Innehållsförteckning

  • Visningar
  • Musikstycken
  • Utmärkelser
  • Relaterade filmer
  • Ämnesord
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Media (2 st)

Originaltitel Unga Astrid
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Genomsnittsbetyg 2,97 / 5
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Dialogspråk
Sverigepremiär 2018-09-14

Handling

 När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. Det var en händelse som...

Visa hela handlingen

Press

Filmen fick ett relativt gott mottagande. Samtliga av våra 15 källor betygsatte filmen som främst fick treor. Snittbetyget hamnade strax under en trea. Helena Lindblad, DN, betyg 4:...

Visa all press


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Internationell titel
Arbetstitel

Filmteam

Medverkande

Bolag

HandlingNär Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. Det var en händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska. Den här berättelsen är en fri tolkning om när en ung Astrid, trots tidens förväntningar och religiösa påbud, bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta.

Tekniska fakta

Bredd DCP
Längd i minuter 123 min
Dialogspråk


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

Filmen fick ett relativt gott mottagande. Samtliga av våra 15 källor betygsatte filmen som främst fick treor. Snittbetyget hamnade strax under en trea.

Helena Lindblad, DN, betyg 4: ”Trots det rätt mörka anslaget och en del lite tröga scener är ”Unga Astrid” en film som ändå får en att känna livet i sig, som Madicken skulle ha sagt. Här finns sprittande glädje, gripande mänsklig värme och inte minst tidlös kvinnligt jävlar anamma att ta med sig in i höstmörkret.”

Fredrik Sahlin, Kulturnyheterna, betyg 3: ” Men hur fint och insiktsfullt denna livsavgörande konflikt än skildras, blir det i längden lätt enahanda, odramatiskt. Filmmakarna har varit så måna om att inte fabulera (förutom sexet då) kring nationalikonen Lindgrens liv att resultatet ter sig lite väl mjäkigt. Alba August är dock rakt igenom lysande. Hon öppnar och stänger de emotionella dammluckorna med imponerande tajming och precision, verkar bottna i varje känsla. ”

Genomsnittsbetyg: 2,97

Källor och betyg
Aftonbladet - 4
Dagens Nyheter - 4
Expressen - 3
Filmtopp - 3
Göteborgs-Posten - 3
Moviezine - 3
Nöjesguiden - 2
P4 Björns Filmguide - 3
SR Kulturnytt - 3
Svenska Dagbladet – 3/6
SVT Kulturnyheterna - 3
Sydsvenskan - 2
TT - 3
TV4 Nyhetsmorgon - 3
Västerbottens-Kuriren - 3

Visningar

Sverigepremiär 2018-09-14 Sverige

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare.

Typ Digitalt tilläggsmaterial


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd H264


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd ProRes


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd ProRes


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd DCP


Bestånd Affischer

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel Unga Astrid


Bestånd PR-material

Typ Program/Reklamtryck
Språk Engelska


Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Se filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?