Innehållsförteckning

 • Visningar
 • Musikstycken
 • Utmärkelser
 • Relaterade filmer
 • Ämnesord
 • Bestånd Film
 • Bestånd Affischer
 • Bestånd Arkivalier
 • Bestånd Manuskript
 • Bestånd Stillbild
 • Bestånd PR-material
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Media (2 st)

Originaltitel Hjärtat
Filmtyp Långfilm
Genomsnittsbetyg 2,86 / 5
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Dialogspråk
Sverigepremiär 2018-02-14

Handling

(Produktionsbolagets handlingsbeskrivning:) En film om intimitet, sexualitet och en relation som tar slut.

Visa hela handlingen

Press

Filmen fick ett positivt mottagande, 12 av våra 15 källor betygsatte filmen som främst fick treor, men även några tvåor och fyror . Snittbetyget hamnade strax under medel och spridningen...

Visa all press


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Internationell titel
Arbetstitel

Filmteam

Medverkande

Bolag

Produktionsbolag Garagefilm International AB
Produktionsstöd Stiftelsen Svenska Filminstitutet
Distributör i Sverige (digital) Triart Film AB

Handling

(Produktionsbolagets handlingsbeskrivning:) En film om intimitet, sexualitet och en relation som tar slut.

Tekniska fakta

Bildformat 1.85:1
Bredd DCP
Längd i minuter 100 min
Dialogspråk


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

Filmen fick ett positivt mottagande, 12 av våra 15 källor betygsatte filmen som främst fick treor, men även några tvåor och fyror . Snittbetyget hamnade strax under medel och spridningen på betygen var genomsnittlig.

Helena Lindblad, Dagens Nyheter, betyg 4: ”Fanni Metelius /../ testar gränser i intimsfären som ingen annan just nu. På ett ofta bokstavligt naket och ofta känslomässigt hudlöst sätt försöker hon skildra hur avståndsförhållanden kan töja sig som gummiband i en relation. Hur behov och bekräftelse kan tolkas så olika. Hur ensamhet i tvåsamheten urholkar själen. Hur det lustfyllda kan fyllas med krav. Det är närmast provocerande närgånget, men aldrig med ett oäkta tonfall.”

Rasmus Torstensson, Filmtopp, betyg 3: ”I filmen berättas detta ur Mikas perspektiv, men Tesfai framställs aldrig som endimensionell. Han är både varm och vänlig men hans dåliga självkänsla är destruktiv för både honom och Mika. Sättet som Fanni Metelius presenterar förhållandets nedgång är både träffsäkert och väl iscensatt. Hon visar genomgående prov på god regiförmåga, exempelvis genom de minnesvärda och verklighetstrogna sexscenerna”.

Jacob Lundström, Göteborgs-Posten, betyg 2: ”Hjärtat hamnar lite för nära pedagogisk upplysning om sexuell självständighet. Karaktärsteckningen blir ganska mycket prick-till-prick. Filmens styrkor är den självklara intimiteten och enskilda scener som känsligt fångar kasten mellan åtrå och avvisning, men som kärlekshistoria betraktad får den inte hjärtat att förlora något slag.”

Genonsnittsbetyg: 2,86 (standardavvikelse 0,64)

Visningar

Sverigepremiär 2018-02-14 Sverige

Bestånd Stillbild

Svartvitt papper -
Färg papper -
Bakombild papper -
Dia -
Album Nej


Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Se filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?