprestation som dygd. Allra värst är nog kännare som kör standarden i botten genom att nöja sig med så förbannat lite och inte kräva mera. Särskilt mera än detta eviga myckna blod. ”

Genomsnittsbetyg=1,69

Visningar

Sverigepremiär 2013-08-09 Sverige
Dvd-release 2013-11-27 Sverige

Musikstycken

Bestånd Affischer

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100


Bestånd PR-material

Typ Program/Reklamtryck


    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?