Innehållsförteckning

  • Bestånd Film
  • Bestånd Affischer
  • Bestånd Arkivalier
  • Bestånd Manuskript
  • Bestånd Stillbild
  • Bestånd PR-material
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Media (2 st)

Originaltitel Flotten
Filmtyp Långfilm
Kategori Dokumentär
Form Live-action
Genomsnittsbetyg 3,87 / 5
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Utmärkelser
Sverigepremiär 2018-09-21

Handling

Sommaren 1973 reser fem män och sex kvinnor på en flotte över Atlanten i ett av världshistoriens märkligaste vetenskapsexperiment. Syftet är att studera våld och konflikter men...

Visa hela handlingen

Press

 Filmen blev väl emottagen. 14 av våra 15 källor betygsatte filmen som fick flera femmor och fyror, samt några treor. Snittbetyget hamnade över medel och är den dokumentär som...

Visa all press


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Internationell titel

Filmteam

Bolag

Produktionsbolag Fasad AB
Samproduktionsbolag Bullitt Film ApS
Film i Väst
Sveriges Television
Produktionsstöd Stiftelsen Svenska Filminstitutet
Nordisk Film- & TV-fond
Distributör i Sverige (DCP) Folkets Bio AB 2018

Handling

Sommaren 1973 reser fem män och sex kvinnor på en flotte över Atlanten i ett av världshistoriens märkligaste vetenskapsexperiment. Syftet är att studera våld och konflikter men expeditionen blir snart omskriven i pressen som "sexflotten". Fyrtio år senare återförenas besättningen för att prata om vad som egentligen hände ombord.

Tekniska fakta

Bredd DCP
Längd i minuter 97 min


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografiFilmen blev väl emottagen. 14 av våra 15 källor betygsatte filmen som fick flera femmor och fyror, samt några treor. Snittbetyget hamnade över medel och är den dokumentär som fått högst betyg i år hittills.

Miranda Sigander, TT, betyg 5: ”Samtidigt som originalhistorien rullas upp via gamla klipp, har alltså Marcus Lindeen byggt upp Acali i en studio i Trollhättan. Majoriteten av de kvarvarande, däribland den imponerande Maria Björnstam, går ombord och berättar om sina minnen från den tiden. De båda trådarna löper parallellt vilket fördjupar berättelsen på ett sätt som blir oväntat humoristiskt och starkt.”

Lars Böhlin, Västerbottens-Kuriren, betyg 3: "De pratar, minns och resonerar om värdet av experimentet. Så vad var det som hände? Inte så mycket. Eller åtminstone betydligt mindre än förväntat. Det är ett bekymmer för filmen som har aningen för få dramatiska händelser för att hålla intresset uppe hela tiden.Samtidigt är det en fascinerande resa att följa. I dåtidens tidningar beskrevs det som sexflotten, men sanningen att säga är väl resan ett bevis på att människan inte alls är ett monster som slänger alla hämningar när man hamnar i pressade situationer.

Genomsnittsbetyg: 3,87

Källor och betyg

Aftonbladet - 3

Dagens Nyheter - 4

Expressen - 4

Filmtopp - 3

Göteborgs-Posten - 4

Moviezine - 4

Nöjesguiden - 4

P4 Björns Filmguide - 5

SR Kulturnytt - 4

Svenska Dagbladet - 5

SVT Kulturnyheterna - 4

Sydsvenskan - 3

TT - 5

TV4 Nyhetsmorgon - 4

Västerbottens-Kuriren - 3

Visningar

Sverigepremiär 2018-09-21 Sverige

Utmärkelser

Festivalpris Köpenhamn 2018 (bästa film / Dox:Award, CHP:DOX, Danmark)

Ämnesord

Dokumentärfilm

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Se filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?